Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
WITAM CZY WIE KTOS MOZE JAK SAMEMU SPRAWDZIC CZY HUCZENIE W KOLE to LOZYSKO ALBO CO MOZE HUCZEC INNEGO ZACZYNA OD 50KM/H
Opublikowano
Przerabialem temat. Dzwiek nasilal sie na zakretach... Podjedz na diagnostyke, za grosze Ci sprawdzi i powie, ktore do wymiany. Ma takie fajne urzadzenie, ktorym napedza kolo. ;-)
Exx
Opublikowano
Ja sprawdzałem tak czyli odkręciłem bęben i półosie, kręcisz i wtedy masz 100 % pewności że to łożysko
Opublikowano
WITAM CZY WIE KTOS MOZE JAK SAMEMU SPRAWDZIC CZY HUCZENIE W KOLE to LOZYSKO ALBO CO MOZE HUCZEC INNEGO ZACZYNA OD 50KM/H

a to hucze Ci jednostajnie - tzw"huuuuuuuuuuuuuuu" czy cyklicznie "hu hu hu hu" ?

Opublikowano
Łożysko najlepiej sprawdzić prostą metodą. Gdy będzie droga w miarę sucha - wchodzimy w zakręt e lewo, potem w prawo z trochę większą prędkością i wszystko jasne. Jeżeli skręcamy w prawo i huczy to znaczy że pada łożysko lewe ( kręcąc natomiast w lewo - dźwięk będzie bardziej cichy - łozysko mniej obciażone), i na odwrót...
Opublikowano
Przerabiałem temat łożyska w kole. U mnie huczało(stukało) bez względu na to czy to zakręt czy prosta z tym że częstotliwość wzrastała wraz ze wzrostem prędkości.
Opublikowano

a to hucze Ci jednostajnie - tzw"huuuuuuuuuuuuuuu" czy cyklicznie "hu hu hu hu" ?

HUCZY CYKLICZNIE HU HU HU