Skocz do zawartości

bmw seri 3 e90

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Co prawda wyposażenie nie jest jakieś rewelacyjne. Ma ksenony ale nawigacji już brak, skóry chyba też nie ma, skrzynia manualna. Jedna istotna rzecz. Ten rocznik z takim przebiegiem i w takiej cenie śmierdzi na odległość i na pewno inni to potwierdzą. Takiego samochodu o takich parametrach z którym jest wszystko ok sądzę że nawet za 50tys nie kupi a co dopiero za 43k. Smród. Poproś o VIN. Jak nie poda masz odpowiedź.
Opublikowano
  • Autor
no gosciu gadal ze i tak nie potrzeba podawac vin bo auto nie ma zadnej przeszlosci serwisowej
Opublikowano

No to skoro mówi, że nie potrzeba to nie potrzeba :lol: Zapłać, kup bez patrzenia najlepiej, o papiery nie pytaj bo po co, przecież to nie papiery jeżdża a samochód. Kufa, co za bezczelny typ, nie potrzeba, no masz...

Rozumiem, że po takiej gadce tego śmiecia wiesz co dalej zrobić :)

Opublikowano

Nie uwierzę w to że poprzedni właściciel kupił nowy samochód w ASO i go nie serwisował. Wybacz, ja w cuda nie wierzę. Tym bardziej że niemiec czy belg (nie wiem skąd sprowadzany samochód) serwisuje samochody do samego końca. Historia serwisowa jest a powód dla którego właściciel odmawia podania VINu chyba jest znany i nie trzeba głośno o tym mówić. Omijaj tej samochód z daleka. Jeśli szukasz samochodu z tego rocznika to patrz powyżej 60tys. Poniżej nie ma szans na znalezienie dobrego egzemplarza.

Przyjrzyj się tylnym prawym drzwiom. Widać na nich podłużne wgniecenie która zachodzi na tylny błotnik. A to zapewne tylko 1% tego jak to auto było uszkodzone przedtem.

Spójrz również na szpary gdzie maska schodzi się z błotnikiem i gdzie z błotnikiem schodzi się zderzak:

http://img51.imageshack.us/img51/3497/c219305123.jpg

Szyba pewnie też każda z innego rocznika.

Opublikowano
Za tą cenę ten rocznik niemożliwe.Ale jak czytam posty przedmówcy jasnowidza to :roll: .Gość ze zdjęcia wszystko wywróży.Pytanie? A WIDZIAŁEŚ KIEDYŚ ORYGINALNE SPASOWANIE NOWEGO BMW W SALONIE? Niestety zdarza się często że szpary nie są równe.Jedz oglądnij ze swoim miernikiem z allegro za 120zł potem napisz co o tym myślisz.No chyba że jesteś jasnowidzem to przepraszam.
Opublikowano
Tu nie trzeba być jasnowidzem żeby zobaczyć że maska jest jakby zapadnięta. Wybacz ale taki z fabryki nie wyjechał na pewno. Poza tym jesli samochód sprowadzany z niemiec to szyba czołowa była wymieniana bo brakuje nalepki ekologicznej. Jest tam tylko coś podłożone w to miejsce co widać dobrze na zdjęciu ze środka samochodu ale nalepki brak, choć to nie jest wyznacznikiem bo tak jak mówię samochód mógł być sprowadzony z innego państwa.
Opublikowano
e90 2009 w tej cenie?? Świat schodzi na psy :). I auto bez VINu. Na drzewo.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano
Za tą cenę ten rocznik niemożliwe.Ale jak czytam posty przedmówcy jasnowidza to :roll: .Gość ze zdjęcia wszystko wywróży.Pytanie? A WIDZIAŁEŚ KIEDYŚ ORYGINALNE SPASOWANIE NOWEGO BMW W SALONIE? Niestety zdarza się często że szpary nie są równe.Jedz oglądnij ze swoim miernikiem z allegro za 120zł potem napisz co o tym myślisz.No chyba że jesteś jasnowidzem to przepraszam.

Zdjęcie jest w miarę dobrej jakosci i bardzo dobrze widać co się dzieje z przodem auta. Co do spasowania nowego BMW w salonie. Wydrukuj sobie to zdjęcie i idz do salonu porównać.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Szkoda, że diesel bo bym teraz już po nią jechał. Promocja lepsza jak w dyskontach spożywczych. Zapytaj Pana sprzedającego co jest wliczone w tę cenę bo chyba nie całe auto.
Krzysztof
Opublikowano
Dzwoniłem do Pana. Twierdzi że samochód został sprowadzony z Włoch, miał tylko delikatnie przytarty bok i zostało to już naprawione. Nawet nie trzeba było wymieniać elementów to było lekkie draśnięcie :D. VINu Pan nie poda bo powiedział że to mi i tak nic nie da bo nie będę do Włoch jechał po to żeby sprawdzić samochód (widać albo nie ma pojęcia albo rżnie głupa bo samochód można sprawdzić w pierwszym lepszym ASO BMW). Sądząc po cenie to przebieg skręcony o 100tys i samochód musiał być zdrowo rąbnięty skoro jest w takiej cenie bo Włosi lekko uszkodzone samochody naprawiają, tym bardziej że to młody egzemplarz.
Opublikowano
W psychiatrii, ostatnim stadium debilizmu jest matołek. To z nim rozmawiałeś.
Opublikowano
Przecież w Polskim ASO nie sprawdzi się historii samochodu z Włoch - chyba że coś się zmieniło?
Opublikowano
BMW ma jedną główną bazę i w Polskim ASO po numerze VIN sprawdzi każdy jeden samochód, przynajmniej europejski, nie wiem jak to jest z samochodami ze stanów.
Opublikowano
Przecież w Polskim ASO nie sprawdzi się historii samochodu z Włoch - chyba że coś się zmieniło?

Na razie chodzi tylko o rozkodowanie VIN. Nic więcej, ale widzę że nawet tego się nie uzyska.

Opublikowano
Była walona jak złoto nawet nie napisał ,że bezwypadek !

http://img831.imageshack.us/img831/5108/c266261948.jpg

http://forum-lines.ru/rez/ab230811.gif

To JA HA HA HA u cioci na imieninach

http://www.youtube.com/watch?v=i2IxI38tfYA

Moja ŻABKA http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=156&t=212074

Opublikowano
BMW ma jedną główną bazę i w Polskim ASO po numerze VIN sprawdzi każdy jeden samochód, przynajmniej europejski, nie wiem jak to jest z samochodami ze stanów.

Wydaje mi się kolego że jesteś w błędzie, bo jak kiedyś pytałem to powiedzieli mi że maja DE i PL. Włoch nie da rady sprawdzić.

Opublikowano
No to mówię, powiedział że była lekko przytarta z prawej strony, nawet nie musiał wymieniać elementów tylko polakierowane wszystko zostało od początku i to była cała naprawa ale wierzycie w to? Bo ja nie. Jak już wspomniałem, Włosi lekko uszkodzone samochody również naprawiają tym bardziej taki świeży samochód. Przecież sprzedając niespełna 3 letnie samochód który rzekomo jest przyrysowany dostaje się ostro po dupie. Wiem coś w tym temacie bo mam rodzinę we Włoszech i za jakieś 3 miesiące zaczynam poszukiwania trójeczki dla siebie w Polsce. Jak nic nie znajdę sensownego to planuję wyjechać sobie na 2 tygodnie w wakacje do Włoch i stamtąd coś przywieźć. Jak sie poszuka to i tam można znaleźć coś fajnego w rozsądnej cenie.
Opublikowano

Wydaje mi się kolego że jesteś w błędzie, bo jak kiedyś pytałem to powiedzieli mi że maja DE i PL. Włoch nie da rady sprawdzić.

Być może że tak jest. Nie będę się kłócił bo tego nie wiem. Wiem tylko że historię samochodu z Niemiec sprawdzi na 100%. Napisałem że można bo słyszałem od kogoś że ponoć BMW posiada jedną dużą bazę danych i każdy europejski samochód można sprawdzić ale są to wiadomości gdzieś tam usłyszane i osobiście ich nie sprawdzałem. Ale zawsze można zadzwonić do Włoch. Myślę że powinni podać historię serwisową i nie robili by problemów.

Opublikowano
http://otomoto.pl/bmw-318-model-po-liftingu-C21930512.html

a co sadzicie o tym aucie ?

sprowadzone z wloch. brak historii serwisowej.

Kolego wrzucasz do dyskusji samochody o których z racji kraju skąd przyjechały, stanu, treści ogłoszenia i lokalizacji sprzedającego można nazwać tylko słowem jakie tutaj jest zakazane ... zdaj może sobie trochę trudu i poczytaj o takich egzemplarzach i takich ogłoszeniach bo jest wiele na ten temat ...bezmyślne wrzucanie tematu "a co o tym sądzicie?" nie jest dobrym początkiem "bycia" na forum o ile taki masz zamiar ...

Opublikowano

Zdjęcia w mrocznym lesie, żeby nie można zidentyfikować miejsca w którym było zrobione :).

Samochód jest z Rzymu prawdopodobnie. Tam można spotkać tańsze auta, ale zawsze malowane. Nie koniecznie musiała być mocno walona.

Wyposażenie jest bardzo słabe, silnik najgorszy i pewnie rocznik 2008. Tak mi się zdaje. Cena na pewno adekwatna do stanu.

VIN to konieczność.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Zdjęcia w mrocznym lesie, żeby nie można zidentyfikować miejsca w którym było zrobione :).

Samochód jest z Rzymu prawdopodobnie. Tam można spotkać tańsze auta, ale zawsze malowane. Nie koniecznie musiała być mocno walona.

Wyposażenie jest bardzo słabe, silnik najgorszy i pewnie rocznik 2008. Tak mi się zdaje. Cena na pewno adekwatna do stanu.

VIN to konieczność.

Tak, we Włoszech faktycznie samochody są tańsze i nieco mniej zadbane co wcale nie oznacza że nie można znaleźć naprawdę fajnego i bezwypadkowego egzemplarza. Nie zmienia to jednak faktu że nawet delikatnie zarysowanego samochodu za taką cenę we Włoszech znaleźć się po prostu nie da. W tej chwili on jest wart 10k euro. Odliczając koszty sprowadzenia i zarobek dla sprzedającego musiał on za niego zapłacić max 9k euro. To jest nie realne aby za takie pieniądze kupić we Włoszech BMW z tego rocznika i z takim przebiegiem. Nawet jeśli on będzie posiadał jakiś drobne defekty w postaci otarć czy wgnieceń. Poza tym widać po zdjęciach że przód był robiony na 100%.

Opublikowano

Zgadza się, mało prawdopodobne, aby kupić to za 9k EURO/

Jest szansa jeszcze taka, że samochód jest dalej w jakimś kredycie, został skradziony, albo nie ma do niego kompletu dokumentów. Możliwe też, że został kupiony za kwotę netto a VAT nie został zapłacony.

Generalnie rozwaga i skrupulatność przy kupnie wymagana. Trzeba by go sprawdzić w ERP, przed kupnem wydać kilka stówek na przetrzepanie go pod każdym kątem.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Ja uważam że szkoda pieniędzy na wywalanie ich w celu sprawdzenia samochodu który już na pierwszy rzut oka śmierdzi z daleka. Sprawdza się auta które są w pewien sposób wiarygodne. To do wiarygodnych z całą pewnością nie należy.