Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam duży luz kierownicy ok 10cm. Czy można luz skasować przez tą śrubkę na przekładni kierowniczej ? ogólnie mam też troche luz na drążkach kierowniczych które muszę wymienić . Też może być to przyczyną luzu w kierownicy ?
Opublikowano
Zacznij od wymiany końcówek drążków kierowniczych.Wtedy zobaczysz,jaki luz pozostał.Na przekładni można skasować trochę luzu.A jeśli to nic nie pomoże,to przekładnia do roboty.Ja 1,5 roku temu,założyłem p regeneracji i jest ok.
Opublikowano
zero luzu na postoju.... ale gdy się przejechałem jest prawie to samo tylko że kierownica ciężej chodzi..... jutro spróbuję jeszcze wkręcić śrubkę na imbus co wy na to?
Opublikowano
ZRÓB DRĄŻKI potem kasuj luz -> to my na to. Ja już raz popełniłem taki błąd, zabrałem się od śruby, zamiast od zawieszenia. Luz pozostał a tylko kiera ciężej szła. Tą śrubę powinno się niemal że palcami dokręcać.
Opublikowano
OK a jakiej firmy polecacie drążki? bo widziałem komplet drążki z końcówkami za 150zł na allegro co w na to?
Opublikowano
dodam jeszcze że po wkręceniu śruby na imbus na ustawionych kołach na wprost nie ma luzu dopiero jak skręce kołami w prawo czy w lewo to znów pojawia się luz gigant ok 10cm.... co to oznacza? raczej drążki? dodam że w jezdzie po dziurach wolno to słychać stukanie z przodu auta. Gumy na stabilizatorze są ciasne OK.
Opublikowano
Zacznij od wymiany końcówek drążków kierowniczych.Wtedy zobaczysz,jaki luz pozostał.Na przekładni można skasować trochę luzu.A jeśli to nic nie pomoże,to przekładnia do roboty.Ja 1,5 roku temu,założyłem p regeneracji i jest ok.

Powiedz mi kolego gdzie robiles kolumne?? U mnie stuka i nie da sie juz wyregulowac.

Opublikowano
krzyżak jest ok. Największy luz mam na sworzniu który jest przykręcony do ramienia przekładni kierowniczej co daje taki luz... tylko nie wiem jakiej firmy kupić drążek środkowy