Skocz do zawartości

Wiadomość na wyświetlaczu licznika !!! POMOCY !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam co może oznaczać taki komunikat który pojawił się na wyświetlaczu licznika " CHECK LOWBEAM LIGHTS" ?? proszę o pomoc i jedno światło xenonowe zaczęło inaczej palić świeci nie na niebiesko tylko na fioletowo !!!
Opublikowano
Wydaje mi się że za niskie napięcie na światłach, sprawdz przekaźnik, albo żarówka pada i stąd ten komunikat.
Opublikowano
jutro przełożę żarówki miejscami i zobaczę czy to żarówka !! jak bede kupował żarówki dwie to jakiej firmy PHILIPS czy OSRAM !!! proszę o odp.
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Typowe objawy jak pada ksenon.

UIHZ9556.JPG

Opublikowano
jutro przełożę żarówki miejscami i zobaczę czy to żarówka !! jak bede kupował żarówki dwie to jakiej firmy PHILIPS czy OSRAM !!! proszę o odp.

Jezeli to Xenony to zarowki Phillips lub ewentualnie tansze Xtec.

Pamietaj aby wymienic pare a nie tylko jedna zarowke.

Pomysl rowniez nad wymiana standartowych zarowek o temperaturze 4300K na 6000K. :cool2:

Na tym zdjeciu masz roznice swiatla pomiedzy 4300K a 6000K

http://www.umnitza.com/albums/album03/3_left_4300_right_6000k_fog_6000k.jpg

• Członkowie klubu
Opublikowano
Gdzie mozna kupić żarówki 6000 K

UIHZ9556.JPG

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Na początku witam wszystkich forumowiczów :handshake:

Przeglądam to forum od jakiegoś czasu i korzystałem juz nie raz z Waszych porad. Az w końcu trzeba sie było zarejestrować :lol:

Też mam ten problem. Tylko sytuacja u mnie jest raczej odwrotna. Po radach Lukasz'aPL kupiłem żarówki 6000K i przy włączniu świateł pojawił się komunikat "CHECK LOWBEAM LIGHTS". Zauważyłem że żarówki wogóle nie świecą. Włączyłem jeszcze parę razy i zapaliła się jedna. Po kilku jeszcze próbach włączenia zapaliła się i druga. Ale to trzeba było kilkanascie razy włącznikiem w tą i z powrotem żeby się zapaliły. Myślałem że coś nie styka, więc wyjąłem żarówki jeszcze raz, obejrzałem styki i są ok (czyściutkie jak nowe). Dalej było to samo. Włozyłem stare zarówki i paliły się normalnie. W czym tkwi problem :?: :doh: Zamieniłem żarówki miejscami i się okazało że teraz ta co się druga zapalała zapala się pierwsza i odwrotnie. Czy to możliwe że żarówki są do bani :?: :mad2:

Napiszcie swoje sugestie.

Opublikowano
Z tego co mi wiadomo to wszystkie żarówki są 35W, a zasilane są napięciem 85V

PZDR :)

GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :dance:

http://img171.imageshack.us/img171/9086/2fn2.jpg

Opublikowano
Witam zle go szukasz on nie jest przy lampach tylko w kabinie pod schowkiem na rękawiczki ,wysuń plastik pod schowkiem i zobaczysz sterownik.Pozdrawiam :naughty: