Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pewnie ,że można ale w normalnym kraju - nie w Naszym . Te 328i było z USA i sprzedawał je gość co w mojej miejscowości zmienia auta średnio raz na 3 miesiace i wszystkie z US . Auta bezwypadkowe prosto z florydy gdzie ma kilka sklepów i dwie duże piekarnie . Teraz jeżdzi pieknym białym Mercedesem E z 2011 r . za którego dał tam tylko 45 tyś. $ . Też jest do sprzedania ale u niego zawsze były dobre auta za przyzwoite pieniądze . Mi osobiście w tym 328i nie odpowiadało spalanie i ciągłe problemy z tym kołem 2masowym . Wolałem combi z oszczędnym a zarazem mocnym silnikiem .
Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
Opublikowano
W normalnym kraju, czyli jaki masz na myśli? Bo w Niemczech to raczej ceny są dość wysokie, sporo wyższe niż za samochód z Polskiego salonu. Amerykańskie wersje mnie raczej nie interesują.
Opublikowano

W Naszy kraju to jest fenomen cenowy , że auto które kosztuje na zachodzie europy 55-60 tyś . zł . u nas jest wystawiane za 45 tyś . zł . Takich okazji unkaj .

Wszystko zależy od uczciwości sprzedawcy , który wie co sprzedaje i dlatego ceny tych aut zaczynaja się od 43 a konczą na 60 tyś . zł . dlatego bardzo cięzko u nas kupić dobre auto i zazwyczaj trzeba właśnie dać tą górna cenę aby być zadowolonym .Samochody z polskiego salonu sa równie drogie jak na zachodzie tyle ,że zazwyczaj golasy .

Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
Opublikowano
A czy cena 13 - 14tys € za diesla z 2005 w skórze z ksenonem i navi i przebiegiem 140tys jest ok czy może być coś z takim samochodem nie do końca ok? Oczywiście samochód od pierwszego właściciela, nie z żadnego komisu no i nie w Polsce tylko we Włoszech. Znalazłem 2 egzemplarze i napisałem do oby sprzedających i jeden mi odpisał. Twierdzi że auto bezwypadkowe w 100%, zadbane i on jest pierwszym właścicielem tylko tak jak mówię, nie wiem czy cena jest ok jak na ten samochód.
  • Zarejestrowani
Opublikowano
Cenaa Ok tylko Włoskie autka są tak samo blisko bezwypadkowości co Amerykania zniesienia wiz dla Polaków :mad2:

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano
(...) Diesel w moim przypadku jest również minusem ponieważ o ile na co dzień jeżdżę do pracy po 45km w jedną stronę to czasem w weekendy czy nawet w tygodniu trzeba podjechać 3km do sklepu, czy do rodziny też bardzo blisko a diesel na takich odcinkach nawet się nie nagrzeje więc szkoda silnika. Teraz pozostaje kwestia ceny. W jakiej kwocie taką trójkę z 2 litrową benzynką z nawigacją i ksenonami z lat 05 - 06 mogę dostać. Oczywiście mowa o pewnym samochodzie.

Jeśli będziesz jeździł dziennie ok. 90 km to bym się nie przejmował, że raz w tygodniu auto zrobi 3 km i się nie nagrzeje.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Chyba nie normalne , gdyż u mnie czy w mrozy - 30 czy w lato nie ma różnicy .Myślę ,że to zależy od gęstości oleju w skrzyni która zmienia się w zależności od temperatury zewnętrznej . Może już masz wypracowany olej i czas go wymienić ?
Opublikowano
też tak myślałem ! bo na ciepło smiga ja szwajcarski zegarek a na zimno cieżko wbić 1ke a o wstecznym mozna zapomnieć chyba ze na cham to wlezie! a droga jest wymiana oleju w manualnej skrzyni ?
Opublikowano

To zależy gdzie będziesz wymieniał . Myślę ,że w granicach 600 - 800 zł . z materiałami i wymianą .

Leje się olej long life i powinien spełniać swoją funkcje przez ok. 150k km. wszystko zależy od producenta trzeba poczytać w specyfikacji .

Opublikowano
dużo jest roboty z wymianą? jakieś konkretne części potrzebne oprócz oleju? samemu można dać radę czy tylko ASO??
Opublikowano
mi kiedys ktos powiedzial ze oleju w skrzyni to sie nie wymienia tylko dolewa... nie wiem na ile jest to prawda a na ile nie . Manual to nie automat. Moze poprostu masz malo tego oleju. Znalem taki przypadek z A4 , bylo malo oleju skrzynia na mrozach pracowala ciezko dopoki auto sie nie zagrzalo. Dolano oleju skrzynia zaczela pracowac miekko .
Opublikowano
W BMW nie ma problemu żeby skorygować licznik w każdym miejscu, za egzemplarz z 05 - 06r w 2,0 dieslu trzeba dać 52 - 55 tys. nie kuś się na takie co są wystawione za 42 - 47tys.zł bo wiadomo, że coś z nimi nie tak.

Pzdr

Trochę kategoryczne stwierdzenie. Ja swojego '06 wystawiam za 44tys bo ma przebieg 245tys km i za wyższą cenę pies z kulawą nogą się nim nie zainteresuje a poza przebiegiem autko jest w idealnej kondycji.

Opublikowano
W BMW nie ma problemu żeby skorygować licznik w każdym miejscu, za egzemplarz z 05 - 06r w 2,0 dieslu trzeba dać 52 - 55 tys. nie kuś się na takie co są wystawione za 42 - 47tys.zł bo wiadomo, że coś z nimi nie tak.

Pzdr

Trochę kategoryczne stwierdzenie. Ja swojego '06 wystawiam za 44tys bo ma przebieg 245tys km i za wyższą cenę pies z kulawą nogą się nim nie zainteresuje a poza przebiegiem autko jest w idealnej kondycji.

ja swoja za 56k wystawilem i tylko dostaje informacje ze ktos ma 50 i szuka z 2007 roku :wink:

Opublikowano
A czy cena 13 - 14tys € za diesla z 2005 w skórze z ksenonem i navi i przebiegiem 140tys jest ok czy może być coś z takim samochodem nie do końca ok? Oczywiście samochód od pierwszego właściciela, nie z żadnego komisu no i nie w Polsce tylko we Włoszech. Znalazłem 2 egzemplarze i napisałem do oby sprzedających i jeden mi odpisał. Twierdzi że auto bezwypadkowe w 100%, zadbane i on jest pierwszym właścicielem tylko tak jak mówię, nie wiem czy cena jest ok jak na ten samochód.

Ja zyje we Wloszech :D Teraz ceny tych aut z tego rocznika wachaja sie miedzy 12-14 tys. wiec ceny jak najbardziej sie zgadzaja :cool2: I mozna znalezc zadbane autka z niewielkim oryginalnym przebiegiem,bo wlosi kupuja niemal wylacznie te autka w dieslu,nawet tacy co robia rocznie 10 tys. :lol: Jesli moge cos poradzic to wystrzegac sie jak ognia aut pochodzacych z poludniowej czesci kraju :nienie:

Opublikowano
Cenaa Ok tylko Włoskie autka są tak samo blisko bezwypadkowości co Amerykania zniesienia wiz dla Polaków :mad2:

Ciekawe skad sie takie mity wziely :roll: Chyba stad ze wszystkie autka powypadkowe ktore wlochom juz sie nie oplaca naprawiac trafiaja do kraju nad wisla :mrgreen:

Opublikowano
Jak autko masz nie bite przynajmniej na napędy i do 300 tyś to problemu nie ma,daje rade a jak są kosmiczne problemy to gniot jest i tyle... Ale mało za złomka zapłacisz :norty: zapomnij o autach z włoch czytaj pośrednik Albania(podobny do włocha) nie ma historii serwisowej i wiadomo Włosi mobille bella ...... A tak naprawde to flotówka nicm nie warta :D
Opublikowano
Lepsza zadbana flotówka niż szrotówka która po gwarancji nie widziała serwisu, wyjątek moze zaprzeczyć regule :twisted:
Opublikowano

Ja zyje we Wloszech :D Teraz ceny tych aut z tego rocznika wachaja sie miedzy 12-14 tys. wiec ceny jak najbardziej sie zgadzaja :cool2: I mozna znalezc zadbane autka z niewielkim oryginalnym przebiegiem,bo wlosi kupuja niemal wylacznie te autka w dieslu,nawet tacy co robia rocznie 10 tys. :lol: Jesli moge cos poradzic to wystrzegac sie jak ognia aut pochodzacych z poludniowej czesci kraju :nienie:

Potwierdzam, z południa wloch nie kupować samochodu.

wysłane z HTC DESIRE S za pomocą tapatalk

• 1 rok później...
Opublikowano

Jedno oznaczenie N47D20C dwa różne bloki silnika!!!

Witam ,

Mam problem ze znalezieniem bloku silnika do mojej e91 N47D20C 163km 2008 .

Z tego co wiem to są dwa typy N47D20C i N47D20A .

U mnie oznaczenie jest z literką C , a z wyglądu blok silnika pasuje do A .

SŁYSZAŁEM ŻE JEST TAKI SILNIK 163 KM TEZ Z OZNACZENIEM C ALE NIGDZIE NIE MA NA AUKCJACH TAKIEGO.

Dodam że auto jest z po lifcie .

Może ktoś Z WAS SPOTKAŁ SIĘ Z TAKIM PROBLEMEM.

Pozdrawiam