Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wczoraj trochę czytałem na temat szpery i wyczytałem,że auta które ją miały to nie miały wtedy asc+t i odwrotnie.

Zastanawiam się czy u mnie dało by radę zrobić tak aby szpera była, bo pod maską odłączyłem ten przewód odpowiedzialny za kontrole trakcji więc przy starcie silnika od razu system jest nieaktywny więc tak jakby go nie było,bo to asc to tylko system elektroniczny tym kieruje a część wygląda tak samo jak w aucie bez szpery i bez asc , to czy gdybym zespawał most albo kupił szperę oryginalną to wtedy koła kręciły by się równocześnie na zakręcie, ale co by było gdybym potem podłączył z powrotem kabel od asc, system wtedy chyba nie mógł by działać poprawnie czy się mylę?

Ktoś robił tak w swoim aucie?

Opublikowano
A po co ci ASC ze "spawnietym mostem" albo drift w zakręcie albo " ASC+T". Komp by wariował i możliwe ze mógłbyś mieć problem z płynnością przekazania napędu po porstu by ci dławiło moc.
(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano
Ten system ma za zadanie nie dopuścić do poślizgu kół. Jak zaspawasz most, system będzie reagował w tedy, gdy oba koła zaczną się ślizgać i Ci automatycznie przyhamuje po to aby koła złapały przyczepność.
Opublikowano
koła na elektroszperze :D krecą sie non stop wiec na zakretach lub łukach jedno kolo by tracilo przyczepnośc i by piszczało wiec podejrzewam ze system by wariował w takich momentach
Gdyby Bóg kochał przedni napęd to chodzilibyśmy na rękach ;)
Opublikowano
Napisałem przecież ,że teraz mam nieaktywne ASC i wiem ,że albo "albo drift w zakręcie albo ASC+T" pytałem czy później gdybym już się nei bawił w drifty to czy po podłączeniu systemu dało by się jeździć i czy spełniał swoją funkcję , kolega kaylo dał odpowiedź, że będzie działał ale wtedy gdy oba koła stracą przyczepność a nie jedno jak teraz, rozumiem więc ,że można zespawać most i będzie ok.
Opublikowano
próbowałeś jeździć na zespawanym moście w zimie że tak zapytam?

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano

jakbyś miał 2 auto to zabawy to polecam bo po taniości masz mase zabawy, ale do samochodu którym poruszasz się na codzień nie bardzo. Kwestia szpery - spawki jest ok na asfalcie nie na śniegu. jak zrobisz spawke to wtedy dwa koła toczą się tak samo, są zintegrowane znaczy się, gdy np jedziesz po rondzie to koło które robi mniejszy łuk cały czas się ślizga, na suchym bez gazu ujeżdza po prostu, na sniegu bez gazu jedzieesz bokiem. normalnie napędza Ci jedno koło więc drugie zawsze po prostu się toczy, mam nadzieje ze rozumiesz o co mi chodzi. seryjna szpera z tego co wiem załącza się przy zerwaniu, w znaczeniu jak ruszysz z kopyta a nie działa cały czas tak jak spawka.

inaczej mówiąc z seryjną szperą wchodząc normalnie w zakręt na śniegu pokonasz go jak zwykle a mając spawkę, koło pokonujące mniejszy łuk będzie goniło to drugie powodując uślizgnięcie czyli poślizg.

(OO=[][]=OO)

Opublikowano
tak czy inaczej jak chcesz zrobić ze swojego auta driftowóz to może lepiej kup drugi most, zrób spawke na tym gorszym i wsadź go w auto a na wszelki wypadek zostaw normalny;) mamy e30 2,5 ze spawanym mostem więc wiem że normalnie ciężko nim jechać..

(OO=[][]=OO)

Opublikowano
właśnie zastanawiałem się co zrobić z moim autem, bo teraz jak patrze po allegro to dość tanie są e34 i w lepszym stanie niż moja i z sekwencja, w mojej zawieszenie z tyłu skrzypi, z przodu puka coś , teraz jeszcze miałem problemy z gazem, byłem na regulacji pokręcił z minute coś i odmuliło ją i pruje ładnie do przodu ale jak jadę do odciny na 1 2 3 biegu to włącza się na benzynę, a na mrozie przy hamowaniu i tak gaśnie, więc teraz i tak jeżdżę na benzynie ciągle , dopiero jak się nagrzeje to jak przełączę to ok jest, dlatego nei wiem czy wyremontować trochę i sprzedać czy zostawić i coś z nią robić.
Opublikowano
niestety nie jest zdrowa blacha :( i stan też kiepski bo była stuknięta itp. ale i tak ją kupiłem, a tak inwestować to chciał bym w jakąś w lepszym stanie,żeby nie tracić kasy na mechaników tylko na jakieś kosmetyczne zabiegi, co prawda moja mam jakieś 1,5 roku przejechałem sporo tyś km i nic w nie nie robiłem, ale no niestety stan jest taki jaki jest.....
Opublikowano
skoro Ci na niej nie zależy a masz sprzedać za marne pieniądze to moze faktycznie zostaw i tłucz...Ty nie masz czasem wnętrza takiego jak ja? jasna skóra? nie chcesz sprzedać fotela kierowcy o ile jest ładny? :roll:

(OO=[][]=OO)

Opublikowano

no mam to wnętrze , kiedyś pisaliśmy o czyszczeniu skóry, nie chce sprzedać bo muszę na czymś siedzieć w aucie, też masz elektrykę i grzanie? :)

na razie to zastanawiam się co dalej z nią robić, w wolnych chwilkach kręcę " FILM ZIMOWY" z nią w roli głównej i z BMW kolegów, sprzedać dało by radę bo w środku jest bardzo fajna, i gdy się nie przyglądać na progi i rdzę to wygląd zachęcający, jutro jak będę miał chwilkę to mogę dać jakieś zdjęcia z sesji :)

Można w swoim profilu zrobić jakaś galerie? bo widziałem u jakiegoś użytkownika kiedyś.

jak bym spotkał taką sama też biała i z tym wyposażeniem to bym chętnie kupił jeszcze raz.

Opublikowano

niestety moje stołki są tylko skórzane :cry: ale jakbyś kiedyś miał zamiar ją gdzieś pchać na części czy całość w rozsądnej cenie to pamiętaj o mnie:)

wrzuć foty do galerii ogólnej, jak wchodzisz na tematy o e34 to u góry na początku masz temat : galeria :cool2:

(OO=[][]=OO)

Opublikowano

fotele z pełną elektryka są fajne no i grzanie teraz zima gdy rano jedzie się do pracy :) spoko jak coś to dam znać.

wszedłem tam do galerii ale jak wklejam linki ze zdjęciem z imageshack to nie pokazuje się obrazek tylko link , jak to trzeba zrobić?

Opublikowano
fotele z pełną elektryka są fajne no i grzanie teraz zima gdy rano jedzie się do pracy :) spoko jak coś to dam znać.

wszedłem tam do galerii ale jak wklejam linki ze zdjęciem z imageshack to nie pokazuje się obrazek tylko link , jak to trzeba zrobić?

Bardzo prosto - po prawej stronie masz zakładki:

- Linki do udostępnienia tego obrazu

- Zamieść ten obraz

- Umieść miniatury tego obrazu

- Dane obrazu

Klikasz na Zamieść ten obraz, wybierasz Forum, klikasz na to co wyskoczy, dajesz kopiuj, wklejasz na forum.

Dla przykładu - zdjęcie Twojej betki :)

http://img189.imageshack.us/img189/8712/p1070689a.jpg

Opublikowano

sorry za offtop ale muszę... ty tu ładnie stoisz przy samochodzie, a ktoś ci radio kroi!

O elektro-szperze zapomnij na suchym. Mam wariatów kolegów co męczą e30 do wyścigów i opierają się na oryginalnych szperach bmw

Opublikowano

zdjęcia już wrzucam , tylko że jak wrzucę jakieś większe to nie rozciąga się tylko wiać 1/3 obrazu.... nawet ten przykład , co wrzuciłeś moje zdjęcie, wy też tak to widzicie??

dokładnie nie wiem jak szybko grzeją, ale raczej szybko :) co do ciepła to masz 2 rodzaje mocne i słabe, szkoda że kierownica nie jest podgrzewana w 34 ;/

a tego kolesia od radia to spoko, bo go złapałem i mu wlałem i radio nadal gra w mojej becie :)

Opublikowano
na początku miałem taki zamiar, no ale teraz to raczej nie... naprawdę lubię tą e34 , no ale tak ładnie zrobić to wolał bym jakąś w lepszym stanie i już jej nie sprzedawać, lub porobić ładnie jakaś e32 w longu, teraz pracuję na jaką nową BMW
Opublikowano
Fajna, biały środek bardzo ciekawy. I masz ASC, ja nie mam i mi brakuje!