Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w moim BMW wyskakuje błąd tylko że jest to po niemiecku a niestety nie znam tak dobrze tego języka. Błąd brzmi następująco:

"Standlicht von rechts ausgefallen"

myślę że to coś ze światłami tylko nie wiem co.

liczę na szybką pomoc

Opublikowano
wgraj sobie polskie menu i będzie po kłopocie ,ja wgrałem i polecam wszystkim użytkownika wszystkie komunikaty są po polsku ,,serwisy i menu do navi też ,oczywiście musi być duża navi bo do małych nie wgrywają
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
po polskiemu to brzmi tak: "wyróżniał się przedni prawy światła padającego" (kochany google translate) :P

Nie wiem jaki google masz ale tłumaczy bardzo ładnie "Standlicht von rechts" ==> "Światła postojowe z prawej".

Zadziwiające, że ludziom chce się tworzyć nowy temat na forum zamiast się wysilić i poszukać tłumaczenie w necie, nawet jeżeli jest nieudaczne to łatwo się już domyślić. :duh:

Opublikowano
Zadziwiające, że ludziom chce się tworzyć nowy temat na forum zamiast się wysilić i poszukać tłumaczenie w necie, nawet jeżeli jest nieudaczne to łatwo się już domyślić. :duh:

wiesz ja wpisywałem całość komunikatu a nie tylko część. Pytanie ile kosztuję i gdzie można zainstalować polskie menu ?

Opublikowano
Po mojemu sprawdź prawe światło postojowe ;) czytaj ringi

faktycznie nie zauważyłem tego. a teraz pytanie te ringi to na jakieś żarówki są czy na innej zasadzie świecą i jak to się wymienia?

Opublikowano

masz w zasadzie dwa wyjścia:

1. Kupić http://allegro.pl/zarowka-postoju-ringi-bmw-5-e60-7-e65-x5-e53-i1999581178.html (oryginał OEM)

2. http://allegro.pl/bmw-e60-e61-e39-x5-e65-e66-e63-biale-ringi-nowosc-i2020037155.html (LED) ponoć gra nie warta świeczki w modelu przed FL.

Ja wybrałem opcję 1 czyli OEM

Wymiana tez na dwa sposoby:

1. Poluzowanie śrub i wysunięcie lekko lampy - zależy jakie masz ręce - ja swoje nieco pokaleczyłem :) przy szperaniu.

2. Poluzowanie śrub i całkowity demontaż reflektora - procedura wyjęcia i założenia nieco trudniejsza i czasochłonna ale sama wymiana prosta bo i dostęp luźny.

EDIT:

A czy nie masz opcji zmiany języka w i-drive na angielski ???

Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano
Po mojemu sprawdź prawe światło postojowe ;) czytaj ringi

faktycznie nie zauważyłem tego. a teraz pytanie te ringi to na jakieś żarówki są czy na innej zasadzie świecą i jak to się wymienia?

jak masz kolego zdolności manualne to zobacz jeszcze to: viewtopic.php?f=15&t=146561

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

EDIT:

A czy nie masz opcji zmiany języka w i-drive na angielski ???

Zdażają się auta co mają tak dobrany pakiet językowy, że nie ma angielskiego. Też byłem w szoku ale nie tak dawno kodowałem E60 żeby angielski był, gdyż klient miał do wyboru o ile pamiętam niemiecki, dunski i chyba francuzki. Jeżeli auto nie ma angielskiego to można to zakodować bez wgrywania jakiegokolwiek softu.

Opublikowano
...Trzeba tylko załatwić sobie płytkę.

Tak,tylko skad? ;)

Idzie kupić trzeba mieć znajomosci. Ja tą płytkę mam. Nie pros mnie o nią bo jest ogulny zakaz rozpowszechniania. Dlatego niema tego na necie.

Nie martw sie,nie bede prosil.

Pytam z ciekawosci,gdyz u siebie nie mam nawet po co tego wgrywac.Przy ewentualnej odsprzedazy samochodu co komu po jezyku polskim w navi tutaj gdzie mieszkam ;)

Opublikowano
Witam w moim BMW wyskakuje błąd tylko że jest to po niemiecku a niestety nie znam tak dobrze tego języka. Błąd brzmi następująco:

"Standlicht von rechts ausgefallen"

myślę że to coś ze światłami tylko nie wiem co.

liczę na szybką pomoc

Słuchaj, a nie masz możliwości zmiany na bardziej przyjazny, angielski język? Sprawdź w menu, w ustawieniach, ja mam kilka języków do wyboru, oczywiście nie polski :) No ale taki jest business.