Skocz do zawartości

E60 LCI zegary - ruchome czerwone pole

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam problem z "ruchomym" czerwonym polem i kreseczkami przesuwającymi się w miarę rozgrzania silnika.

Mianowicie... nie rusza się :)

Czy każde BMW ma ruchome pole? U mnie ani kreseczki ani pole nie rusza się wcale w LCI 2.0d (2007 rok). Czy to może być uszkodzone? Czy były opcje z nieruchomym polem?

Przykładowo tempomat i charakterystyczna zielona kuleczka symbolizująca zadaną prędkość przesuwa się fajnie :)

Czy jest sposób jak to sprawdzić?

Grzesiek

--

gv

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czytałem że te kreseczki i czerwone pole lubią się zacinać, wydaje mi się że gdy kupiłem samochód to przez pierwsze 2 miesiące też nie działały a potem nagle zaczęły funkcjonować.
Opublikowano

Kurcze :)

A jest jakiś sposób żeby to rozruszać? Wiele razy już odpalałem. Mam auto już prawie 2 miesiące i kreseczki stoją.

Komp, podpukanie gdzieś? Nie chciałbym wyciągać i rozkręcać zegarów. Chyba że to jedyny sposób.

Pozdrawiam

--

gv

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mógł byś spróbować zresetować zegary testem 21 w ukrytych funkcjach OBC, robili tak chłopaki w E46 gdy wskazówka w zegarach była przestawiona. viewtopic.php?f=73&t=57919&start=0&hilit=ukryte+menu

Ps. Zrób też test nr.2 zobaczysz czy w ogóle się ruszy.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
W LCI to pole nie rusza się :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W LCI to pole nie rusza się :)

Przeszukałem troszkę tematów i jednak w niektórych LCI działają kreski.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
U mnie w żadnej LCI nie działały.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem od czego to zależy bo u niektórych działa u innych nie, jeden kolega pisał że jemu nie działało a kiedy w ASO wymienili mu IBS to zaczęły działać, tak że niezłe cyrki są z tym :)
Opublikowano
Ale jaja:-) Powiem szczerze, ze wyglada to tak jakby mialo dzialac :-) Nie zrobilem jeszcze testu, ale przeszukalem Youtube i rowniez trafilem na egzemplarz Lci w ktorym to nie dzialalo.

--

gv

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Być może to kwestia kodowania ale ponieważ nie jest to zbyt użytecznie nigdy nie sprawdzałem.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
a czy takie rozwiązanie wystepowało w E9x ?

a to żadne rozwiązanie - pierdołowate kreseczki które to jak się "schowają" to mozna wnioskować że auto "powinno" być juz rozgrzane!

Opublikowano
a czy takie rozwiązanie wystepowało w E9x ?

a to żadne rozwiązanie - pierdołowate kreseczki które to jak się "schowają" to mozna wnioskować że auto "powinno" być juz rozgrzane!

Mozna jeszcze w ukrytym menu sprawdzić temp silnika.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
A wiec kiedy wiecie, ze silnik jest juz cieply i mozna mu przycisnac? :shock:
Opublikowano
A wiec kiedy wiecie, ze silnik jest juz cieply i mozna mu przycisnac? :shock:

Cześć,

Przyznam że jest to trochę utrudnione, ponieważ pole nie przesuwa się.

Ja zaczynam cisnąć dopiero kiedy zaczyna lecieć ciepło z nawiewów i przejadę z 10 kilometrów...

--

gv

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano
A to nie jest tak że w silnika 2,0 niema kresek a w silnikach 3,0 są kreski, wydaje mi się że widziałem w E90 330dA ruchome kreski!