Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam orientuje się ktoś może czy lusterka z e38 a konkretnie mocowania będą pasowały do e39 przed liftem ?? chodzi dokładnie czy przykręcę sam stelaż w miejsce starych lusterek czy rozmieszczenie śrub mocujących jest takie samo :roll:
Opublikowano
Tak rano wstałem patrze a lusterka połamane i wiszą sobie jak sople na choince i teraz jest taka sprawa ze wszystko jest całe wkłady obudowa tylko potrzebne mi stelaze z mocowaniami do drzwi i mam akurat do kupienia takowe za grosze z e38 tylko problem w tym że nie wiadomo czy pasują a nowych nie kupię bo za drogie :(
Opublikowano
Niestety nie mam nigdzie w pobliżu takiej możliwości żeby ktoś ogarnął temat dlatego pytam na forum ale widzę ze nikt tego nie przerabiał :x
Opublikowano
Lusterka sobie wisiały i nikt ich nie przywłaszczył na "szczęście" w nieszczęściu bo coś tak to kasy odzyskam na nowe w najgorszym wypadku na razie działam tanim kosztem :( ktoś czegoś pozazdrościł...
Opublikowano
witam,atak na serio jeśli masz ac to warto zglosić szkodę, za lusterka dobrze płacą bo są drogie nawet jak ci zabiorą 10% zniżki to i tak się opłaca
Opublikowano
Wyrazy współczucia proszę wysyłać na PW a nabijaniem postów nikt nie pomoże w rozwiązaniu mojego dylematu po świętach chyba ruszę w trasę i pojadę zobaczyć czy rzeczywiście podejdą stelaże z e38 :D
Opublikowano

Porównując wygląd lusterka e38 do e39 raczej mała jest szansa że będzie pasować :|

za jaja powiesic takich albo łep ujebac quote]
ujebał

Tak nawiasem radziłbym nie używać takiego słownictwa, Admin nie będzie zachwycony...

"Możesz mieć każde auto, M5 i tak jest szybsze..." - Jeremy Clarkson
Opublikowano

Wkłady (fotochrom) pasują na pewno, w E38/39 są takie same, a więc i obudowa musi być taka sama, co do mocowania to nie mam pojęcia.

Może zadzwoń do ASO i zapytaj ?

Opublikowano
Wkłady (fotochrom) pasują na pewno, w E38/39 są takie same, a więc i obudowa musi być taka sama, co do mocowania to nie mam pojęcia.

Tak zrobię we wtorek zadzwonię i będzie wszystko jasne :)

Opublikowano

RealOEM podaje, ze obudowa lusterka w E39 jest taka sama jak w E46.

Jesli sprawdzic nr lusterka kompletnego to RealOEM pokazuje ze jest ono tylko w E39 uzywane.

Np:

http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/Touring/Europe/530i-M54/LHD/A/2001/february/browse/vehicle_trim/outside_mirror/

lusterko #4 z nr czesci 51 16 7 890 037 jest tylko w E39 stosowane.

http://bmwfans.info/parts/catalog/51167890037/

Moze da sie stosujac jakas rzezbe z E38 zaadoptowac ale raczej 1:1 to nie bedzie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

RealOEM podaje, ze obudowa lusterka w E39 jest taka sama jak w E46.

Jesli sprawdzic nr lusterka kompletnego to RealOEM pokazuje ze jest ono tylko w E39 uzywane.

Np:

http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/Touring/Europe/530i-M54/LHD/A/2001/february/browse/vehicle_trim/outside_mirror/

lusterko #4 z nr czesci 51 16 7 890 037 jest tylko w E39 stosowane.

http://bmwfans.info/parts/catalog/51167890037/

Moze da sie stosujac jakas rzezbe z E38 zaadoptowac ale raczej 1:1 to nie bedzie.

Temat już ogarnięty stosując rzeźbę coś da się zrobić żeby zamontować mocowania z e38 ale jednak różnią się od tych z e39 więc temat kupna lusterek z e38 odpuszczony