Skocz do zawartości

BMW E39 528i nie chce zapalić

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Mam problem z moim bmw i nie wiem co moze byc nie tak :( postawiłem ja tydzien temu w garazu poniewaz spadl snieg a nie mam zimowek i po tygodniu czasu chialem ja przepalic i lipa :( kreci motor tak bardzo lekko az wydaje mi sie ze za lekko bardzo swobodnie i kompletnie nie chce zaskoczyc :| paliwo jest podaje na pewno bo strasznie smierdzi pompe slychac ze pracuje :? probowalem pare razy az akumulator zaczal siadac :/nie wiem co moze byc nie tak prosze o rady
Opublikowano
jesteś pewien że na pewno kręci rozrusznik :?: bo skoro wg ciebie za lekko trochę to może rozrusznik nie łapie, bo raczej po tygodniowym postoju nie straciłeś kompresji żeby kręciła bez oporu
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
  • Autor
Rozrusznik raczej kreci bo jak probowalem ja zapalic to prawie zaskoczyla ale tylko na 1 gora dwa cylindry :|
Opublikowano
Podładuj akumulator.................... :?: i spróbuj........... :norty:
Opublikowano
akumulator po tygodniu pewnie sie rozładował.to v6 musi zakrecic dobrze zaby odpaliło.po drugie po tygodniu bez pracy ma trudniejszy rozruch niz po 1 dniu normalne.trzebabyło co 2 dzien odpalic chociaz na chwile.ja przepaklałem motor po 3 miesiącach przy minus 20 i tez miał problem zapalic ale odpalił po chwili za którąs próbą u ciebie jest podobnie musisz troszke pokrecic ale z chlebem:)
Opublikowano
Jeszcze nie widzialem v6 w BMW, czlowiek co chwile czegos nowego sie dowiaduje. Takie zapalanie z serii "ma chec" to moze byc oznaka uwalonego czujnika walu/walka rozrzadu. Dobrze jest naladowac do pelna aku a nawet podpiac inny na probe i wtedy podpiac kompa. Porzadnej zimy co prawda nie ma, ale ja bym zajrzal do filtra paliwa
Opublikowano
  • Członkowie klubu
Nowa M 3-jka (F80) ma teraz V6 pod maską.
ec2Wze6.jpg