Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Mam problem z moim bmw i nie wiem co moze byc nie tak :( postawiłem ja tydzien temu w garazu poniewaz spadl snieg a nie mam zimowek i po tygodniu czasu chialem ja przepalic i lipa :( kreci motor tak bardzo lekko az wydaje mi sie ze za lekko bardzo swobodnie i kompletnie nie chce zaskoczyc :| paliwo jest podaje na pewno bo strasznie smierdzi pompe slychac ze pracuje :? probowalem pare razy az akumulator zaczal siadac :/nie wiem co moze byc nie tak prosze o rady
Opublikowano
jesteś pewien że na pewno kręci rozrusznik :?: bo skoro wg ciebie za lekko trochę to może rozrusznik nie łapie, bo raczej po tygodniowym postoju nie straciłeś kompresji żeby kręciła bez oporu
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
akumulator po tygodniu pewnie sie rozładował.to v6 musi zakrecic dobrze zaby odpaliło.po drugie po tygodniu bez pracy ma trudniejszy rozruch niz po 1 dniu normalne.trzebabyło co 2 dzien odpalic chociaz na chwile.ja przepaklałem motor po 3 miesiącach przy minus 20 i tez miał problem zapalic ale odpalił po chwili za którąs próbą u ciebie jest podobnie musisz troszke pokrecic ale z chlebem:)
Opublikowano
Jeszcze nie widzialem v6 w BMW, czlowiek co chwile czegos nowego sie dowiaduje. Takie zapalanie z serii "ma chec" to moze byc oznaka uwalonego czujnika walu/walka rozrzadu. Dobrze jest naladowac do pelna aku a nawet podpiac inny na probe i wtedy podpiac kompa. Porzadnej zimy co prawda nie ma, ale ja bym zajrzal do filtra paliwa