Skocz do zawartości

witam ma pewnien proble i proszę o pomoc???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Otóż od pewnego czasu w moim bmw e34 518i z motorem m40 zaczeło dziać sie coś dziwnego zaczeła przerywać tak do 2.500tys/obr poprostu od początku przerywa(tak dziwnie przebierając) jak nabierze mocy to tak jak by sie odcieła i szarpnie i idzie dobrze i niemam pojęcia co może być tego przyczyną;/i to nie robi sie zawsze różnie to sie zdarza???????Proszę o pomoc jak by sie ktoś w tym orientował????DZIĘKUJĘ Z GÓRY:)
Opublikowano
Gaz / Benzyna? A kable w jakim stanie? Palec kopułka, ktoś tam zaglądał?
Opublikowano

Aktualnie posiadam e34 520 96r.

Ostatnio umylem silnik (troche glupio zrobilem) i zalalem swiece. Mialem podobne objawy. Brak mocy, przerywanie, na wyzszych obrotach troche lepiej. Nie chodzila na ktorys gar.

Pomoglo przeczyszczenie swiec i cewek. Chyba 3 byly zalane.

Po czyszczeniu lekka poprawa, dopiero po przejechaniu ok 20km przeszlo calkowicie.

Przeczysc swiece, sprawdz w jakim stanie sa.

Opublikowano
  • Autor
Benzyna,Do kopułki zaglądałem i jest wszystko ok ,No ale kable są w nie za dobrym stanie no ale czy to może być wina kabli???Przecież w niech idzie nie za duże napięcie??No i jeszcze czemu to sie może nie zawsze dziać tylko czasami??
Opublikowano
W kablach do swiec nie idzie za wysokie napiecie?Przeciez one sie nazywaja Kable wysokiego napiecia.Jak sa lipne to to od razu je zmien.To podstawa przy tego typu rzeczach.
Opublikowano
  • Autor
No ale jak to wina kabli to czemu to sie robi tylko czasami a nie zawsze??????
Opublikowano
Kolego jak Ci radzą ludzie to posłuchaj a nie zadawaj dziwnych pytań. Jeśli coś jest w samochodzie "nie za dobre" to się to wymienia a nie używa dalej i zastanawia czemu nie działa tak jak powinno. Wystarczy że raz jest większa wilgoć i jest przebicie a raz nie ma czy może być 500 innych powodów, po co teoretyzować ?

Galeria samochodu: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=157&t=246628

Komputery, konsole, gry - sprzedaż, serwis. http://WWW.ZETCOM.ORG

Opublikowano

Kolego

przez kable wysokiego napięcia przepływa prąd ok. kilku tysięcu V .

Na zewnątrz kabli jest guma .

Jeśli są jakieś pęknięcia tej gumy to prąd upływa="znika"=jest mniej niz kilka tyś.Volt

Czyli nie chce wtedy zapalić .

Rozwiązanie to - dać nowe kable wysokiego napięcia .

Więc : obejrzyj te kable .

Już wzrokowo pewno można będzie zobaczyć mikropęknięcia otuliny=gumy .

Dasz radę sam je wymienić .Prosta robota .

Pozdrowienia .

panta rei
Opublikowano
Tez mialem podobny problem z moim m40. Na zimnym przerywal podczas przyspieszania. Przeczyscilem swiece i sie polepszylo. Napewno nie zaszkodzi. A przewody tak jak koledzy piszą, tam plynie akurat najwieksze napiecie i jak maja przebicie to silnik tez moze przerywac.
Opublikowano
Kable to podstawa ja jak masz popękaną gumę to wieczorem podnieś maskę (jak będzie już ciemno ) i zobacz u mnie (jak miałem benzyniaka) to aż pioruny tańcowały po silniku , powymieniałem kable i samochodzik chodził jak nowy.