Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Daj sobie z tym luzu 1 do 5 sek to jest normalny obiaw nie ma sensu wydawać kaski lepiej przeznacz ją na coś innego :D
www.klinika-bmw.pl
Opublikowano
W takim razie moze po wlaniu gęstszego oleju castrolu 10w60 przestanie stukac. Warto spróbować? A tak na przyszłość - gdzie można dostać najtaniej nowe popychacze? Ile kosztuje przeciętnie sztuka?
Opublikowano
tak jak pisza koledzy jak nie stukaja bardzo to olej to sa to napewno popychacze,czym zimniej tym bardziej i dłuzej stukaja,u mnie tak ok 1,2sekundy.Zaczeło sie to gdy zmieniłem olej z niwiadomo jakiego na Mobil S.W twoim zawiniła chyba płukanka i wlanie syntetyka.Ja pojezdze jeszcze na tym mobilu i nastepnym razem wleje cos gestszego
Opublikowano

rzeczywiscei nei ma co wymieniac bo koszt samych popychaczy a jest ich 24 po około 60 zł jeden daje już niezły wynik + robota tez nie mała a efektem bedzie tylko niestukanie przez 2 sekundy z rana. Jak te dwie sekndy są warte dla ciebie te perenaście stówek to wymieniaj. Jak podejrzewam z opisów na forum to 90% z nas to ma :doh:

W M20 i M30, nie były tych problemów ;) hehe

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano
mam takie samo stukanie ale dopuki nic się nie dzieje to niech sobie stuka (tak się już przyzwyczaiłem,że teraz jakby nie stukało to bym się martwił :twisted2: ),kolega wlał sobie kiedyś taki środek do przeczyszczania silnika i tak mu wypłukało nagary że stracił kompresję i auto odstawił do generalki (w starszych silnikach pozbycie się nagaru może zaszkodzić zamiast pomóc.
Opublikowano

podepne sie pod temat ..........

u mnie tez zaczelo stukac ( a w zasadzie dzwiek jest jak pykanie - nie jest metaliczny)- od niedawna.... na poczatku pykalo tylko czasami - np przez 5 sec i ucichalo - dzialo sie to w roznych sytuacjach - od jakiegos czasu pyka caly czas...... jezdze na oleju mobil1 5w50 syntetyk....

czy takie pykanie jst grozny , czy moge jakis czas jeszcze z tym jezdzic - dopuki nie bede mial czasu zeby wymienic popychacze???

Opublikowano
Rozmawiałem z mechanikiem. Powiedział, że popychacze można w jakiś sposób "zregenerować", że nabierają do swojego środka rzadszego oleju i dlatego stukają (może nabrały do siebie tego płynu do płukania silnika) i że można go z nich przynajmniej częściowo wypchnąć ten olej. Czy to prawda? Powiedział również, że nie trzeba wymieniać od razu wszystkich 24 popychaczy tylko wystarczy wymienić kilka wadliwych. Martwię się tym troszkę bo za parę miesięcy wybieram się w daleką podróż samochodem na północ Szwecji i staram się aby samochód był w stanie w miare "idealnym" - żeby nic mi tam nie nawaliło.
Opublikowano
Tak jest jak już robić to wszystkie tym bardziej że niechciał byś napewno aby twój samochodzik w razie awari wylądował w rękach szwedzkich fachowców :norty: to by cię mogło sporo kosztować :worried:
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam w mojej 735 jest własnie M30 i wszystko na odwrot.Jak odpale zimny no to jest cicho,ale jak sie zagrzeje to własnie wtedy zaczyna stukac. To jest pojedynczy stukot z pierwszego lub drugiego od strony chłodnicy.Dodam ze zawory sa po regulacji.Olej 10w40. CO TO MOZE TAK STUKAC :?:
images?q=tbn:ANd9GcTmIl0TjfLac0DKzvrvVkW5vbYa-L8NnaKQ6MwRmjiNpsCR58FF