Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zamierzam zalozyc chipa do swojej bmw e60 530d 218ps skrzynia automat Moze znacie jakis dobry warsztat ktory sie tym zajmuje w woj.dolnoslaskim i czy w ogoóle jest sens chipowania Prosze o podpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
...270 to max...inaczej trzeba turbinkę mocno "podkręcić"

A można zapytać o cenę?? 270max?? Trochę mało ja mam wyciągnięte 289 km. Twierdzisz ze za dużo??

Przecież Ty jesteś mechanikiem czy tam elektromechanikiem to powinieneś takie rzeczy wiedzieć :duh:

Nawet jak na zdrowe 3.0d to jest raczej ZA duzo.. a momentu wiesz ile masz?

Opublikowano

Ma 650nm. A tam zaduzo, za dużo to do malolata co z pędalem do dechy jezdzi. Ja tam oszczędzam silnik.

Robiłeś chipa z myślą o oszczędzaniu silnika? :mrgreen:

Opublikowano (edytowane)
No raczej tak skovroon

Ciebie pytałem? :twisted:

Nigdy nic nie wiadomo, być może silnik miał niezłego bonusa w serii.

Takich przykładów jest mnóstwo.. Sam jak chipowałem kiedyś kiedyś A4 1.9 131PS AWX (właśnie u Witka) spotkałem się z wykresami które miały w serii 155-158PS (też AWX'y).

Widziałem tez wtedy wykres E46 2.0d 150PS która po zhamowaniu miała w serii 162PS..

EDIT: pytam jak głupi :duh: przecież 530xd były od 2005 zdaje się czyli 231PS :P

Edytowane przez skovroon
Opublikowano
Capaz wrzuć Twojego wykresa :norty:

bedziesz widzial wykresa,jak swinia niebo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

...widziałem ile wypruło na hamowni :norty: :mrgreen:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Opublikowano
MaxLux jaki motor? 231PS?

Tak, dokladnie 231Km seria i praktycznie niewiele bylo mniej :cool2:

W zasadzie mocy ani momentu w serii nie brakowalo, ale teraz :jawdrop:

Opublikowano
Pslowik- powiedz jakie odczucia po zmianie programu? mam ten sam silnik i zstanawiam sie nad chipem jak efekt? roznica jest duza? koejna kwestia czy nie jest to zbyt ryzykowne przy przebiegu 300tkm...? do wymiany dwumas i blad przeplywki na kompie pokazuje po za tym wszystko jak w zegarku..
Opublikowano

dokladnie tak jak capaz napisal napraw auto dopiero chipa inaczej to nie ma najmniejszego sensu

a odczucia hmmm autko chodzi jakby cisze plynniej i napewno latwiej reaguje na pedal gazu ;)) ja ogolnie delikatnie jezdze autem ale powiem CI nie wiem od czego to zalezy raz auto ma kopa jak nie wiem a nie raz jakby mniej...