Skocz do zawartości

rozwaliłem plastikowe elementy pod zderzakiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!

Dziś rano najechałem na wielką grudę zamarzniętego śniegu :evil: i rozwaliłem takie 2 plastiki.... jeden to taki zbliżony kształtem do trójkąta łączący zderzak z nadkolem a drugi to taka "rura" która niby ma doprowadzaqc powietrze do tarcz hamulcowych. Powiedzcie mi , bo przed świętami troche cienko z kasą, czy mogę spokojnie bez tego jeździć czy musze coś kombinować?

Opublikowano
Ta rura jest odpowiedzialna za chłodzenie tarcz. Na lato musisz to na pewno zrobić, ale teraz w zimie myślę, że możesz się nie spieszyć. Nie osiągasz takich prędkości jak w lecie i minusowe temp. robią swoje.
http://www.dami.pl/~wiktorc/BMW/tuning.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
witam

te dwa plastiki kupisz w servisie bmw za ok 50 zł

pozdrawiam

ok. 50zł/szt ;) wiem bo przerabiałem sprawe.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tylko trzeba pamiętać, że wloty są inne dla zwykłego zderzaka i inne dla M-Technic. :)
Opublikowano

konsola (ten trójkąt) ok 20pln

prowadzenie powietrza ok 20PLN

na serwisie

jak ktoś nie wierzy - to tylko tyle kosztuje - mogę wysłać skany z faktury

TS SERWIS diagnostyka i elektronika samochodowa

tel. 607 890 658

Opublikowano

Kupowałem te elementy jakiś miesiąc temu w serwisie BMW 21 zł i 23zł tylko nie pamiętam która po ile ale 44 zł za komplecik.

P.S.

Sprawdzajcie ceny w serwisie bo po co kupować używki za podobną lub większą kase i napędzać koniunkture na kradzieże samochodów. Wiele tych części pochodzi z kradzieży i jeśli to nie jest kolosalna różnica to kupuję w serwisie a nie na szrocie.