Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 311
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

ile średnio płaciliście za samą robociznę przy wymianie termostatu głównego?

ja dziś jestem po wymianie głównego i za robotę skasowano mnie 220zł - ale za to temp równo 90-91 dziś

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Proszę o pomoc drodzy forumowicze. Dzisiaj po przejechaniu 6km BMW 118d rok '08, temperatura silnika osiągnęła wartość 120st (temp. otoczenia 10st), przynajmniej tak pokazuje komputer. Żaluzja otwarta, wentylator pracuje non stop i nie wiem dlaczego tak się dzieje. Przewody płynu chłodzącego nie gorące tylko ciepłe, zbiornik wyrównawczy także. Zgasiłem silnik i po 2 godzinach komputer ciągle pokazuje temperaturę na poziomie 117-120st. Spotkał się ktoś z taki problemem?
Opublikowano
A czy temperatura w 118d w korku 97 stopni przy 28 stopniach na dworzu jest normalna? Przejechalem kawalek normalnie juz nie w korku i temp spadla do 90 .
"Albo GRUBO albo WCALE"
Opublikowano
A czy temperatura w 118d w korku 97 stopni przy 28 stopniach na dworzu jest normalna? Przejechalem kawalek normalnie juz nie w korku i temp spadla do 90 .

normlana kolego, przy 97 powinien włączyć się wentylator a 90 stopni to ideał dla tego silnika

Opublikowano
No wlasnie sie chyba wlaczyl przy 97 ;) Dzieki kolego.
"Albo GRUBO albo WCALE"
Opublikowano
Mam odpowiedź powiedzmy na 80% pewną co do błędnego wskazania czujnika temperatury płynu chłodzącego. Samochód stoi dwa dni i na zimnym silniku temp. cały czas 105st. Czyli jednak wina tego czujnika. Po podpięciu INPA wyskoczyły 3 błędy: coś z radiem, uszkodzona dodatkowa pompa wody i coś jeszcze ale nie pamiętam. W każdym razie nic na temat czujnika nie było. Ale co się okazało dalej silnik ciężko zapala (wcześniej takie objawy pojawiły się tydzień temu). Szarpie nim i gaśnie, zakręci i gaśnie. Dopiero po kilku podejściach pracuje prawie normalnie, prawie bo nie równo. Ma jakieś dolegliwości i czeka mnie prawdopodobnie wymiana rozrządu :mad2:
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam chciałem również sprawdzić w swoim 118d 12.2006r jaka mam temp silnika, ale po przejsciu do ukrytego menu wyświetla mi sie tylko 8 pozycji i nie wiem gdzie to dalej szukać. Prosba o pomoc:)
Opublikowano
Witam chciałem również sprawdzić w swoim 118d 12.2006r jaka mam temp silnika, ale po przejsciu do ukrytego menu wyświetla mi sie tylko 8 pozycji i nie wiem gdzie to dalej szukać. Prosba o pomoc:)

Postepuj jak tu

viewtopic.php?f=73&t=57919&start=0&hilit=ukryte+menu

Pozdro

icon4.png
Opublikowano
mnie też czeka wymiana termostatu miesiąc temu przy temp 15* C po 6km 88* stopni , w tym tygodni sprawdzam temp na zewnątrz -1 po 5km 60* stopni po 15km 70* stopni i po 30km 81* stopni dopiero po 37km jak wjechałem w miasto doszło do 88* C

Sprzedam :

- ręczny M-pakiet BMW e9x

Opublikowano
powinienem miec ten oring w domu poszukam jak chcesz jak znajde to ci wysle... co do kratek.... to zle sa zaslepione... powinny być od dołu.... u góry sa chwyty powietrza do silnika... nie potrzebnie tłumia przepływ... zreszta myslisz ze to cos daje??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

KUrde nie wiem,wzielem stare nerki orginalne i kazalem kumplowi przyspawqc mi plastik jak tu w tym linku ,jak zaloze to napisze czy cos daly :!:

W moim niezniszczalny audi80 mamtaka orginalna atrape i daje na 100% lepjei mi sie dogrzewa szybciej oraz trzyma temperature!!

Teraz w bmw mam 83-84 st po przejechniu z 30 km ,dwa lata temu wymienialem obydwa termostaty :mad2:

Opublikowano
hahah to jest okazja na wywalenie egra :) i w jego miejsce wstawienie grzalki elektrycznej ;) wtedy szybko by sie nagrzewał kumpel zamontowal to w alfie 159 i bardzo zadowolony... grzalki o mocy 1,2kW 2 lata to akurat po gwarancji ;) czas na nowe :P
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
NO dokaldniegwarancjia skonczyla sie w listopadzie,inzynierowie bmw idelanie wyliczyli czas dwoch lat razem z wymianem plynu maja byc wymienieone termostaty :mrgreen:
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Ponawiam pytanie "Czy jest gdzies ukryty czujnik w menu w 120 przed liftem? Bo szukalem i nie mohlem znalesc :)

viewtopic.php?f=73&t=57919&p=402491&hilit=ukryte+menu+e87#p402491

A w skrócie:

1. Włóż pilot (żeby działało radio)

2. Trzymaj 15sec przycisk kasowania kilometrów na liczniku - włączy się ukryte menu

3. Klikając znów kasownik kilometrów wejdź na pozycje 19. LOCK

4. Również kasownikiem kilometrów wpisz sumę liczb KOŃCOWYCH VIN'u czyli 7 ostatnich znakow . w moim przypadku jest to xx00329 czyli 14

5. Przejdź kasownikiem kilometrów na pozycję 7. To temperatury. Pierwsza wartość to temp. cieczy chłodzącej. Naciśnij START i możesz jechać i patrzeć na temperaturę

Witam, mam 120i 2004r. Wkładam pilot prztrzymuję przycisk kasowania i nic sie nie dzieje. Czy we wszystkich e87 powinno to działac?

Opublikowano
Ponawiam pytanie "Czy jest gdzies ukryty czujnik w menu w 120 przed liftem? Bo szukalem i nie mohlem znalesc :)

viewtopic.php?f=73&t=57919&p=402491&hilit=ukryte+menu+e87#p402491

A w skrócie:

1. Włóż pilot (żeby działało radio)

2. Trzymaj 15sec przycisk kasowania kilometrów na liczniku - włączy się ukryte menu

3. Klikając znów kasownik kilometrów wejdź na pozycje 19. LOCK

4. Również kasownikiem kilometrów wpisz sumę liczb KOŃCOWYCH VIN'u czyli 7 ostatnich znakow . w moim przypadku jest to xx00329 czyli 14

5. Przejdź kasownikiem kilometrów na pozycję 7. To temperatury. Pierwsza wartość to temp. cieczy chłodzącej. Naciśnij START i możesz jechać i patrzeć na temperaturę

Witam, mam 120i 2004r. Wkładam pilot prztrzymuję przycisk kasowania i nic sie nie dzieje. Czy we wszystkich e87 powinno to działac?

Spróbuj przy wlaczonym zapłonie,pozamykaj też drzwi

icon4.png
Opublikowano

Witam

Dzisiaj sprawdziłem temp swojego diesla i chyba mnie to czeka , bo temp przez 10 km odcinek w mieście oscylowała maks w 70-73 stopni C

I teraz chciałbym się dowiedzieć czy to są właśnie te termostaty (Bo najlepiej wymieniać dwa naraz ?):

http://www.bmw.ewor.pl/towar/2458/termostat-zaworu-egr-bmw-e87-118d-120d-11717787870.html

http://www.bmw.ewor.pl/towar/3337/termostat-rodka-chlodniczego-bmw-e87-118d-120d-11517805811-eps.html

Mam jeszcze jedno pytanko , czy jak piszecie na forum, najlepiej byłoby kupić termostaty w ASO (jaki byłby ewentualny koszt) + wymiana w ASO czy w jakimś polecanym przez was serwisie ?