Skocz do zawartości

320i Jakie ciśnienie w kołach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Mam pytanko jakie mam zrobić idealne ciśnienie w zimówkach 195/65 R15 Na tabliczce jest przód 2.3 i tył 2.7 wydaje mi sie trochę dużo
Opublikowano
ja własnie takie ostatnio ustawiłem i wydaje mi sie ze jest zdecydowanie za twardo ... po zmianie na 2.1 i 2,5 jest o niebo lepiej :cool2: dodam ze jak wioze komplet pasażerów to ustawiam właśnie 2.3 i 2.7 a rozmiar opon 195/65/15
Opublikowano
ja mam 205/55/16 to ustawiam wszędzie 2.4 i jest mi dobrze. Zresztą nie odczuwam różnicy czy ustawie na 2.1, 2.4, 2.7 w jakiejkolwiek konfiguracji
Opublikowano
Nie wiem jak na Twojej tabliczce - ale na mojej z tego co pamiętam, to do tych ciśnień były narysowane 4 ludziki (dwie kobiety i dwóch mężczyzn) - rozumiem, że dwie Niemki i dwóch Niemców ;) - a biorąc pod uwagę, że Niemcy to najcięższe społeczeństwo w Europie i podobno 75 procent Niemców i 59 procent Niemek ma nadwagę... to te ciśnienia tam są właściwie napisane.
Opublikowano
ja mam 205/55/16 to ustawiam wszędzie 2.4 i jest mi dobrze. Zresztą nie odczuwam różnicy czy ustawie na 2.1, 2.4, 2.7 w jakiejkolwiek konfiguracji

Ale odczujesz na tulejach i sworzniach :) najlepsze jest takie przód 2.0 tył 2.5 ale ze autor tematu ma 2 litry w benzynie to dokaldnie 2.1 tył 2.5 . Nie pompowac na przód wiecej niz 2.2 bo z opony robi sie kamien i całe zawieszeni to odczuwa !!!!

Opublikowano
Ja teraz w zimówkach 205/55/16 wale po 2.2 na przód i 2.4 na tył. I jest ok :cool2:
Opublikowano
Wszystko zalezy czy mamy zimowki czy letnie...zimowki sila rzeczy powinny byc bardziej miekkie...ja po zmianie na zimowki wrzucilem przod i tyl po 2.0 i jest :cool2:

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano

Kolego 195/65/15

2.1 przód

2.4 tył

Opublikowano
Kolego 195/65/15

2.1 przód

2.4 tył

Mi sie wydael kolego, ze 2.4 z tylu to troche duzo....wszystko zalezy czy jezdzi sie samemu czy w 4 osoby z bagazem...

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano
:cool2:

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano
panowie, jakie ciśnienie do 330d z oponami 205/50/R17 (zimowymi)? jeżdżę głównie sam, czasem 2 osoby. chciałbym żeby było dość miękko i komfortowo, ale nie flak :mrgreen:
Opublikowano
ja w swojej mam 225 45 r17 zimówki i wrzuciłem po 2.4 na obie osie, ale przód zrobie chyba 2.1, na wklejce róznie jest wskazane ...