Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jak reaguje rls na swiatlo, bez aktywacji drl wlacz xenon gdy ciemno? i gdy jasno go wylacza??

Wlacza gdy jasno.

• Odpowiedzi 155
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To masz jasne. Cos z rls.

Raczej nie,bo bylo tak w obu e60 ktore kodowalem z lm1.

Jak zaznacze ptaszka w idrive to zapalaja sie ksenony,tak jakby one robily za drl.

Wydaje mi sie ze trzeba zmienic jakis wpis w lm,ale jaki???

W moim aucie jest lm2 i chula to bez problemu.

Opublikowano
Pokombinujcie z wpisem tagfahr, zmieńcie na active, nicht_active i dopiero przełączajcie w idrivie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pokombinujcie z wpisem tagfahr, zmieńcie na active, nicht_active i dopiero przełączajcie w idrivie.

Probowalem z tym i zadnych rezultatow.Moze w lm1 jest jak w e39 ze nie ma mozliwosci wylaczenia,tylko kompem.

Opublikowano
wie ktoś jak zmienia się to co aktywuje jakos dzienne z i-drive? Czy zaznaczę czy nie i tak ciemność widzę ciemność :)

Tomek

Autoelektronika,

Gorzów Wielkopolski

automotiv.com.pl

Opublikowano
gdzie to mozna w okolicach Lublina zrobic?

Zapraszam do Warszawy na kawę i DRL. ... :D

Bimmer Retrofit Polska

Zajmujemy się diagnostyką, kodowaniem, programowaniem, naprawą sterowników, doposażenia moduły BMW, konwersją BMW z importu, DVD FREE, CIC seria F i E, BMW APPS, imp. naprawczych kodów FSC

Nasza firma posiada w BMW AG status External Service Partner

Opublikowano

jestem kompletnie zielony w tym temacie:)

wiec moge byc ciezkim materialem.....

no moze do Wawy sie wybiore.....(znaczy ja kupie kawe a ty w tym czasie zakodujesz:P)

daj jakies namiary na PW

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
MAjstry jakiej wersji INPY i NCS potrzebuje do uruchomienia DRL w e60 2004.09 ??VIN czyta a potem WYwala mi błąd coapi 2000,

NCS 3.1.0 I aktualizacja plikow Daten.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy u mnie moduł CCC uległ uszkodzeniu podmieniłem go na inny sprawny CCC bez kodowania. Sądząc po wyglądzie menu jest to starsze CCC niż to które uległo uszkodzeniu. I teraz w iDrive nie posiadam funkcji DRL, tzn została ona zaznaczona ptaszkiem na starym CCC i xenony zawsze uruchamiają się w pozycji auto. Chciałbym zakodować światła dzienne lecz w jakiś sposób muszę odznaczyć DRL którego nie mam w iDrive.

Znajdę tą funkcje gdzieś w pliku FSW_PSW czy muszę kodować CCC pod wyposażenia auta ?

Opublikowano
Znajdę tą funkcje gdzieś w pliku FSW_PSW czy muszę kodować CCC pod wyposażenia auta ?

Koduj CCC pustym plikiem MAN, dzięki temu będziesz miał konfiguracje zgodną z wyposażeniem

Opublikowano

Koduj CCC pustym plikiem MAN, dzięki temu będziesz miał konfiguracje zgodną z wyposażeniem

trochę się gubię dlatego pytam czy dobrze zrozumiałem.. zgrywam aktualny plik MAN z CCC, dalej wgrywam kompletnie pusty plik MAN do folderu na komputerze i nim koduje CCC....może zadam banalne pytanie ale kodując pustym plikiem MAN jak to możliwe że poprawnie zakoduje się CCC do fabrycznego wyposażenia zgodnego z VO ??

Aktualnie moduł CCC jest od innego auta i w iDrive nie mam wszystkich funkcji jakie fabryka dała

Opublikowano
Jest możliwe bo moduł przypisuje wtedy ustawienia wg wyposazenia auta z CAS i LM
http://www.auto-scanners.com/PIC/bmw-icom-a2-b-c-792L_1.jpg
Opublikowano
Kolego a zakodowałeś dobry numer VIN do modułu CCC, Dobry mam na myśli swój bo pewnie tam siedzi vin z innego auta ?
Opublikowano
Kolego a zakodowałeś dobry numer VIN do modułu CCC, Dobry mam na myśli swój bo pewnie tam siedzi vin z innego auta ?

A co się stanie jak będzie inny ?

Opublikowano
Raczej nic tylko będzie to rażąco wyglądać np. podczas diagnostyki auta. Chyba że się mylę to mnie poprawcie...
Opublikowano

nic nie kodowałem, zamontowałem tylko CCC i to wszystko, moja wiedza z zakresu diagnostyki/kodowania itd w tamtym okresie była zerowa i nie chciałem nic popsuć.

czyli po dokonaniu kodowania pustym plikiem MAN ustawienia CCC wrócą do pierwotnych, zgodnych z wyposażeniem auta, niewłaściwym numer VIN nie spowoduje żadnych problemów ?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Zrobić program po MOST w Winkfp lub ISTA P
Opublikowano
A morze jaśniej bo nie jestem asem w dziedzinie Bmw dopiero zaczynam tą przygodę muszę zmienić vin i numer rejestracyjny który jest przypisany w navi
Opublikowano

Numer rejestracyjny zmienisz w ukrytym menu navi bo to dotyczy zapewne telematyki.

A sam VIN to jak pisałem wcześniej lub TOOL32 z pakietu INPA