Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam moj problem polega na tym ze gdy wlaczam radio radio szumi na ustawionych falach czasami jak sie jezdzie zalapie ale to tylko na chwile . niestety nie wiem gdzie w takim bmw znajduje sie antena do odbioru radia dodam ze nie wiem jak rozebrac wyjac radio w tym aucie ;/. Uzytkownicy pomocy !!!!!@!@!@!:/
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Żeby wyjąć radio musisz wyjąć pokrętło od regulacji głośności.Następnie będziesz miał tam mała śrubkę na torx.

Nie wszystkie.Niektóre miały pod gałeczką taki przesuwany języczek :mrgreen: (w swoim tak mam).Fakt- gałeczkę zdejmuje się tak samo :D .

ec2Wze6.jpg
  • 1 rok później...
Opublikowano
witam mam bmw e39 2001r i dolozylem sobie dsp z navi i jak wlacze radio to szumi czasem zmienialem anteny i nic jak wlacze cd jest ok co zrobic??
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Mnie również dotknoł problem z radiem. Navi przed liftem.

Posiadam BMW E39 1999 530d touring i ostatnim czasem parkowałem pod chmurką. Niestety podczas parkowania przez 7 dni moje atko zostało sowicie podlane deszczem. Po odpaleniu silnika na monitorku pojawiła się " wojna mrówek czarnych z białymi" błysło z 3-4 razy i ekran zrobił się czarny. Po ponownym odpaleniu radio nie wydobyło juz z siebie nic oprócz cyklicznie pstrykającego mechanizmu kasetowego. Dodatkowe atrakcje to brak działającego czujnika cofania, brak sygnalizacji na desce rozdzielczej o włączonych kierunkowskazach, brak klaksonu, brak światła wstecznego. Jedynie wyjęcie bezpiecznika spowodowało uspokojenie się mechanizmu kasetowego. Po włożeniu bezpiecznika nic się nie zmienia oprócz cykania mechanizmu kasetowego... :shock:

Panowie jakies rady?.. Mam za jakiś czas trasę i bez radia jak bez nogi...