Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam

Szukam radia CB do 300zł i nie wiem które wybrać . Można kupić radio w tej cenie i być z niego zadowolonym, nie zależy mi na bajerach ? Co sprawdzonego byście mi polecili ?

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja osobiście używam:

w e46 330Ci

President JOHNNY II ASC + antena Florida

w e60 530d

Midland 200 + antena noname i też daje radę

brokat_
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po paru godzinach w necie, któryś z tych dwóch: Uniden PRO 520xl lub YOSAN TURBO nie wiem jeszcze na który się zdecydować .
Opublikowano

Ja polecam unidena 510xl i presidenta missouri lub AS-100.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano
Po paru godzinach w necie, któryś z tych dwóch: Uniden PRO 520xl lub YOSAN TURBO nie wiem jeszcze na który się zdecydować .

Bierz 520xl. Mam go w 4 autach i sprawuje się świetnie :cool2: :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Długo się zastanawiałem wiem że Uniden 520 jest bardzo dobry .Dziś jednak zamówiłem antenę SIRIO AS-100 magnes 14 cm PROM i radio YOSAN TURBO JC 3031 też ma bardzo dobre opinie to mniej więcej ta sama półka co Uniden 520 jak nie lepsze , teraz to się wielu naraziłem :wink: . YOSAN kosztował mnie o 30żl więcej , ale za to ma tą pieprz... homologację , do świętego spokoju różnica w cenie niewielka . Jak przyślą radio do będę kombinował gdzie je umieścić , bo samochód duży a możliwości mało . Mam blokadę skrzyni biegów tak że na tunelu od strony pasażera odpada , w schowek obok kierownicy nie chcę i nie mogę, pod fotelem u mnie nie ma miejsca . Myślę czy nie zamontować na rzepy na tunelu po miedzy fotelami , tam gdzie się wsadza telefon ja tego nie używam . Nie wiem , będę miał radio to będę myślał. Wy gdzie macie zamontowane CB a antenę w E61 gdzie i którędy przewód ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam

Przesyłka już w drodze. Koledzy ,nikt mi nie podpowie gdzie waszym zdaniem w E61 najlepiej zamontować radio i antenę ?

Opublikowano
ja swój egzemplarz kupiłem już z instalacją CB, więc tak już zostawiłem. Otóż u mnie zdemontowany jest schowek (jego klapka) pod kierownicą i tam zmieścił się na styk ( a właściwie wcisk) President Johny III (czyli dość grube radio), na tyle się zmieścił, że nie odstaje za specjalnie, tak więc przy zderzeniu nie ma zbyt dużego zagrożenia pozbawienia się kolana ;). Natomiast anetenę mam na tylnej klapie bagażnika, przez co potrzebuję dłuższego bat'a niż w przypadku montażu na dachu. W każdym razie u mnie takie połączenie działa ;). Obserwowałem również kolegów w e60 jeżdżących w mojej okolicy i niektórzy mają anteny na dachu puszczone przez tylne drzwi, mi chyba mimo wszystko podoba się moja opcja, czyli kable puszczone pod tapicerką auta, aż do bagażnika, a podstawę z magnesem gdy nie używam radia przypinam do górnej części luku bagażowego przez co w ogóle nie mam plątaniny kabli i instalacja nie rzuca się w oczy, ani nie szpeci auta.
Radość sprawia, że serce przyśpiesza
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzięki kolego , co do mocowania anteny na klapie bagażnika to odpada bo ja mam kombi E61 . W to miejsce po lewej stronie kierownicy moje radio się raczej nie zmieści. No właśnie , najlepiej było by poprowadzić kabel od anteny tak żeby go nie było widać i żeby nie przeszkadzał . Co myślicie o zamontowaniu radia na rzepy tak jak wyżej pisałem na tylnej części tunelu pomiędzy siedzeniami kierowcy a pasażera , tylko że głośnik w radiu jest montowany od spodu- może tłumić , chyba że radio zamontować do góry nogami ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
uniden 520xl kot

Dzisiejsze Unideny to już nie są niestety te same co były kilka lat tamu.

Radio już w domu ,właśnie idę kombinować gdzie najlepiej zamontować .