Skocz do zawartości

316i przy odpaleniu cos cyka w silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam kolegow jak w temacie zauwazylem wczoraaj ze w momencie odpalenia jak juz odpali przez chwile cos zacyka jak by zawory?mial ktos podobny problem?nie dawno robiona byla glowica zawory byly przeszlifowane wiec co to moze byc? :shock:
Opublikowano
ale dlaczego?co mam z tym zrobic?wczoraj to zauwazylem ale nie ma tego za kazdym razem..raz jak odpalilem po nocy to chwile tak zrobilo a po drugiej nocy juz nie zrobilo tak..martwic sie tym???
Opublikowano
wlasnie az wstyd przyznac bo mam ja pol roku i nie wymienilem oleju..mialem troche innych powazniejszych napraw i nie przykulem do tego tak uwagi..i tak wlasnie mysle ze to przez olej bo na miarce widac ze jest juz taki wodnisty i przepalony..ale nie zawsze to wystepuje..dobra zmienie jutro olej i za jakis czas dam znac.
Opublikowano

witam

U mnie cykaly jak byl niski stan oleju w silniku, po wymianie jak reka odjal. Sprawdz stan oleju

Opublikowano
witam. nie stan byl ok. olej wymieniony wczoraj. wczoraj mi raz zacykal przy odpaleniu.dzis nie slyszalem objawu.zobaczymy jeszcze jutro..ale to doslownie chwila 2sekundy i cisza..zobaczymy co bedzie dalej.jak bedzie cykal to napisze a jak nie to nie.pozdro