Skocz do zawartości

316i przy odpaleniu cos cyka w silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam kolegow jak w temacie zauwazylem wczoraaj ze w momencie odpalenia jak juz odpali przez chwile cos zacyka jak by zawory?mial ktos podobny problem?nie dawno robiona byla glowica zawory byly przeszlifowane wiec co to moze byc? :shock:
Opublikowano
  • Autor
ale dlaczego?co mam z tym zrobic?wczoraj to zauwazylem ale nie ma tego za kazdym razem..raz jak odpalilem po nocy to chwile tak zrobilo a po drugiej nocy juz nie zrobilo tak..martwic sie tym???
Opublikowano
A olej kiedy wymieniales ? Po wymianie może się poprawi a może popychacze już dają się we znaki. Ja mam taki objaw w golfie i jeżdżę tak już ze trzy lata. Gorzej jak by się tlukly cały czas to wtedy pasuje je wymienić.
Opublikowano
  • Autor
wlasnie az wstyd przyznac bo mam ja pol roku i nie wymienilem oleju..mialem troche innych powazniejszych napraw i nie przykulem do tego tak uwagi..i tak wlasnie mysle ze to przez olej bo na miarce widac ze jest juz taki wodnisty i przepalony..ale nie zawsze to wystepuje..dobra zmienie jutro olej i za jakis czas dam znac.
Opublikowano

witam

U mnie cykaly jak byl niski stan oleju w silniku, po wymianie jak reka odjal. Sprawdz stan oleju

Opublikowano
  • Autor
witam. nie stan byl ok. olej wymieniony wczoraj. wczoraj mi raz zacykal przy odpaleniu.dzis nie slyszalem objawu.zobaczymy jeszcze jutro..ale to doslownie chwila 2sekundy i cisza..zobaczymy co bedzie dalej.jak bedzie cykal to napisze a jak nie to nie.pozdro