Skocz do zawartości

Pompa paliwa z baku e34 20.i gdze +a gdzie-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam proszę o pomoc

kupiłem pompę paliwową która muszę wymienić

z pompy wystają dwie blaszki jedna węższa druga szersza

proszę powiedzcie mi która to+ czy ta szeroka, to czy może ta węższa

kurde żadnego oznaczenia na pompie nie wiem źle podłącze to będzie pompować odwrotnie....

Opublikowano

no sęk w tym że są stare i wyglądają podobnie

tez zwróciłem na to uwagę ale nie dało rady ropoznać...

Opublikowano

no własnie trzymam ja w ręku. Pompa boscha ale oznaczenia... zero

szeroki kikut i wąski kikut tylko który to plus a który minus

Opublikowano
oznaczenie powinno być od góry na plastiku z tego co pamiętam ale skoro nie masz to jest bardzo łatwy sposób żeby zobaczyć czy dobrze pompuje. Weź akumulator, pompa w pojemnik z benzyną i podpinasz i przelewasz do drugiego zbiorniczka. najpierw oznacz sobie przewody ktory odprowadza a który doprowadza i będziesz miał jasność..bo albo w jedną albo w drugą:) sam tak robiłem..niestety już nie pamiętam gdzie był + a gdzie -

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano

To może napisz, który to w kokńcu był +, a który -.

Żeby z wątku płynęła jakaś głębsza wiedza, niż że Tobie się udało :)

Opublikowano

słuszna uwaga

Dla wszystkich mających problem z pompa paliwa.

jeśli jeździsz na gazie pamiętaj aby za te minimalnie 50zł mieć zawsze zalany bak

Samochód odpala na benzynie i pompa zawsze pracuje..

Pisze o tym, bo to był powód spalenia mojej pompy

jeśli spalisz pompę nie kupuj jej na allegro bez sprawdzenia!!!!

Po pierwsze odkręć zaślepkę w bagażniku po prawej stronie.

zobaczysz duże plastikowe kółko które należy odkręcić ale najpierw należy odpiąć dwa węże i pamiętać który gdzie były podłączone aby nie podłączyć ich potem na odwrót. Uwaga n ciśnienie z wężyków może siknąć paliwo i to prosto w oczy no i wtyczka.

kiedy odkręcimy to plastikowe kółko wyciągamy pływak, który dwoma węzykami i kablami jest połączony z pompa. Następnie sięgamy ręką do baku i wyciągamy pompę która trzyma się na dwa zatrzaski.

Pompę należy wyciągnąć z plastikowego ucisku i zabrać na wzór do sklepu

Cena w sklepie jest taka sama jak na allegro, ale masz pewność że kupiłeś właściwą, a one potrafią się od siebie różnić, a ten element nigdy nie podlega zwrotowi.

No i meritum, ten grubszy bolec to zawsze będzie plus ten cieńszy to minus.

Ważna uwaga jeśli odłączacie wężyki oznaczajcie je jakoś aby nie podłączyć ich na odwrót (ja niestety tak zrobiłem..;)

Pozdrawiam wszystkich