Skocz do zawartości

Nie pokazuje temperatury silnika w 530d z 2003r Help

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Na obrotomierzu wysuwaja sie kreski

Ten wskaźnik to takie a'la przedłużenie czerwonego pola na obrotomierzu, czyli silnik nie powinien pracować w zakreskowanym polu. Wraz z nagrzewaniem się silnika kreski znikają ponieważ wzrastaja maksymalne dopusczalne obroty.

Jeżeli kreski się nie przesuwają podczas nagrzewania silnika najlepiej zweryfikować to w ukrytym menu, tam widać temperaturę silnika w stopniach celsjusza. Sytuacja może być spowodowana uszkodzeniem jednego z termostatów.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W moim samochodzie kreski nie działają - tak już się chyba urodził ale w menu ukrytym temperaturę pokazuje .
Opublikowano
W moim samochodzie kreski nie działają - tak już się chyba urodził ale w menu ukrytym temperaturę pokazuje .

No chyba właśnie tak jest że kreski działają w silnikach powyżej 2L

Opublikowano
Ja mam 2.0 i działają , uzależnione to jest od tego , czy przed , czy po lifcie.

guzik prawda w każdym działa tylko w niektórych autach funkcja z jakiś powodów się zawiesza u mnie było dobrze do momentu kiedy padła klema minusowa i aku wtedy kreski stanęly jak wryte . serwis odblokowal funkcję bez problemu przy okazji wymiany klemy minusowej i teraz działa jak dawniej

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak kupilem samochód to wydaje mi się że te kreski nie ruszały sie a po dwóch miesiacach same zaczęły działać.