Skocz do zawartości

Nie pokazuje temperatury silnika w 530d z 2003r Help

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie pokazuje temperatury silnika w 530d z 2003r Help

Nie wiem czy to czujnik temperatury ale jak by padl czujnik to by byl komunikat na komputerze

Pozdro

Opublikowano
A gdzie pokazywał temperature?
Opublikowano
  • Autor
Na obrotomierzu wysuwaja sie kreski
Opublikowano
Na obrotomierzu wysuwaja sie kreski

Ten wskaźnik to takie a'la przedłużenie czerwonego pola na obrotomierzu, czyli silnik nie powinien pracować w zakreskowanym polu. Wraz z nagrzewaniem się silnika kreski znikają ponieważ wzrastaja maksymalne dopusczalne obroty.

Jeżeli kreski się nie przesuwają podczas nagrzewania silnika najlepiej zweryfikować to w ukrytym menu, tam widać temperaturę silnika w stopniach celsjusza. Sytuacja może być spowodowana uszkodzeniem jednego z termostatów.

Opublikowano
Wejdz w ukryte menu i tam sprawdzisz temperature.
Tomek
Opublikowano
A żeby sprawdzić czy działają kreski z ukrytego menu wykonaj test wskaźników.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
W moim samochodzie kreski nie działają - tak już się chyba urodził ale w menu ukrytym temperaturę pokazuje .
Opublikowano
W moim samochodzie kreski nie działają - tak już się chyba urodził ale w menu ukrytym temperaturę pokazuje .

No chyba właśnie tak jest że kreski działają w silnikach powyżej 2L

Opublikowano
Ja mam 2.0 i działają , uzależnione to jest od tego , czy przed , czy po lifcie.
Opublikowano
Ja mam 2.0 i działają , uzależnione to jest od tego , czy przed , czy po lifcie.

guzik prawda w każdym działa tylko w niektórych autach funkcja z jakiś powodów się zawiesza u mnie było dobrze do momentu kiedy padła klema minusowa i aku wtedy kreski stanęly jak wryte . serwis odblokowal funkcję bez problemu przy okazji wymiany klemy minusowej i teraz działa jak dawniej

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Jak kupilem samochód to wydaje mi się że te kreski nie ruszały sie a po dwóch miesiacach same zaczęły działać.
Opublikowano
  • Autor
a jak sie robi ten test licznikow