Skocz do zawartości

1.8 tds uklad chlodzenia,duze cisnienie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
prosze o porade bo juz mam dosc swojej buni,a manowicie uszczelka nowa glowica planowana i sprawdzona termostat ok.wisco nowe a gotuje i wyrzuca wode jaka moze byc jeszcze przyczyna pomocy.dodam ze plyn nie idzie do oleju i nie kopci na bialo.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pewnie kwestia dobrego odpowietrzenie lub wadliwego korka zbiorniczka lub jakaś nieszczelność w ukłądzie i sie zapowietrza.
Opublikowano
a czy dales do sprawdzenia czy nie ma pekniecia gdzies glowica?u mnie np ledwie bylo widac pekniecie bo nie dawno wymienialem glowice..
Opublikowano
mechanik wymontowal termostat i efekt bez zmian

kolego myślę że spokojnie mogłeś edytować poprzedni wpis ,ja wiem że każdy chce być na wierzchu,a są też tacy jak ja ,i też oczekują na pomoc :wink:

ChipTuning By Bagor. I moc jest zemną :-) świetna robota :-)

Moja BMW - http://bmw-diesel.pl/forum/viewtopic.php?f=7&t=6866

Diagnostyka BMW - INPA ADS # VAG VW AUDI SEAT

Opublikowano
jeżeli jest ok przy niskich obrotach i optymalnej jeździe, a gotuje przy "deptaniu" to najprawdopodobniej uszczelka pod głowica, lub trochę innych rzeczy powodujących przedostawanie się ciśnienia do układu chłodznia np. pęknięta głowica lub źle splanowana.
330d,yzfr6,yz250, INPA-Darmo sprawdzę/pomogę
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano