Skocz do zawartości

Problem z ksenonem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam w swoim aucie reflektory z ksenonem. JEst to oryginalny reflektor Helli.

Problem w tym ze nagle przestal swiecic prawy ksenon. Ksenon wczesniej swiecil normalnie, nie migal, zapalal bez problemu i mial identyczna barwe co ksenon z drugiej strony. Ksenon ma jakie 2 lata i nie swiecil na niebiesko, jego barwa jest taka sama jak na pocztku.

Jak sprwdzic czy padl zarnik czy przetwornica ?

Opublikowano

Zamień żarniki miejscami a będziesz wiedział czy to żarnik nie świeci czy może jednak przetwornica siadła.

Pzdr.

Opublikowano

Witam.

Ja sie podepne pod temat bo też mi padł jeden żarnik i niewiem jakie ma oznaczenie. WYciągnołem go ale nic na nim nie pisze nawet firmy więc niewiem czy orginał czy jakaś podruba ale świecił rok czasu odkąd kupiłem auto. Samochód z 98r pierwsza rej w lipcu E39 528i. Tam idzie D2S czy D2R po oględzinach zdjęć i mojego wydaje mi sie że D2S? A i widze na allegro jakieś zamieniki po 14zł mówicie że to szajs nie sprawdza sie? Orginał kurde stówke kosztuje heheh

Opublikowano
JA w swojej mam w lapach po lifcie do wymiany taki:

GE Xensation DS2 35W 53500 - cholera wie co to za produkcja jest.

GE robi tez żarówki więc jeśli chodzi o samą nazwę jest w miarę znana - chyba nawet montują/montowali na pierwszy wypust żarówki do grupy VAG (nie wiem jak jest teraz). Nie wiem co prawda jak jest z dostępnością żarników GE bo przyznam, że na aukcjach nie obiły mi się o oczy ale GE produkuje zdaje się na Węgrzech i nie wiem czy oni nie należą do koncernu Phillipsa. Ogólnie z żarnikami jest tak, że 90% tych sprzedawanych na Allegro to podróbki - jedne trochę lepszej jakości, inne kiepskie na maxa.

Pzdr.

Opublikowano

Witam kolegów!

Mam na sprzedaż jeden żarnik Philips D2S, oryginał kupiony w Inter cars lub Focie, nie pamiętam. Sprzedam Ci za 80 PLN. Jak coś - pisz na Priv.

Tak na marginesie to u siebie też miałem GE Xensation, jest to renomowana firma, nie ma lipy z ich strony. Moje auto przyjechało z takimi z Niemiec.

PZDR!

KRASNYJ BUMIER

BMW = Bus Metro Walk

Cottage terrorist

Opublikowano

Tak na marginesie to u siebie też miałem GE Xensation, jest to renomowana firma, nie ma lipy z ich strony. Moje auto przyjechało z takimi z Niemiec.

PZDR!

Właśnie chyba GE jest bardziej popularna w Niemczech. W moim aucie (sprowadzone z Niemcowni) też miałem w reflektorach żarówki H7 GE. Przyznam, że kupując palnik ksenonowy nie miałbym żadnych oporów, żeby kupić wyrób tej firmy.

Pzdr.

Opublikowano
A i widze na allegro jakieś zamieniki po 14zł mówicie że to szajs nie sprawdza sie? Orginał kurde stówke kosztuje heheh

U mnie rok wytrzymały zanim zaczęły zmieniać kolor na różowy. Za taką cenę to nie ma tragedii.

Opublikowano
U mnie rok wytrzymały zanim zaczęły zmieniać kolor na różowy. Za taką cenę to nie ma tragedii.

A chociaż dobrze świeciły? Pewnie napiszesz, że nie było różnicy pomiędzy nimi a jakimiś markowymi...

KRASNYJ BUMIER

BMW = Bus Metro Walk

Cottage terrorist

Opublikowano
Panowie powiedzcie mi proszę bo juz sie zaczynam gubić:) czytam te wątki i niewiem. Jaka jest żarówka u mnie w xenonie D2S czy D2R? Wyciągnołem starą ale nic na niej nie pisze to chyba ktoś wsadził jakiś zamiennik. Nunia z lipca 98 roku 528i, xenon orginalny.
Opublikowano
Witam podepne sie pod temat bo własnie spalił mi sie prawy zarnik zaczął miec barwe fioletowa i w końcu przestał swiecic, jakiej marki polecilibyście zarniki zeby były dobre i nie było za chwile z nimi problemu. Z gory dzieki za pomoc. Pozdrawiam.
Opublikowano
witam, teraz Philisps i osram też są produkowane w chinach więc cobyś nie kupił to tak czy tak chińszczyzna,co wybierzesz ? zależy od zasobności twojego portfela popatrz na różnicę w cenie
Opublikowano

To ja ponowię propozycję, choć wiem, że to nie ten dział...

Sprzedam palnik xenon firmy Philips D2S, oryginalny z Foty lub IC, nie pamiętam już. Cena 75 PLN.

PZDR!

KRASNYJ BUMIER

BMW = Bus Metro Walk

Cottage terrorist

Opublikowano

Wysłałem Ci PW w sprawie tego palnika.

Pzdr.