Skocz do zawartości

Uszczelka pod kolektor ssacy e39

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sama wymiana nie ma skutków ubocznych

uszczelki nie ma bo nikt jej nie wymienia wiec nie robia zamienników bo nie zejdą

dlaczego chcesz wymienic?

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999784431_3.gif

Mechanik BMW w Dąbrowie Górniczej

Diagnostyka inpa pasoft carsoft

http://www.autocentrum.pl/awc/godzill1/bmw-seria-5-1997/

Opublikowano
  • Autor
motor 2.8 a chce wymienic bo lapie lewe powietrze,po zapaleniu dusi sie,musze go z dwa lub trzy razy odpalic.Lubi tez zgasnac zaraz po ruszeniu kiedy wciskam sprzeglo i hamuje,Bylem ostatnio u gazownika poniewaz ustawial mi mape w kompie i psikal jakims sprajem po silniku,powiedzial ,ze slyszy "syczenie" :P wiec moze to byc ta uszczelka albo swiece juz do wymiany...
Opublikowano
odma?jaki to ma wplyw na prace silnika,czy moje objawy pasuja do problemu z odma? :wink:

a jakie masz objawy objawy odmy to drżenie silnika na wolnych obrotach zamulenie do 2tyś obrotów i syczenie silnika właśnie

Opublikowano
Odma = branie oleju, gorsze kopnięcie, DZIWNE SYCZENIE ala Czubaka z gwiezdnych wojen, falowanie obrotów itd... Zalecenia BMW wymiana z każdą 2gą wymianą oleju (kto to robi :) ), ja po zakupie wymieniałem odme razem z olejem - u mnie była całkowice zapchana chyba od nowego nie ruszana :). Co do odmy OMIJAJ ASO. Odma jako kawałek plastiku kosztuje ok 270zł!!!, nie ma podróbek (dlaczego nikt tego nie robi jako zamiennika ??) a więc zawsze kupisz oryginał za który w sklepie przysłowiowego pana Heńka dałem 140zł!!!!!! o ile pamiętam.
Opublikowano
  • Autor

No właśnie mam tak jak piszecie,ostatnio zaczął mi gasnąć dopóki nie złapie tak 50stopni C.

Wygląda to tak ze odpalam go z 3 lub 4 razy zanim sie ustatkuje z obrotami,ruszam i przy pierwszym hamowaniu gaśnie(kiedy wciskam sprzęgło). :|