Skocz do zawartości

Dziwny problem z ABS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich :) Mam mały problem z ABS,mianowicie niedawno padł mi czujnik abs lewy przód ale po wymianie kontrolka abs nie gaśnie.Natomiast na postoju bez odpalania auta jak wcisnę pedał hamulca i włacze zapłon to czuć lekki uskok pedału i kontrolka abs lekko przygaśnie parę razy i pali się ciągle.Czujniki i sterownik absu sprawne na 100% nie wiem jak tylko sprawdzić pompe absu chyba że macie jakieś sugestie co mam jeszcze sprawdzić.Mam pytanko-od czego jest ten czujnik w serwie z lewej strony zbiorniczka na płyn hamulcowy?
Opublikowano
Byłeś na kompie i kasowałeś błąd ?
tel. 514.99.46.99
Opublikowano

Nie trzeba kasować ,tzn może trzeba ale kontrolka powinna zgasnąć tak czy tak.

Poza tym jesteś pewien na 100% że dobry czujnik wymieniłeś ?

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano
  • Autor
Na 100% dobry,sprawdzany był kompem i omomierzem.Jak sprawdzić ten czujnik w serwie?Dziwi mnie ten skok pedału hamulca na zgaszonym silniku i ta przygasająca kontrolka
Opublikowano
pompę ABS można sprawdzić w programie diagnostycznym IMPA.jest tam test pompy należy uruchomić test i wcisnąć na 12 sek pedał na włączonym zapłonie.pedał w tym czasie powinien odbijać .od razu w ten sposób odpowietrza się pompa.sam aktualnie walczę z abs
PRZEDNI NAPĘD JEST DLA DZIEWCZYNEK
Opublikowano
  • Autor
Problem rozwiązany.Sprawca problemu okazał się naderwany kabel od czujnika w kole,raz łączył raz nie.Co ciekawe wyglądał on tak jakby go mysza obgryzła :evil: Jakby ktoś miał wszystko sprawne a abs dalej by nie działał to pisać na pw to powiem jak szukać uszkodzonej wiązki przewodów.