Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No z 5,0 letko nie bedziesz mial :wink: Musisz pamietac ze do 5,0 lepiej nie montowac gazu a do 3,5 raczej nie ma wielkich przeciwskazan z gazem. A zuzycie srednio 20, trasa minimalnie 13 - max 15, miasto minimum 18 (obrzeza), srednio 22-23. Oczywiscie pisze o 5,0 V12
Opublikowano
No z 5,0 letko nie bedziesz mial :wink: Musisz pamietac ze do 5,0 lepiej nie montowac gazu a do 3,5 raczej nie ma wielkich przeciwskazan z gazem. A zuzycie srednio 20, trasa minimalnie 13 - max 15, miasto minimum 18 (obrzeza), srednio 22-23. Oczywiscie pisze o 5,0 V12

15 litrow w trasie to napewno nie max :twisted: mi wyszlo przy naprawde szybkeiej jezdzie 17 - czeste wyprzedzanie, tryb S. W miesicie w 750 praktycznie nie da sie zejsc poniezej 20 litrow nawet przy bardzo delikatnej jezdzie....a w korkach spalanie skacze do 25 - 26 litrow.

Prowadzę sklep z częściami do samochodów.

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano
Stones zgadzam sie :cool2: Ale to przy hardcorowej jezdzie. To co napisalem dotyczy codziennej spokojnej eksploatacji :D Chociaz przycisnac tez lubie i nie zdarzylo sie zebym zrobil sobie przejazdzke bez chocby jednego kickdowna :D
Opublikowano

A czy to prawda że do 5.0 V12 gazu nie opłaca się montować z powodów ekonomicznych?

Bo inny niż sekwencja nie będzie dobrze chodzić a sekwencja zbyt skomplikowana i droga. Zaś na gazie II gen auto straci kopa będzie palić 40% więcej i będą problemy?

Pozdrawiam

Opublikowano
niejest tragicznie podobne spalania jak moj 200sx a jak ma sie z silnikiem 3litry

cos Ci duzo ten sx pali :D jak CIe nie przerazają wyniki spalania 5.0 V12 to 3.0 na pewno tez Cie nie przestraszy

mi 730 paliła max 18 w trasie ( 200-230 km/h)

w miescie do 20

Opublikowano
Szwagier sie chwalil: ma 750iA z ok 90 roku chyba z najprostszym gazem (2 parowniki wmontowane w miejsce filtrów powietrza) na 66 litrach przejechal po warszawie 160km :mrgreen: Oczywiscie jezdzac z pewna fantazją. :norty:
Opublikowano

730 v8 minimalne zużycie na trasie 90km/h 8.4

130km/h 9.2 autostrada, tempomat

miasto do 20

ogólnie średnie 12.4 wg OBC, przy dosyć spokojnej jeżdzie, ale tez czasami i 17 się trafi

Opublikowano

ooooo :-)

Z postu na post dowiaduje sie jednak, ze chlają Wam nie tęgo te beemki.

Nie wiedziałem ze 730 może podjeżdżać pod 20 l w cyklu miejskim....

Opublikowano

E32 750

w trasie od 12 do 15 (szybka jazda do 150 to około 13 literków)

w mieście od 18 w górę (te 18 to bez większych korków, czyli

w wiekszości skrzyżowań max 1 zmiana świateł)

To auto ma jedną wielką wadę. Jak stoi w korku to pali jak głupie...

W czasie jazdy jest całkiem, całkiem.

Ostatnio utknąłem w korku i przedzierałem się 3 km

czas przejazdu to ~1h15min wskazówka wskaźnika paliwa

spadała w oczach...

pozdrawiam

Marek

E32 750 V12 r. 91

Opel Senator B 3.0 24V

Omega 3000

Jeep Cherokee 4.0

Jeep ZJ 5.2

http://img129.imageshack.us/img129/2398/bmwe327501uv3.th.jpg

Opublikowano

faktycznie cos duzo te 730 v8 wam pala.......

w trasie fktycznie - jestem w stanie zejsc do ok 8 litrów - przy wcale nie slimaczej jezdzie - srednie 100-120........

w miescie nigdy mi sie nie zdazyło przekroczyc 15-16 litrow... przy ostrej jezdzie wyszło kiedys 15 - ale to max - srednio to 13 po miescie - wiec do 750 nie ma porownania - bo nigdy mi sie w niej nie udało zejsc z 20 litrow!! - i to przy normalnej jezdzie - a jak sie ma ciezka noge to 25 trzeba liczyc - faktem jest ze korki wysysaja paliwo z baku 750 jak pijawka - wskazówk sapad w oczach na rezerwe - niestety to wada - ale na trasie jest lepiej.....