Skocz do zawartości

328i Wymiana świec - poradźcie jakie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja zawsze byłem zadowolony i wkładam tylko DENSO. Platynowe czy tam irydowe dłużej wytrzymują. Od siebie mogę polecić K20TXR takie wkładałem do 1.8IS, 2.0 M54 i teraz do 2.8 M52. Ale jak chesz irydowe to są jeszcze IK20 i full opcja VK20 ale jaka różnica w cenie. Aha dodam jeszcze że te wszystkie silniki były z LPG
Opublikowano
Dzięki za odzew i pomoc. Spróbuję ze świecami Denso, jeśli uda mi się je dostać jutro w Krakowie. Rzeczywiście różnica w cenie jest bardzo duża (połowa ceny boscha, 1/3 ceny platynowych), ale z drugiej strony słyszałem o podróbkach NGK. Z pewnością żywotność takiej świecy nie będzie taka jak platynowych ale może częstsza wymiana świec nie będzie też złym pomysłem.
Opublikowano
ja na Twoim miejscu zdecydowałbym się na albo coś takiego - świece Denso, ewentualnie coś z Beru. ngk to raczej nie z allegro jeżeli już, ja osobiście nie kupowałem ich nigdy ale wśród moich znajomych są zarówno fani, jak i antyfani tej marki. co człowiek to inna opinia;)