Skocz do zawartości

[F20] już jest w salonach i ....

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 141
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Ja się coraz bardziej przekonuje do tego autka i jego wyglądu :P W czarnym kolorze wygląda bardzo ładnie,tylko ten tył muszę przełknąć jakoś jeszcze :D
Opublikowano

Tak sobie przejrzałem temat raz jeszcze i zauważyłem, że nikt jeszcze nie porównał zdjęciami starego i nowego modelu.

Niektórzy pewnie iwdzieli te zdjęcia, ale warto zobaczyć jak jedynka urosła, dojrzała i... według mnie zrobiła się bardziej agresywna i wypiękniała :)

http://www.bmwblog.com/wp-content/uploads/Bildvergleich-BMW-1er-F20-vs-E87-LCI-Front-655x290.jpg

http://www.bmwblog.com/wp-content/uploads/Bildvergleich-BMW-1er-F20-vs-E87-LCI-Seite-655x227.jpg

http://www.bmwblog.com/wp-content/uploads/bmw-f20-vs-e87-655x849.jpg

Opublikowano
nowa zewnatrz jak dla mnie tragedia z boku mi alfe przypomina,srodek nowyej bardzo fajny :cool2:

Nawiązanie do Alfy to nie aż taka tragedia jak stara jedynka przypominająca Hyundaia i30 z tyłu :)

Opublikowano (edytowane)

Nowa jedynka tył jak w "polówce"

http://i1111.photobucket.com/albums/h479/herbert81/volkswagen-polo-full-rear-view-119.jpg http://i1111.photobucket.com/albums/h479/herbert81/e87rear.jpg http://i1111.photobucket.com/albums/h479/herbert81/BMW-F20-1-Series-Rear.jpg

Edytowane przez max81
Opublikowano

Jednym do Polo, innym do Alfy.... Ja nie widzę podobieństwa ani do Polo, ani tym bardziej do Alfy.

Za kilka lat i tak wszyscy będą się zachwycać ze swoich nowych zakupów... :)

Opublikowano

zachwyt slychać też wśród właścicieli setaów, kia czy fiatów, dlaczego miałoby go nie być wśród właścicieli f20?

co nie zmienia faktu że wątpliwym jest czy f20 będzie kiedykowliek kultowe, a e8.. stały się takie za życia, mówię o Europie, bo w Polsce mim wszystko są najpierw egzotyczne a potem kultowe

Opublikowano
, a e8.. stały się takie za życia, mówię o Europie, bo w Polsce mim wszystko są najpierw egzotyczne a potem kultowe

No, no, egzotyczne to może jest 1M. Nie przesadzaj, w Wawie i innych dużych miastach co chwila spotyka się jedynkę. Widzę, że każdy chwali to co ma :)

Jedna i druga generacja jest prawdopodobnie świetna. e8x jest pionierem, była pierwszym tylnonapędowym kompaktem. Na tym polega jej wyjątkowość i dlatego może być nazwana kultową. Walory praktyczne nie były jej mocną stroną, podobnie jak cena. Ale jak przejechałem się kiedyś 118d w wersji golas to byłem po prostu urzeczony tym, jak ona jeździ. Nawet w najsłabszej wersji 116i daje dużą frajdę. F20 wydaje się niektórym gorsza, bo koncepcja jest już znana. Nie jeździłem, ale na pewno prowadzi się świetnie, a i walory praktyczne są wyższe. To po prostu krok do przodu. A wygląd był zawsze kwestią gustu.

Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano
porównuję z tym co jest w Niemczech, Włoszech czy Anglii i to co jest u nas jest nieporównywalne w żadnej skali, choć przyznam rację ze w ostatnich 2-3 latach prybywa jedynek bo ceny spadają.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wiecej jest ale nie tyle co e9X i e6X ich jest zdecydowanie wiecej i X6 ostanio tez jest wysyp widac ze koniec roku byl wszyscy w koszta wrzucaja :norty:
Opublikowano

Polecam policzyć ile takich aut zobaczy sie dziennie w duzym miescie w PL.

U nas pojawia sie czasami taki tok myślenia, ze albo czegos w ogole nie ma albo cos jest "częste"...

Zobaczy sie dziennie z 3-4 Jedynki i kilka Trójek i od razu mówimy, ze dużo ich jeżdzi...

W DE jezdzi wiecej Porsche 911 niz u nas E87 czy E90, a jest to bardzo ekskluzywny i drogi samochód nie tylko w DE, ale i w UK itp itd.

Ogólnie u nas jest bardzo mało JEdynek.

Duzo to jezdzi w PL , ale Punciaków, Golfow IV i V czy Passatów B5....Nie popadajmy, wiec w paranoje.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

U nas pojawia sie czasami taki tok myślenia, ze albo czegos w ogole nie ma albo cos jest "częste"...

Zobaczy sie dziennie z 3-4 Jedynki i kilka Trójek i od razu mówimy, ze dużo ich jeżdzi...

W DE jezdzi wiecej Porsche 911 niz u nas E87 czy E90, a jest to bardzo ekskluzywny i drogi samochód nie tylko w DE, ale i w UK itp itd.

Duzo to jezdzi w PL , ale Punciaków, Golfow IV i V czy Passatów B5....Nie popadajmy, wiec w paranoje.

no troche przesadziles bo trojek piatek jest duzo wiecej

Opublikowano

Ja myślę, że u nas jeździ więcej E9x niż w Niemczech jeszcze 5-6 lat temu. Zresztą podobnie jak Golfów, Passatów i innych których nawet za Odrą sprzedaje się jednak zdecydowanie więcej niż jakiegokolwiek modelu BMW.

Opublikowano

Jeździ ich STOSUNKOWO dużo, pasuje? Nikt nie powiedział, że jedynek jeździ tyle ile golfów. Myślę, że większą przesadą jest pisanie o jedynce jako egzotycznym aucie aniżeli pisanie jako często spotykanej. To zapewne zależy też od dzielnicy miasta, ja bywam w Wawie w Śródmieściu i Mokotowie głównie, co zapewne też ma wpływ na postrzeganie pewnych modeli jako dosyć popularnych. Co innego w małych miastach, np. w moim do 15 000 jeżdżą chyba 2-3 jedynki, które widuję. Ale nadal jestem daleki od nazywania jedynki mianem egzotycznej, pomimo całej mojej sympatii do niej.

Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano
może mamy inną skalę egzotyki i popularności więc ja zostanę przy swoim bo porównuję Polskę z Europą, a Polska to nie tylko Mokotów. Pod Bawaria Motors też można spotkać stosunkowo dużo jedynek i co z tego, to niczego nie wyznacza. W porównaniu z innymi krajami europejskimi u nas jedynka to wciąż egzotyka, bo tam występuje powszechnie nie tylko na Mokotow Street, Mokotow Strasse czy Piazza Mokotow. Niedawno jadac z Mechesteru do Liverpoolu na autostradzie wyprzedziły lub ja wprzedziłem lub minęły mnie z przeciwka 63 jedynki a pewnie kilka z przeciwka przeoczyłem bo jechałem ponad 100 km/h. Przejedź się na podobnym odcinku autostrady miedzy Krakowem a Katowicami, będziesz miał odniesienie do skali miedzy popularnoscią a egzotyką.
Opublikowano
a Polska to nie tylko Mokotów.

Dzięki, że mnie uświadomiłeś :cool2: Trudno mi w całej Polsce liczyć jedynki, mam inne zajęcia. Aha, w/pod salonem Ferrari jest stosunkowo niewiele tych aut.

Nie pozostaje Ci nic innego, jak podesłać zdjęcia swojej fury na forum.exoticcars.pl. Skończmy tę jałową dyskusję, to nie temat o popularności 1er ;)