Skocz do zawartości

Kupno Bmw X5 E53 - Prośba o rady, opinie, porównania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Śmiało mogę polecić iksa piątego osobie, która ma duże wymagania odnośnie komfortu jazdy samochodem.

...poza wersją sportpack :mrgreen:

• Odpowiedzi 2,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Śmiało mogę polecić iksa piątego osobie, która ma duże wymagania odnośnie komfortu jazdy samochodem.

...poza wersją sportpack :mrgreen:

Dokładnie, też to niestety mam :|

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Trochę mnie nie było na forum (work) ale moje poszukiwania X-a trwają.

Dzisiaj wpadł mi ten w oko:

http://moto.allegro.pl/bmw-x5-4-6-is-347km-pakiet-sport-ze-szwajcarii-i2026123862.html

Wygląda ciekawie. Oprócz oczywistego braku oryginalnych felg 20' iS wygląda całkiem w porządku. Jakieś małe odpryski widać ale nie oszukujmy się to nie nowe auto przecież... Może ktoś auto widział? Oglądał? Coś wie o nim? Z góry dzięki za rady i opinie.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Stoi na 18 calowych felgach, bo stoi na zimówkach! Pewnie letnie właściciel zostawił albo handlarz opitolił gdzies indziej.

A czemu malowane? Macie zdalny miernik grubości powłoki lakierniczej??? A wg mnie nie był malowany, bo wychodzą pęcherzyki tam gdzie wychodzą w tym modelu z tego rocznika.

A wg mnie jechać, obejrzeć i wtedy opiniować.

Opublikowano
Auto nieźle się prezentuje. Nie wiem na jakiej podstawie kolega sądzi o malowaniu. Fajnie wyposażone i nie za mocno w środku zniszczone. Mały szczególik mi się rzucił w oczy ale może to tylko zwykłe nie dokręcenie śrubki- pod reflektorem pasażera blenda ma dużą szparę. A tak to do oglądnięcia. Nie wiem gdzie te pęcherzyki, może to tylko brud. :D
Opublikowano

Pęcherzyk jest widoczny na zdjęciu znaczka X5 na tylniej klapie. Jest on nad znaczkiem "X" o wysokość znaczka w górę ;)

Blendy mogą odstawać, bo tam często łamią sę zatrzaski trzymające blendę lub może ta gumka uszczelniająca się podwinęła i stąd to odstawanie. A może to być od tego, że wymieniał ktoś palnik xenonowy lub kierunek wyjmując reflektor, by mieć łatwiejszy dostęp.

Kolor, a włąściwie odcień blend, spryskiwaczy i takich tam może się różnić od karoserii, bo to elementy plastikowe, więc na plastiku mają one inny podkład i inaczej wyglądają po kilku latach na słońcu ;)

Opublikowano

PRZEBIEG 203'000KM- ORYGINALNY, POTWIERDZONY KSIĄŻKĄ SERWISOWĄ. OSTATNI DUŻY SERWIS W SZWAJCARII PRZY PRZEBIEGU 201'000KM - Zaczął bym kolego od sprawdzenia tego.Czy prawdziwe aby to jest.

Kolego sprzedaje to handlarz który ma umowę z fotografem. Radom , Gostynin itd , itd to nie jest osoba która jeździła tym autem i powie ci wiesz wymieniłem to i to (masz książkę tu kupcu mój drogi i tam wszystko masz napisane - - - a że taką książkę od Ukraińców dzisiaj kupisz za 100 $ razem z oryginalnymi pieczątkami to już inna sprawa ) POWIEDZ KOLEGO KTO TO SPRAWDZA ? w ASO kolego np jeżeli pojedziesz i powiesz że chcesz kupić auto i masz tu ksiązke serwisową i prosisz o sprawdzenie to spojrzą na Ciebie i powiedzą ci że nie mają takiego prawa aby cokolwiek ci powiedzieć o tym aucie jeżeli nie jesteś właścicielem tego auta. Jedynie co mogą to rozkodować ci VIN. Ja już spotkałem się z czymś takim.

Kolego wejdź w inne przedmioty sprzedającego i zobacz co sprzedaje - i sam sobie odpowiedz kolego.Bardzo ładne foty robione przez tego samego aktora do tego wszystkie jego auta to same igły tak samo jak pewnie i on.

Opublikowano
Co prawda to prawda ale z Gostynia piękne foty- zawsze!
Opublikowano
Bardzo często takie ładne zdjęcia, zajezdza sie a tu taaaaki slut że szok! a czasami zdjecia na szybko cykniete na podwórku i sie wraca z takim autkiem :) jechac i zobaczyc pozostaje :)
Opublikowano
Auto będzie na miejscu ładne takie jak jest na foto kolego ( wypucowane , wyczyszczone itd itd. Taka moja rada kolego to zobacz tylko z kim będziesz UMOWĘ -KUPNA -SPRZEDAŻY sporządzał.
Opublikowano

Nie wszystko złoto co się świeci.

Auto może być wyczyszczone przez serwis myjnii samochodowej, wypickowane, silnik jakby prosto z palety z magazynu był włożony... Ale nie o to chodzi. Nie wolno się podniecać, tylko spojrzeć to tu, to tam, pod auto takie wysokie jak X położyć się, klęknąć i wtedy czasami ukazuje się prawdziwa du*a, strona medalu ;)

Opublikowano

Auto może być wyczyszczone przez serwis myjnii samochodowej, wypickowane, silnik jakby prosto z palety z magazynu był włożony... Ale nie o to chodzi. Nie wolno się podniecać, tylko spojrzeć to tu, to tam, pod auto takie wysokie jak X położyć się, klęknąć i wtedy czasami ukazuje się prawdziwa du*a, strona medalu ;)

Pewnie kolego że nie wszystko złoto co się świeci ale te auto kolego o którym tu mówimy jest warte tej ceny na 100%. :D

Opublikowano

Pewnie kolego że nie wszystko złoto co się świeci ale te auto kolego o którym tu mówimy jest warte tej ceny na 100%. :D

Duzo by tu pisac ale po zdjeciach kazde auto jest warte swej ceny,ale ofledziny wlasnym okiem jesli sie troche aut juz mialo bezcenne i oczywiscie jesli jest jeszcze do auta dodana historia servisowa i to prawdziwa i potwierdzona przez servis BMW.

A nie u pana..........

Swego czasu bylismy z bratem ogladac auto Audi A6 3.0d z 2007 chyba z wrzesnia i mialo pewna i cala historie servisowa i mialo nalatane 460tys km.Po wymianie wtryskoe rozrzadu(slizgow od lancucha i napinaczy,i oleju nie bierze nic ponad norme.I wszystkie naprawy wykonane w servisie Audi potwierdzone w servisie z kazdym rachunkiem.

Auto kupilismy za smieszna kase.

A wygladalo jak auto roczne wrecz salonowo,ale bylo lekko widac intensywnosc uzytkowania ale wlasciciel tego nie ukrywal i za to sie ceni uczciwych sprzedawcow ale ciezko o takich

Opublikowano
Ja swojego Xa pojechałem TYLKO oglądnąć, na drugi dzień byłem z zaliczką a po trzech dniach z resztą pieniędzy. Kupiłem na początku sierpnia a miałem dopiero teraz zacząć szukać, choć myślałem też o Infiniti fx45. Choć nie miał przedniego dyfra i nie był dopieszczony, wpadł mi w oko i jakoś jestem zadowolony.
Opublikowano

Duzo by tu pisac ale po zdjeciach kazde auto jest warte swej ceny,ale ofledziny wlasnym okiem jesli sie troche aut juz mialo bezcenne i oczywiscie jesli jest jeszcze do auta dodana historia servisowa i to prawdziwa i potwierdzona przez servis BMW.

A nie u pana..........

Swego czasu bylismy z bratem ogladac auto Audi A6 3.0d z 2007 chyba z wrzesnia i mialo pewna i cala historie servisowa i mialo nalatane 460tys km.Po wymianie wtryskoe rozrzadu(slizgow od lancucha i napinaczy,i oleju nie bierze nic ponad norme.I wszystkie naprawy wykonane w servisie Audi potwierdzone w servisie z kazdym rachunkiem.

Auto kupilismy za smieszna kase.

A wygladalo jak auto roczne wrecz salonowo,ale bylo lekko widac intensywnosc uzytkowania ale wlasciciel tego nie ukrywal i za to sie ceni uczciwych sprzedawcow ale ciezko o takich

Widzisz kolego ja nie mowie ze po fotkach jest warte.Gdybys znał handlarzy z Gostynina lub z Radomia ( zaglębie kolego ) to byś wiedział o co chodzi.Patrzysz kolego na ogłoszenie a nie widzisz o co chodzi.Za 2002r w pelni wypasione auto z ksiazka servisową.Przygotowane do rejstracji. Za ile tam wystawił ? A gdzie zarobek kolego ? No wyrazniej kolego się nie da napisac o co biega temu Panu.A co do potwierdzenia kolego ksiazki serwisowej to co masz na mysli.

Opublikowano

Mój X ma pół miliona km, a wygląda w środku lepiej niż znajomych co mają po 180tyś :D

Auta dostawcze w mojej firmie mają 300-480 tyś i wyglądają lepiej niż te z ogłoszeń, po niecałe 200tyś km, masakra.

Opublikowano
Mój X ma pół miliona km, a wygląda w środku lepiej niż znajomych co mają po 180tyś :D

Auta dostawcze w mojej firmie mają 300-480 tyś i wyglądają lepiej niż te z ogłoszeń, po niecałe 200tyś km, masakra.

W pełni się z Tobą zgadzam kolego.Ale to już jest indiwidualne podejscie człowieka do auta i to coś co powoduje że masz zawsze czysto wokół siebie jest moim zdaniem zapisane w genie..Jeden dba drugi nie dba i olewa a pózniej woła tyle że się płakać chce.Co do przebiegu kolego to również kolego zgadzam się z Tobą że niektóre auta co mają na szafie po 400 po 500 lepiej wygladają od tych co maja po 220 lub 180.Jak było dbane od początku i było w dobrych rączkach i trafia w dobre rączki to jeszcze długo posłuży.

:D

Opublikowano

Skoro już mowa o handlowaniu autami, to znajomy sprowadził ostatnio Mercedesa B klasę z przebiegiem ponad 180tyś, młodziutkie (chyba niecałe 2 lata) i bardzo fajnie wyposażone, oczywiście bardzo zadbane. Ze względu na przebieg kupił tanio, bo pewnie pani nim jeżdząca już nowe kupiła, a to uważała za wysłużone. Cofnął on licznik na 32tyś!!! Wypickował, książkę spreparował i poszło 50 km dalej do miłej pani doktor.

Za miesiąc ta babeczka przyjezdza do niego w niedzielę z jakąś drugą babeczką, a on zesrany że coś z autem nie tak, że się kapnęła przebiegu, że z panią prawnik przyjechała. A ona do niego z dobrym trunkiem, że jest bardzo z auta zadowolona i że jej koleżanka chciał by też takie i czy jest możliwość sprowadzenia też takiego samego dla niej :D:D:D

Opublikowano
Skoro już mowa o handlowaniu autami, to znajomy sprowadził ostatnio Mercedesa B klasę z przebiegiem ponad 180tyś, młodziutkie (chyba niecałe 2 lata) i bardzo fajnie wyposażone, oczywiście bardzo zadbane. Ze względu na przebieg kupił tanio, bo pewnie pani nim jeżdząca już nowe kupiła, a to uważała za wysłużone. Cofnął on licznik na 32tyś!!! Wypickował, książkę spreparował i poszło 50 km dalej do miłej pani doktor.

Za miesiąc ta babeczka przyjezdza do niego w niedzielę z jakąś drugą babeczką, a on zesrany że coś z autem nie tak, że się kapnęła przebiegu, że z panią prawnik przyjechała. A ona do niego z dobrym trunkiem, że jest bardzo z auta zadowolona i że jej koleżanka chciał by też takie i czy jest możliwość sprowadzenia też takiego samego dla niej :D:D:D

No tak to jest właśnie w naszym ojczystym kraju.Jak ktoś zna temat ,to wie o co chodzi.No i nie każdego stać żeby wejść do salonu i kupić sobie nówkę a marzenia jak najbardziej trzeba spełniać jak da rade.

Poczytajcie Panowie http://www.poboczem.pl/naszym-zdaniem/news-handlarze-przestancie-krecic,nId,371

A najlepiej to trafić takie BMW X5 ( to takie moje marzenie ) co ktoś kupił w 2001 roku i schował do garażu i w ogóle nie jeździł ale to w ogóle ( na liczniku przebieg 11 kilometrów ) skóry pachnące , jeszcze folia z 2001 roku na siedzeniach , miernika nie potrzeba w wszystko jasne.No i cena tego autka dostosowana do rocznika oczywiście tyle po ile chodzą mniej więcej ( przecież nie jak za nowe bo to 10 letnie auto )

No ale to moje marzenie ( być morze się kiedyś ziści ) :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Opublikowano
A najlepiej to trafić takie BMW X5 ( to takie moje marzenie ) co ktoś kupił w 2001 roku i schował do garażu i w ogóle nie jeździł ale to w ogóle ( na liczniku przebieg 11 kilometrów ) skóry pachnące , jeszcze folia z 2001 roku na siedzeniach , miernika nie potrzeba w wszystko jasne.No i cena tego autka dostosowana do rocznika oczywiście tyle po ile chodzą mniej więcej ( przecież nie jak za nowe bo to 10 letnie auto )

No ale to moje marzenie ( być morze się kiedyś ziści ) :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

O takie rodzynki ci chodzi? Zero km przebiegu:

http://moto.allegro.pl/wartburg-353-delux-pewex-nowy-1978-100-orginal-i2015842627.html

:D

Opublikowano
Co byście o tym powiedzieli. Może ktoś zna to autko? Mnie osobiście się spodobało. Zadbane jest nie można powiedzieć. Malowany lewy przedni błotnik i drzwi kierowcy. Dodatkowo tylny zderzak też zaliczył lakiernika podobno lekko stuknął go w tył VW Touareg. Przód robiony jeszcze w Niemcowni...