Skocz do zawartości

Mam problem ze skrzynia biegow - brak wstecznego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam to moj pierwszy post na forum. Nazywam sie Rafal i posiadam BMW 740iA 740. otuz mam problem w automacie taki ze jak wrzucam wsteczny bieg to nie reaguje. PARKTRONIC normalnie sie wlacza, na liczniku pokazuje sie literka "R" tylko niechce jechac. Ktos mi pomoze rozwiazac ten problem Prosze pisac! dzieki z gory
Opublikowano (edytowane)
Witam to moj pierwszy post na forum. Nazywam sie Rafal i posiadam BMW 740iA 740. otuz mam problem w automacie taki ze jak wrzucam wsteczny bieg to nie reaguje. PARKTRONIC normalnie sie wlacza, na liczniku pokazuje sie literka "R" tylko niechce jechac. Ktos mi pomoze rozwiazac ten problem Prosze pisac! dzieki z gory

jesli chodzi o forum i 740 E32 to sporo osób - poszukaj w archiwum ...

typowa przypadłość skrzyń 5HP30 niestety ... czasem kosz ,czasem tarczki ...winowającą jest wg fachowców sterownik skrzyni - tak czy siak trzeba skrzynie rozebrac i sprawdzic co jest grane. Przygotuj sie na "małe" wydatki :|

Edytowane przez Frank
Opublikowano
jaki koszt naprawy i gdzie zrobia mi to najlepiej na terenie dolnego slaska...jesli ktos sie zna i zrobi mi to tanio to kontakt pod nr tel... 888-492-909...gg 2558471, po naprawie chetnie sprzeadam bmw za super cene
Opublikowano
jaki koszt naprawy i gdzie zrobia mi to najlepiej na terenie dolnego slaska...jesli ktos sie zna i zrobi mi to tanio to kontakt pod nr tel... 888-492-909...gg 2558471, po naprawie chetnie sprzeadam bmw za super cene

na mniej niz 3 nie ma co liczyc

4-8 tys

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano
właśnie mi naprawiają taką skrzynie w 540 juz piąty tydzień,mój problem był trochę inny bo mi nie wysprzęglało wstecznego i był zawsze.Wynienione tarczki wstecznego zdarte do blachy i uszczelniacze.W sobote odpalił i kicha to samo .Dzis dzwoniłem to składał sterownik bo podobno brakowało jednej sprężyny do elektrozaworu i wcięło gdzieś jakąś kulke.Narazie koszt części to ok.1500 ,za robotę ok 1000 to i tak niewiele :? podobno.A u Ciebie pewnie padł kosz wstecznego.
Opublikowano
właśnie mi naprawiają taką skrzynie w 540 juz piąty tydzień,mój problem był trochę inny bo mi nie wysprzęglało wstecznego i był zawsze.Wynienione tarczki wstecznego zdarte do blachy i uszczelniacze.W sobote odpalił i kicha to samo .Dzis dzwoniłem to składał sterownik bo podobno brakowało jednej sprężyny do elektrozaworu i wcięło gdzieś jakąś kulke.Narazie koszt części to ok.1500 ,za robotę ok 1000 to i tak niewiele :? podobno.A u Ciebie pewnie padł kosz wstecznego.

powiem ci tak - kulki ani sprezyny ze sterowania nie znikaja same - to wina mechanika - rozebrałi zgubił - gdybys tych czesci nie maił wczesnie to skrzynia nie ma prawa dobrze pracowac.... ze sterowaniem sprawa jest skomplikowana - do tego trzeba prawdziwego fachowca a nie jakiegos zdziśka - ja bym na twoim miejscu był mega ostrozny i rzadał po naprawie pisemnej gwarancji przynajmniej na 6 miesiecy lub 50 tys km !!! - zufaj mi - moze ci sie przydac !!!

Opublikowano
No i odebrałem i działa.Okazało się że ktoś wcześniej grzebał zanim kupiłem i pozamieniał kulki w zaworach.

no ale sie nie pochwaliles ile $$

zh