Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja miałem taki problem, to mechanik mi to zrobił za grosze. Są jakieś zestawy uszczelek do tego czy coś.
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
kolego mmw, jakie są przybliżone koszty uszczelnienia pompy CR, bo moja też zaczęła się właśnie pocić.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem, bo nie płaciłem za to. Uszczelki kosztują ponoć kilkadziesiąt złotych, robocizna to pewnie godzinka góra dwie. Dowiem się w poniedziałek dokładnie to napiszę.
Opublikowano

Uszczelki kosztują około 50-70pln. Ja kupowałem zestaw uszczelnień firmy Bosch w tej firmie: http://www.diesel-pol.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=3&Itemid=3 - zdaje się, że był to zestaw z 8 pozycji tabeli za 72 pln (2 lata temu kosztował 50pln).

Za chiny ludowe nie pamiętam natomiast ile wziął za to mechanik bo przy okazji coś jeszcze robiłem i wtedy całość wyszła mnie 650 pln ale nie wiem ile z tego to była robocizna samej pompy...

W każdym razie pompę trzeba wypiąć z rozrządu i potem ją wpiąć ponownie. Wymieniłem cały komplet uszczelek w pompie bo już większość z nich była trochę twarda więc po co robić coś 2 razy.

Pzdr.

Opublikowano
Właśnie ja chcę wymienić komplet, czekam też na wiadomość od mmw, mam blisko do łodzi, to może jego kumaty mechanik by mi to zrobił. Mój mechnik chce za całość 500 pln, mówi także, że trzeba ewentualnie sprawdzić wałek napędzający pompę (150pln), bo jak jest wytarty na uszczelnieniu, to opiłki idą na pompę i kwalifikuje się do wymiany?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sorry, zapomniałem wczoraj napisać. Jest przy tym trochę więcej roboty niż myślałem. Mój mechanik powiedział, że 350 zł by musiał za to wziąć.
Opublikowano

Ja u jednego z najlepszych pompiarzy w mazowieckim robiłem uszczelnienie za 750zł. Zero problemów, czyściutko, suchutko, sprawnie i o to chodzi.

Czasem cięciem kosztów można sobie biedy napytać lub zbędnych wydatków.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Masz rację.

Tak czy inaczej sam tego nie zrobi.No chyba że ktoś potrafi.Niewdzięczne są te układy wtryskowe.Ja płaciłem 450 za sprawdzenie na stole probierczym i uszczelnienie całej,ale to zupełnie inna pompa.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

Masz rację.

Tak czy inaczej sam tego nie zrobi.No chyba że ktoś potrafi.Niewdzięczne są te układy wtryskowe.Ja płaciłem 450 za sprawdzenie na stole probierczym i uszczelnienie całej,ale to zupełnie inna pompa.

Ano właśnie. przy problemach dopiero zaczną się koszty, jak mechanik raz weźmie uszczelnienie, później dołoży regulator (nie powiązany, ale zawsze), później dojdzie wirnik itd.

Opublikowano
Panowie ma może któryś z was namiary na mechanika który uszczelni mi pompe cr w mazowieckim najlepiej w okolicach Nowego Dworu maz...i najlepiej który już wam to robił...boję się oddać do niezaufanego bo brat już prawie pół roku bez auta tylko ze jemu vp 44 padła pompa.
Opublikowano
ok znajdę namiary do nich i muszę się umówić i na wiosnę to ogarnąć chyba ze znajdę coś bliżej:0ale dzięki wielkie :cool2: