Skocz do zawartości

Moje e34 m20b20 jak narazie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A czym malowales?
Opublikowano
  • Autor
wiesz co koles polecil mi renoskor eko firmy barwiko .. wzialem aerograf nitro i robota zrobiona ale dzis zrobie to jeszcze raz bo gdzie niegdzie widac przeswity niebieskiego :) ale mysle, ze po 2gim malowaniu bedzie idealnie
Opublikowano

Ciekawe jak ten preparat będzie się trzymać - chodzi mi o to czy nie będzie się ścierać i nie będzie widać że skóra była malowana. Ogólnie efekt fajny jeśliby był trwały.

Ciekawi mnie też Kolego Filonq dlaczego temat ze swoim autkiem wrzuciłeś na forum ogólne a nie do galerii? :wink:

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999768810_1.gif

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
z tego co wiem, znajomy robil u siebie skory z pol roku temu i kompletnie nic sie nie dzieje :) przy malowaniu pistoletem trzeba rozrabiac z nitro, ale nitro odparuje a farba zostaje, aaaa trzeba uwazac na nitki ktorymi sa przeszyte fotele, bo brudza i trzeba je przetrzec szmatka. a post jakos od poczatku tu jest wiec aktualnosci dorzucam po prostu :)
Opublikowano
  • Autor

dla sprostowania wygladala tak po kupnie, po polerce lakieru ..

IMG_3885.JPG

IMG_3886.JPG

IMG_3888.JPG

IMG_3893.JPG

IMG_3901.JPG

ps. Jakby ktos chcial sie zamienic bez doplat w zadna strone za E32 5.0 v12 to chetnie przyjme propozycje gg 2467155

Opublikowano
  • Autor

Filonq ty chyba nie masz na co kasy wydawac? Zaraz tyle w nia zainwestujesz ze koszty wyniosą cie jakies E39 albo E38.

kupujac E34 z 89 roku wiedzialem w co sie pakuje :) a kasa to najmniejszy problem :) chcialem e34 i mam, tak jak narzeczona nakrecilem na Z3 i szukamy cos ladnego za rozsadne pieniadze ;) poprostu bmw dozywociem.. jak kazdy ma swoje jebniecia .. tak ja mam bmw :)

Opublikowano

pomysl ze srebrnym grillem nie trafiony...

malowales blotnik, zderzak itd a maske z aerografem zostawiles... :]

kierunki tyl czerwone - to mi sie podoba, mialem juz takie sobie zakupic, ale troche sie boje o zatrzymanie dowodu :P

Czy ktos mi moze wyjasnic jak to jest z tymi czerwonymi kierunkami? i tymi malowanymi i tymi ori usa - jak to wyglada w swietle naszego prawa?

jeszcze jedna rzecz ktorej nie rozumiem, to pakujesz kase w m20 jakby to byla inwestycja dlugofalowa, a piszesz ze chetnie zamienisz na bete 5,0 Rozumiem ze pomysl swapa poszedl w odstawke (nie oplacalne), ale po co zamieniac samochod w ktorym sie utopilo troche siana na auto w ktorym utopisz dwa razy tyle...

Ja ci radze tak: jak masz to kup sobie e32 czy e34 4.0 czy 4.4 (nie pchaj sie w 5 litrów), a tej e34 nie sprzedawaj, chyba ze bedziesz na 100% pewny nowej bety...

daj zdjecia calosci pomalowanej skory :)

te fele z M sa w pyte, zawsze mi sie podobaly!

Opublikowano
  • Autor
malowales blotnik, zderzak itd a maske z aerografem zostawiles... :]

maska zostala, bo narzeczona jedzie na jakies artystyczne targi czy cos tam .. i chciala bmke wziac :)

ale troche sie boje o zatrzymanie dowodu

ze swiatlami to powiem Ci, ze zalezy jak trafisz, ogolnie cale lampy sa czerwone, ale zarowki w kierunkach pomaranczowe. Mialem kilka kontroli i kazali mi wlaczyc awaryjne i wcisnac stop i byla "delikatna" roznica w odcieniach :) akurat trafilem spoko patrol, bo na upartego mogli zabrac dowod. W swietle naszego prawa z tego co wiem swiatla kierunku musza byc pomaranczowe.

A co do zmiany auta to mi sie nie spieszy tutaj wiem co mam i napewno nie sprzedalbym jej za 3000zł :) zastanawiam sie nad zmiana poprostu, a moze i masz racje zeby nie pchac sie w 5.0. A kwestia swapu sie nie oplaca jak napisales :) przeliczylem koszta pogadalem z mechanikami i jesli swap to tylko angola sciagac i przekladka calosci.

Skory juz pomalowane na cacy po pracy porobie foty i wrzuce wieczorkiem :)) ps. tez mi sie za..jebiscie podoba na tych alu xD

dzieki za mile slowo :))

Opublikowano
kierunki tyl czerwone - to mi sie podoba, mialem juz takie sobie zakupic, ale troche sie boje o zatrzymanie dowodu :P

Zajrzyj do mojego tematu i zobacz jakie sa u mnie. Prawdopodobnie malowane czerownym sprayem do lamp. Sa niby czerwone, ale migaja na pomarnaczowo wiec Policja nic ci nie zrobi, chociaz by pewnie bardzo chcieli. I moim zdaniem troche fajniej to wyglada jak typowe kierunki USA, gdzie one sa jakies matowe względem reszty lampy.

Opublikowano
  • Autor
gdzie one sa jakies matowe względem reszty lampy.

Rafał gdzie Ty je widzisz matowe? cała lampa się równo błyszczy :)

Opublikowano

rafal735r widizalem juz wczesniej te twoje lampy, i mi sie podobaja - na mojej czarnuli beda lepiej wygladac - oddaj :D

Tylko widze, ze ciezko dostac takie usa, znalazlem jedne malowane sprayem, ale gosc pisze mi ze migaja na czerwono... to ja chyba wole jezdzic z dowodem niz bez...

jesli chodiz o biale kierunki to juz meczy mnie szukanie, a wywalanie 200zl na nowe podrobki jakos mi sie nie widzi - przez rok wydalem na utrzymanie auta 7k - tyle samo co mnie kosztowalo w zakupie, nie liczac paliwa.

Opublikowano
200pln to za jedną sztukę czy za dwie? I czy są aż taki złe, że nie chcesz je kupić? :PP
Opublikowano
  • Autor
hms84

przy okazji nagram Ci krotki filmik jak swieci kierunek a jak stop :) postaram sie to uchwycic. Ja swoje lampy zdobylem zupelnie przypadkiem :P koles mial na rozbiorke e34 i wlasnie te lampy co mam :)

bralem od niego za smieszne pieniadze te felgi m5 800zl za komplet z nowymi oponami continentala hehe (niektorzy nie maja pojecia o cenach) cieszyl sie, ze je kupilem hehe i wymienilismy lampy moje zwykle za te czerwone :)

Rafal mylisz sie ze us-owe maja matowe kierunki cala lampa ma taki sam polysk, a po wlozeniu pomaranczowej zarowki jest roznica w swieceniu lamp. Mi tam sie te czerwone podobaja :) a przerabianie oryginalu sprayem jakos do mnie nie przemawia :P

Opublikowano
Wutoslaw - 200 za komplet
Opublikowano
To rzeczywiście cena niska jak za nowe lampy - to i pewnie jakość taka sama :8)
Opublikowano
Niska czy nie,za ta cene jezdze przez 10-12 dni samochodem :P
Opublikowano
Rafal mylisz sie ze us-owe maja matowe kierunki cala lampa ma taki sam polysk, a po wlozeniu pomaranczowej zarowki jest roznica w swieceniu lamp. Mi tam sie te czerwone podobaja :) a przerabianie oryginalu sprayem jakos do mnie nie przemawia :P

Przerabianie oryginalnej lampy sprayem do ciebie nie przemawia, ale malowanie calego samochodu jaz tak? :D

Wutoslaw - 200 za komplet

Za oryginalne MPower z bialym kierunkiem trzeba dac ze 600zl za uzywki. Wiec tez 200zl to gorsze.

Tez sie zastanawiam nad bialymi, ale w sumie czerwone wygladaja OK biorac pod uwage kolor nadwozia. Te wygladaja dosc znosnie:

http://allegro.pl/bmw-e34-5-lampa-tylna-lewa-nowa-lampy-tylne-tyl-i1779118314.html

http://allegro.pl/bmw-e34-5-lampa-tylna-prawa-nowa-lampy-tylne-tyl-i1795725928.html+

Kup spray i poszedl, najtansze i najprostrze rozwiazanie. I skuteczne.

http://allegro.pl/farba-lakier-spray-do-przyciemnienia-lamp-200ml-i1790412748.html

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

a co myslicie o takiej malej modyfikacji ? jak czerwone zaciski :) za duzo wolnego czasu mam hehe

zawsze wyglada to czysciej :)

Zdj%2525C4%252599cie0658.jpg

Zdj%2525C4%252599cie0660.jpg

Zdj%2525C4%252599cie0657.jpg