Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wiesz co koles polecil mi renoskor eko firmy barwiko .. wzialem aerograf nitro i robota zrobiona ale dzis zrobie to jeszcze raz bo gdzie niegdzie widac przeswity niebieskiego :) ale mysle, ze po 2gim malowaniu bedzie idealnie
Opublikowano

Ciekawe jak ten preparat będzie się trzymać - chodzi mi o to czy nie będzie się ścierać i nie będzie widać że skóra była malowana. Ogólnie efekt fajny jeśliby był trwały.

Ciekawi mnie też Kolego Filonq dlaczego temat ze swoim autkiem wrzuciłeś na forum ogólne a nie do galerii? :wink:

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999768810_1.gif

Pozdrawiam

Opublikowano
z tego co wiem, znajomy robil u siebie skory z pol roku temu i kompletnie nic sie nie dzieje :) przy malowaniu pistoletem trzeba rozrabiac z nitro, ale nitro odparuje a farba zostaje, aaaa trzeba uwazac na nitki ktorymi sa przeszyte fotele, bo brudza i trzeba je przetrzec szmatka. a post jakos od poczatku tu jest wiec aktualnosci dorzucam po prostu :)
Opublikowano

dla sprostowania wygladala tak po kupnie, po polerce lakieru ..

IMG_3885.JPG

IMG_3886.JPG

IMG_3888.JPG

IMG_3893.JPG

IMG_3901.JPG

ps. Jakby ktos chcial sie zamienic bez doplat w zadna strone za E32 5.0 v12 to chetnie przyjme propozycje gg 2467155

Opublikowano

Filonq ty chyba nie masz na co kasy wydawac? Zaraz tyle w nia zainwestujesz ze koszty wyniosą cie jakies E39 albo E38.

kupujac E34 z 89 roku wiedzialem w co sie pakuje :) a kasa to najmniejszy problem :) chcialem e34 i mam, tak jak narzeczona nakrecilem na Z3 i szukamy cos ladnego za rozsadne pieniadze ;) poprostu bmw dozywociem.. jak kazdy ma swoje jebniecia .. tak ja mam bmw :)

Opublikowano

pomysl ze srebrnym grillem nie trafiony...

malowales blotnik, zderzak itd a maske z aerografem zostawiles... :]

kierunki tyl czerwone - to mi sie podoba, mialem juz takie sobie zakupic, ale troche sie boje o zatrzymanie dowodu :P

Czy ktos mi moze wyjasnic jak to jest z tymi czerwonymi kierunkami? i tymi malowanymi i tymi ori usa - jak to wyglada w swietle naszego prawa?

jeszcze jedna rzecz ktorej nie rozumiem, to pakujesz kase w m20 jakby to byla inwestycja dlugofalowa, a piszesz ze chetnie zamienisz na bete 5,0 Rozumiem ze pomysl swapa poszedl w odstawke (nie oplacalne), ale po co zamieniac samochod w ktorym sie utopilo troche siana na auto w ktorym utopisz dwa razy tyle...

Ja ci radze tak: jak masz to kup sobie e32 czy e34 4.0 czy 4.4 (nie pchaj sie w 5 litrów), a tej e34 nie sprzedawaj, chyba ze bedziesz na 100% pewny nowej bety...

daj zdjecia calosci pomalowanej skory :)

te fele z M sa w pyte, zawsze mi sie podobaly!

Opublikowano
malowales blotnik, zderzak itd a maske z aerografem zostawiles... :]

maska zostala, bo narzeczona jedzie na jakies artystyczne targi czy cos tam .. i chciala bmke wziac :)

ale troche sie boje o zatrzymanie dowodu

ze swiatlami to powiem Ci, ze zalezy jak trafisz, ogolnie cale lampy sa czerwone, ale zarowki w kierunkach pomaranczowe. Mialem kilka kontroli i kazali mi wlaczyc awaryjne i wcisnac stop i byla "delikatna" roznica w odcieniach :) akurat trafilem spoko patrol, bo na upartego mogli zabrac dowod. W swietle naszego prawa z tego co wiem swiatla kierunku musza byc pomaranczowe.

A co do zmiany auta to mi sie nie spieszy tutaj wiem co mam i napewno nie sprzedalbym jej za 3000zł :) zastanawiam sie nad zmiana poprostu, a moze i masz racje zeby nie pchac sie w 5.0. A kwestia swapu sie nie oplaca jak napisales :) przeliczylem koszta pogadalem z mechanikami i jesli swap to tylko angola sciagac i przekladka calosci.

Skory juz pomalowane na cacy po pracy porobie foty i wrzuce wieczorkiem :)) ps. tez mi sie za..jebiscie podoba na tych alu xD

dzieki za mile slowo :))

Opublikowano
kierunki tyl czerwone - to mi sie podoba, mialem juz takie sobie zakupic, ale troche sie boje o zatrzymanie dowodu :P

Zajrzyj do mojego tematu i zobacz jakie sa u mnie. Prawdopodobnie malowane czerownym sprayem do lamp. Sa niby czerwone, ale migaja na pomarnaczowo wiec Policja nic ci nie zrobi, chociaz by pewnie bardzo chcieli. I moim zdaniem troche fajniej to wyglada jak typowe kierunki USA, gdzie one sa jakies matowe względem reszty lampy.

Opublikowano
gdzie one sa jakies matowe względem reszty lampy.

Rafał gdzie Ty je widzisz matowe? cała lampa się równo błyszczy :)

Opublikowano

rafal735r widizalem juz wczesniej te twoje lampy, i mi sie podobaja - na mojej czarnuli beda lepiej wygladac - oddaj :D

Tylko widze, ze ciezko dostac takie usa, znalazlem jedne malowane sprayem, ale gosc pisze mi ze migaja na czerwono... to ja chyba wole jezdzic z dowodem niz bez...

jesli chodiz o biale kierunki to juz meczy mnie szukanie, a wywalanie 200zl na nowe podrobki jakos mi sie nie widzi - przez rok wydalem na utrzymanie auta 7k - tyle samo co mnie kosztowalo w zakupie, nie liczac paliwa.

Opublikowano
hms84

przy okazji nagram Ci krotki filmik jak swieci kierunek a jak stop :) postaram sie to uchwycic. Ja swoje lampy zdobylem zupelnie przypadkiem :P koles mial na rozbiorke e34 i wlasnie te lampy co mam :)

bralem od niego za smieszne pieniadze te felgi m5 800zl za komplet z nowymi oponami continentala hehe (niektorzy nie maja pojecia o cenach) cieszyl sie, ze je kupilem hehe i wymienilismy lampy moje zwykle za te czerwone :)

Rafal mylisz sie ze us-owe maja matowe kierunki cala lampa ma taki sam polysk, a po wlozeniu pomaranczowej zarowki jest roznica w swieceniu lamp. Mi tam sie te czerwone podobaja :) a przerabianie oryginalu sprayem jakos do mnie nie przemawia :P

Opublikowano
Rafal mylisz sie ze us-owe maja matowe kierunki cala lampa ma taki sam polysk, a po wlozeniu pomaranczowej zarowki jest roznica w swieceniu lamp. Mi tam sie te czerwone podobaja :) a przerabianie oryginalu sprayem jakos do mnie nie przemawia :P

Przerabianie oryginalnej lampy sprayem do ciebie nie przemawia, ale malowanie calego samochodu jaz tak? :D

Wutoslaw - 200 za komplet

Za oryginalne MPower z bialym kierunkiem trzeba dac ze 600zl za uzywki. Wiec tez 200zl to gorsze.

Tez sie zastanawiam nad bialymi, ale w sumie czerwone wygladaja OK biorac pod uwage kolor nadwozia. Te wygladaja dosc znosnie:

http://allegro.pl/bmw-e34-5-lampa-tylna-lewa-nowa-lampy-tylne-tyl-i1779118314.html

http://allegro.pl/bmw-e34-5-lampa-tylna-prawa-nowa-lampy-tylne-tyl-i1795725928.html+

Kup spray i poszedl, najtansze i najprostrze rozwiazanie. I skuteczne.

http://allegro.pl/farba-lakier-spray-do-przyciemnienia-lamp-200ml-i1790412748.html

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

a co myslicie o takiej malej modyfikacji ? jak czerwone zaciski :) za duzo wolnego czasu mam hehe

zawsze wyglada to czysciej :)

Zdj%2525C4%252599cie0658.jpg

Zdj%2525C4%252599cie0660.jpg

Zdj%2525C4%252599cie0657.jpg