Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem z klimatyzacją powstał on w momencie gdy odpowietrzałem układ chłodzenia zrobiłem to według książki sam naprawiam i własnei po odpowietrzeniu przestało mi chłodzić to znaczy jedyne lekko chłodne powietrze otrzymuje gdy dam na środkowym panelu na chłodne i włącze klimatyzacje to w takim wypadku leci lekko chlodne powietrze na srodkowym panelu natomiast nawiew na nogi i szybę zawsze leci ciepłe oczywiscie opisuje moment z nagrzanym silnikiem. I ustawianie na 16 czy 32 stopnie temperature nic nie daje co to moze byc? Dodam jeszcze ze przed tym odpowietrzaniem z nawiewu zaraz po włączeniu leciał taki smierdzący dymek przez pare sekund.
Opublikowano
Jak zweryfikowales ze to zawor wody i czy bedziesz kupowal nowy?
Opublikowano

Ja robiłem to tak że go wyjąłem. Zaślepiłem rury i go podpiąłem. I w zależności jaką temp. ustawiłem to się otwierał i zamykał. A później zauważyłem że wystarczy wtyczkę podpiąć na zgaszonym silniku i się wysuwa a jak odepnę to chowa. Czyli działa.

A co do klimy to tak słabo mi chłodziło z środkowych i kierowcy a z reszty w ogóle. Okazało się że miałem tylko 250g czynnika z 740g.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Ja wziołem i rozebrałem ten zaworek i jak sie okazało był przepalony tam niewiem jak sie to nazywa tranzystor czy cos i całe zasniedziane kupiłem używany jak narazie smiga:)
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
witam a jak dostać sie do tego zaworu?? Mozesz kolego napisać, bo przypuszczam, że mam podobny problem.