Skocz do zawartości

520i E34 '93r - Moja Babcia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fajną masz tą beemcie, zazdroszcze CI drewienka w środku i tej kiery ;)

masz butle z gazem w kole czy normalnie w bagażniku?

• Odpowiedzi 177
  • Wyświetleń 38,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor

Butla w kole. 42l. Przez to nie worze zapasowki :) Troche ryzykownie.

A co do kierownicy to dalej jezdze na starej. Zamowilem sobie ta na zdjeciach powyzej to gosc tak ja do mnie wyslal ze jedzie juz chyba trzeci miesiac. :mad2:

Opublikowano
no słowa uznania:) świetnie wygląda ta Twoja furka;) jestem pod wrażeniem;)

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano

ładna ta wersja zimowa, kurcze jednak e34 to jest to he,

moja wersja zimowa stoi w garażu bo ktoś był niemiły i wrzucił mi betonowy bloczek na tylną kanapę przez tylną szybę...

http://img338.imageshack.us/img338/4369/sygnaturka2w.jpg
Opublikowano
  • Autor
ładna ta wersja zimowa, kurcze jednak e34 to jest to he,

No akurat te Alu kupilem za grosze. Z tym ze byly w takim stanie ze nie mialy nawet farby wiec zostaly odmalowane na nowo plus kupilem emblematy. Troche kiepsko to wyszlo, ale normalnie nie widac zadnych odchylen. Co ciekawe w katalogu BMW odczytalem ze jest to felga przystosowana do ogumienia zimowego :)

Na wiosne chcialem zmieniac auto na cos z wiekszym silnikiem, ale postanowilem ze te doprowadze do perfekcji i pojezdze jeszcze ze 2 lata. Mam zamiar zmieniac halogeny na nowe, bo te maja zółty nalot. Lewy okular, bo pęknięty. Na szyberdachu i pod klapa bagażnika jest małe ognisko korozji i to chyba bedzie na tyle. Wtedy będę dopiero spokojny, bo te duperele ciągle nie daja mi spokoju :D

Opublikowano

Faaaaaajna, podoba mi się. Żadnych udziwnień, salonowa E34 :cool2: Te alusy "wersja lato" jaki to rozmiar? Co do halogenów, to na twoim miejscu zmienił bym tylko szkła. Zdemontuj je z samochodu, zabierz do domu, wybebesz i wykąp w ciepłej wodzie. Klej puści i żyletką go "przekroisz". Potem myjesz środek i do akcji wkracza czarny klej do szyb. Schnie dosyć szybko. Efekt ten sam, a koszta pewnie 2x niższe. Przechodziłem to u siebie więc piszę na własnym przykładzie. Niestety zmieniłem szkło tylko w jednym halogenie bo drugi mam przyklejony na stałe do zderzaka i nidyrydy :evil:

Tak wyszło to u mnie:

http://img829.imageshack.us/img829/5325/beztytuuavk.jpg

Lewy po zmianie szkła, prawy niet.

Pozdrawiam

Brokatrot Metallic
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Piękna super kolor i wszystko w oryginale według mnie najładniejsza e34 na forum i pamiętaj ze jutro dzien babci :D
Opublikowano
  • Autor
Faaaaaajna, podoba mi się. Żadnych udziwnień, salonowa E34 :cool2: Te alusy "wersja lato" jaki to rozmiar? Co do halogenów, to na twoim miejscu zmienił bym tylko szkła. Zdemontuj je z samochodu, zabierz do domu, wybebesz i wykąp w ciepłej wodzie. Klej puści i żyletką go "przekroisz". Potem myjesz środek i do akcji wkracza czarny klej do szyb. Schnie dosyć szybko. Efekt ten sam, a koszta pewnie 2x niższe. Przechodziłem to u siebie więc piszę na własnym przykładzie. Niestety zmieniłem szkło tylko w jednym halogenie bo drugi mam przyklejony na stałe do zderzaka i nidyrydy :evil:

Szkla wymienialem, tylko dalem d... ,bo wkleilem je na bezbarwny silikon, ktory zrobil sie zółty. Do tego czasem parują, a niby wszystko jest szczelne wiec dlatego pomyslalem o nowych halogenach.

Letnie alu to 16".

Piękna super kolor i wszystko w oryginale według mnie najładniejsza e34 na forum i pamiętaj ze jutro dzien babci :D

Czy najladniejsza? Akurat nie mi to oceniac. Troche jeszcze zostalo, ale mam nadzieje ze na wiosne doprowadze ja do stanu prawie ze perfect.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Wiosna idzie więc nazbierało się troche inwestycji. Niedawno zalozylem na przód hamulce od E32 740i, bo oryginalne byly za slabe przy hamowaniu z duzych predkości. Tył też juz zakupiony nowy. Tarcze i klocki czekają na montaż. Za miesiąc autko dostanie tez kompletny nowy układ wydechowy, bo ten juz ledno trzyma sie kupy.

Jesli chodzi o zmiany wizualne to bede chyba wymienail halogeny na nowe, bo te zrobiły się żółte i wysyłał kierownice do obszycia.

Opublikowano
  • Autor
Na pierwszej stronie jest sporo. W zasadzie nic sie nie zmienilo. Od tamtego roku. No poza małą naklejka na tylnej klapie.
Opublikowano
  • Autor
Narazie wydech itd jest wazniejsze, ale ciagle mysle o tej kierownicy. Ta nie jest za ladna, ale w sumie za obszycie zaplace tylko 150zl i bede mial nowke skore. A za uzywana kierownice trzeba dac z 250zl i skora na niej tez nie bedzie za ladna. A w sumie nie usmiecha mi sie wydawac 400zl na kierownice, lepiej kupic nowe wtryski do gazu czy cokolwiek innego.
Opublikowano
  • Autor
No zalezy jaka.
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
Inwestycji ciag dalszy. Dzis wymieniony zostal caly uklad wydechowy na nowy. Zakupilem tez nowa chlodnice, bo stara zaczela puszczac plyn. W tygodniu wybiore sie na jakis szrot w celu wymiany wygluszenia maski, bo aktualne sie rozpadlo na skutek cieknacego spryskiwacza, ktory oczywiscie jest juz naprawiony.
Opublikowano
  • Autor
Na maksa, czyli 55. Tak jak BMW montowalo.
Opublikowano
Wow.. bliźniacza do mojej poprzedniej E34, tylko młodsza. ładne auto podobają mi się felgi gratki za stan w jakim je utrzymujesz bo ja jakoś nigdy nie miałem cierpliwości do polerki i czyszczenia alu. :wink:
Opublikowano
  • Autor
Ja ich nie czyscilem. Takie kupilem juz na Allegro :) Znaczy troche wyczyscilem jedna w zime gdy lezaly w piwnicy, a potem juz nie mialem na pozostale czasu i weny :D
Opublikowano
Czyli tak jak ja.. nie mam cierpliwości do felg heh, ale ładne ładne pasują do tego auta. :cool2:
Opublikowano
  • Autor
No mimo tego ze z E39 to do E34 pasuja jak ulal. Nawet lepiej ze wzgledu na bardziej klasyczna linie. Dlatego je wybralem. Zeby jeszcze mialy chociaz 2 razy wiekszy rant bylo by juz super.
Opublikowano
Piękna Becia, zazdroszczę Ci drewna i elektroniki w środku, masz moje uznanie :)
Opublikowano
  • Autor
Zastanawiam sie czy nie wystawic jej na Allegro za jakas zaporową sume, moze akurat by sie sprzedala, bo po glowie ciale mi chodzi V8 :)