Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Przyciski climatronika do podnoszenia i obniżania temperatury posiadają kolorowe trójkąciki. Ostatnio zauważyłem, że trójkąciki na przyciskach od strony kierowcy są wciśnięte trochę do środka (oby dwa) można to wyrażanie wyczuć palcem. Trójkąciki na przyciskach od strony pasażera są na równi z przyciskami, nie widać i nie wyczuwać różnicy poziomów. Dodam, że przyciski świecą i działają bez najmniejszego problemu. Interesuje mnie, czy Wy też tak macie u siebie w samochodach.

Pozdrawiam.

Łukasz

Opublikowano
Obie strefy u mnie miały i mają swoje miejsce,czyli nie są wciśnięte.Coś musiało wcześniej w twoim panelu nie łączyć,nie działać i jakiś sadysta znęcał się,potem ktoś mu to naprawił ale wymęczone klawisze pozostały.Powinny być tak jak masz po stronie pasażera.POzdr
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ok. Sprawa do zamknięcia. Nie miałem czasu wcześniej napisać. Wystarczyło wyjąć przyciski temperatury climatronika i na nowo umieścić (wsunąć) trójkąty na swoje miejsce. Nic trudnego. Swoja droga jak na markę BMW trochę słabo to rozwiązali. No cóż bardzo stary model.

Pozdrawiam.

Łukasz

Opublikowano

Czemu bardzo słabo rozwiązali? Te trójkąciki nie muszą być jakoś super mocno zamocowane, ale jeśli ktoś się znęcał nad przyciskami bo coś nie łączyło tak jak kolega dani3011 napisał to w każdym aucie by się albo zepsuł przycisk albo coś by się obluzowało.

Gdyby każdą pierdółkę mieli robić na tyle solidną żeby nawet przy niewłaściwym użytkowaniu nic się nie wypaczało i nie psuło to nasze E39 ważyłyby ze 2 tony, a E38 ze 2.5t.

Bo życie zaczyna się od ośmiu cylindrów :) Moja 540iA

http://forum-lines.ru/rez/ab192360.gif

Opublikowano
Czemu bardzo słabo rozwiązali?

Nigdzie nie napisałem, że bardzo słabo, tylko, że słabo.

Te trójkąciki nie muszą być jakoś super mocno zamocowane, ale jeśli ktoś się znęcał nad przyciskami bo coś nie łączyło tak jak kolega dani3011 napisał to w każdym aucie by się albo zepsuł przycisk albo coś by się obluzowało.

Może nie znęcanie się, a częste używanie doprowadziły do takiego stanu.

Gdyby każdą pierdółkę mieli robić na tyle solidną żeby nawet przy niewłaściwym użytkowaniu nic się nie wypaczało i nie psuło to nasze E39 ważyłyby ze 2 tony, a E38 ze 2.5t.

Bez przesady. Nie popadajmy w obłęd.

Rozumiem, że skoro pozwoliłeś sobie zabrać głos to miałeś to kiedyś rozebrane i wiesz jak to wygląda w środku?

Opublikowano
Witam.

Przyciski climatronika do podnoszenia i obniżania temperatury posiadają kolorowe trójkąciki. Ostatnio zauważyłem, że trójkąciki na przyciskach od strony kierowcy są wciśnięte trochę do środka (oby dwa) można to wyrażanie wyczuć palcem. Trójkąciki na przyciskach od strony pasażera są na równi z przyciskami, nie widać i nie wyczuwać różnicy poziomów. Dodam, że przyciski świecą i działają bez najmniejszego problemu. Interesuje mnie, czy Wy też tak macie u siebie w samochodach.

Pozdrawiam.

Łukasz

Ja tak mam również u siebie, szczególnie przycisk z czerwonym trójkatem. I wbrew temu co koledzy napisali wcale sie nikt nad nimi nie znecał. Temperature na strefach mam ustawiona czy to latem czy zima na 21stopni wiec nawet ich nie dotykam. Dodatkowo zima na moich powstały jeszcze mikro pekniecia także beda kwalifikowały się kiedys do wymiany.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano

W kilku E39 ktore znam tez pekaja przyciski temperatury i wcale nie swiadczy to o przebiegu ani o dbalosci o auto.

Po prostu slabszy material podobnie jak np klamki wewnetrzne...

Szkoda tylko ze BMW zyczy sobie tak duzo za komplet przyciskow, a tyle innych drobiazgow maja w cenach zupelnie rozsadnych..