Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy,

w związku z tym, że przymierzam się do wymiany zwykłych lamp na xenony w swoim e46 mam pytanie do bardziej doświadczonych kolegów, a mianowicie czy da się przeprogramować same spryskiwacze reflektorów tak aby nie włączały się przy każdorazowym spryskaniu szyby nie tracąc regulacji wysokości świateł z kabiny?

Zamierzam zrobić wszystko jak fabrycznie z tym że samopoziomowanie chciałbym dołożyć trochę później, a chciałbym móc w razie potrzeby obniżyć światła.

Pozdrawiam

Opublikowano
Da się, zmianę dokonujesz w module komfortu, po prostu wyłączasz spryskiwacze i tyle, nie będą spryskiwały reflektorów.
Opublikowano
xsenory są spryskiwany przy co 5 spryskaniu szyby, a nie za każdym razem.

Jeżeli robisz krótkie odcinki to można powiedzieć że praktycznie za każdym razem :) (Zawsze pierwsze użycie spryskiwacza szyby jest łączne z tym na reflektory)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
xsenory są spryskiwany przy co 5 spryskaniu szyby, a nie za każdym razem.

Jeżeli robisz krótkie odcinki to można powiedzieć że praktycznie za każdym razem :) (Zawsze pierwsze użycie spryskiwacza szyby jest łączne z tym na reflektory)

Mało tego ze co 5 psiknięcie , musi bys też pewien przedział czasowy miedzi jednym a drugim psiknięciem tylko teraz nie wiem ile trzeba odczekać

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano

Na początek dzięki za odpowiedzi.

Czyli twierdzicie, że po dołożeniu spryskiwaczy reflektorów od samego początku będą się włączały co 5 raz? Gdzie na forum wyczytałem, że będą działały równolegle z tymi od szyb i dopiero po przeprogramowaniu co 5 raz...

Jeśli się myle to poprawcie mnie:)

Opublikowano

Mało tego ze co 5 psiknięcie , musi bys też pewien przedział czasowy miedzi jednym a drugim psiknięciem tylko teraz nie wiem ile trzeba odczekać

Przedział czasowy to 3 min. no i podstawowy warunek, światła muszą być włączone.

Opublikowano
ale przecież trzeba zakodować xenon w DISie jako retrofit aby działały spryskiwacze , a jeśli już zakodujemy to stracimy regulację ręczną wysokości ponieważ uaktywnia się samopoziomowanie .....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
ale przecież trzeba zakodować xenon w DISie jako retrofit aby działały spryskiwacze , a jeśli już zakodujemy to stracimy regulację ręczną wysokości ponieważ uaktywnia się samopoziomowanie .....

No właśnie o to mi chodzi Kolego. Pisałem, że chce dołożyć xenony i spryskiwacze nie tracąc regulacji ręcznej świateł. Czyli nie da się ukatywnić samych spryskiwaczy bez uaktywnienia xenonów i tym samym sampoziomowania?

Opublikowano

też pomyślałem żeby podpatrzeć jakie funkcje zmienią się po aktywacji Disem ... :lol:

pewnie da radę bo przecież są wersje ze spryskami bez xenonów ...

tylko nie wiem czy kodowanie nie odwraca biegunowości przewodów do przetwornicy ....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/