Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanko :) chodzi mi o montaz klimatyzacji do mojej e30. Silnik to m52btu28, ale klima jest wyciagnieta z 1.6 i chodzi o to czy to bedzie wogole pasowaac? W zasadzie sprężarke mam w silniku, ale czy reszta będzie ok?

Dziękuje za wszystkie odpowiedzi :)

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No wszystko pewnie podjedzie tylko najgorzej z przewodami. Pewnie tu bedzie najwiecej rzeźby, reszta powinna grać jak z e30.
Opublikowano

Ale sprężarke zostawić tą co przy silniku czy zakładać tą z 1.6, poza tym czy cos takiego jest w ogole mozliwe.

Myślę że przewody to akurat niewielki problem, zawsze mozna dosztukowac.

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
No wszystko by było cacy ale nagrzewnica nie będzie inna, z klimatyzacją a bez w e30 ? nie mam klimy ale wątpię, lepiej to sprawdzić przez pakowaniem się w to.
Opublikowano

Nagrzewnice nalezy wymienic na wersje z klima.

Co do wezy to tylko koncowki na wezach przy sprezarce trzeba zmienic na odpowiednie.

KLIMATYZACJA SAMOCHODOWA, THERMO KING, CARRIER

DIAGNOSTYKA BMW, VAG tel. 500 236 866

Opublikowano
Ok dziękuje :D czyli jednym słowem nie jest to trudna modyfikacja, a jak podnosi komfort jazdy.

4.0 V8 LPG 4 gen

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No wszytko zalezy, ciezko znaleść nagrzewnicę do klimy, pluś przełącznik z wiazka. A przerab ianie lub dawanie do zakuwania wcale nie jest takie łatwe. Ale jak się ma zaał do tego to nie ma rzeczy nie możliwych. Kompresor możę zostać z silnika który masz bo bedzie raczje ciężko dopasować z m40 by była zbieżność paska na wszystkich kołach. Reszta raczej jak w ori, po z tymi nieszczęsnymi przewodami. no i miejsce na filtr kabinowy. Bo raczje bez niego to nie wypada montawać klimy,
Opublikowano
No chcę kupić cały zestaw ze wszystkim. Tak patrzyłęm na allegro to kosztuje to około 1000 zł, może uda sie gdzieś taniej :D

4.0 V8 LPG 4 gen

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano
No no mówie :) około 1000 zł. A poza tym uważam to za wydatek konieczny, bo jeżdze za duzo w trasy (w tamtym roku prawie 60k km). Takze klima to podstawa, bo nie zabardzo mi sie podoba opcja zeby sie gotowac jadac :P

4.0 V8 LPG 4 gen

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Właśnie jadę w rodzinne stgronę i tam gościu ma do sprzedanie m40 z klimą w kombi za 1500 ale w klimie coś nie tak jest. Ponoć jaka pierdoła ale nie ma co wierzyć kolesiowy skoro już 3 lata nie działa. Ale korci mnie strasznie by kupic.
Opublikowano
u mnie stała E30 z M40 i ze sprawną klimą za tysiaka.Ale już nie widze tego ogłoszenia:( Jak chcesz to moge się zorientować czy jeszcze jest bo wiem gdzie stoi.