Skocz do zawartości

Klimatyzacja montaż

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanko :) chodzi mi o montaz klimatyzacji do mojej e30. Silnik to m52btu28, ale klima jest wyciagnieta z 1.6 i chodzi o to czy to bedzie wogole pasowaac? W zasadzie sprężarke mam w silniku, ale czy reszta będzie ok?

Dziękuje za wszystkie odpowiedzi :)

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
No wszystko pewnie podjedzie tylko najgorzej z przewodami. Pewnie tu bedzie najwiecej rzeźby, reszta powinna grać jak z e30.
Opublikowano
  • Autor

Ale sprężarke zostawić tą co przy silniku czy zakładać tą z 1.6, poza tym czy cos takiego jest w ogole mozliwe.

Myślę że przewody to akurat niewielki problem, zawsze mozna dosztukowac.

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
No wszystko by było cacy ale nagrzewnica nie będzie inna, z klimatyzacją a bez w e30 ? nie mam klimy ale wątpię, lepiej to sprawdzić przez pakowaniem się w to.
Opublikowano

Nagrzewnice nalezy wymienic na wersje z klima.

Co do wezy to tylko koncowki na wezach przy sprezarce trzeba zmienic na odpowiednie.

KLIMATYZACJA SAMOCHODOWA, THERMO KING, CARRIER

DIAGNOSTYKA BMW, VAG tel. 500 236 866

Opublikowano
  • Autor
Ok dziękuje :D czyli jednym słowem nie jest to trudna modyfikacja, a jak podnosi komfort jazdy.

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
No wszytko zalezy, ciezko znaleść nagrzewnicę do klimy, pluś przełącznik z wiazka. A przerab ianie lub dawanie do zakuwania wcale nie jest takie łatwe. Ale jak się ma zaał do tego to nie ma rzeczy nie możliwych. Kompresor możę zostać z silnika który masz bo bedzie raczje ciężko dopasować z m40 by była zbieżność paska na wszystkich kołach. Reszta raczej jak w ori, po z tymi nieszczęsnymi przewodami. no i miejsce na filtr kabinowy. Bo raczje bez niego to nie wypada montawać klimy,
Opublikowano
  • Autor
No chcę kupić cały zestaw ze wszystkim. Tak patrzyłęm na allegro to kosztuje to około 1000 zł, może uda sie gdzieś taniej :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Gdzieś raz widzialem za 800 ale trzeba pilnować. może sie coś wychaczy.
Opublikowano
  • Autor
No no mówie :) około 1000 zł. A poza tym uważam to za wydatek konieczny, bo jeżdze za duzo w trasy (w tamtym roku prawie 60k km). Takze klima to podstawa, bo nie zabardzo mi sie podoba opcja zeby sie gotowac jadac :P

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Właśnie jadę w rodzinne stgronę i tam gościu ma do sprzedanie m40 z klimą w kombi za 1500 ale w klimie coś nie tak jest. Ponoć jaka pierdoła ale nie ma co wierzyć kolesiowy skoro już 3 lata nie działa. Ale korci mnie strasznie by kupic.
Opublikowano
u mnie stała E30 z M40 i ze sprawną klimą za tysiaka.Ale już nie widze tego ogłoszenia:( Jak chcesz to moge się zorientować czy jeszcze jest bo wiem gdzie stoi.