Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

wczoraj pokreciłem sobie troche bączki swoim kombiakiem i stało sie na wolnych obrotach zanika mi wspomaganie w układzie nie ma zadnych wycieków. Oczywiscie mechanicy poszli po najmnieszej lini oporów i kazali wymienic pompe wspomagania ale czy to mozliwe zeby od paru pirłetów siadła pompa /???

POZDRAWIAM !!!
Opublikowano

wyobraz sobie ze mialem podobny przypadek w e-36. Zabralem ja kiedys na lotnisko gdzie mozna ostro poszalec i gdzie czesto testujemy, i podczas ostrej jazdy(próby wprowadzenia auta w poslizg przy duzej predkosci) i przy próbie wyprowadzenia go z poslizgu doprowadzilem kilkakrotnie kierownice do położen skrajnych. Wiadomo ze krecilem kierownica szybko i mocno bo predkosc byla spora i zalezalo mi na jak najszybszym skrecie. W rezultacie tych mocnych uderzen w skrejne pozycje kierownicy uszkodzilem przekładnie kierowniczą....

Na poczatku oczywiscie myslalem ze to pompa wspomagania bo zachowanie na nia wskazywało, czyli brzmialo to tak jakby sie zacierała i nie pompowała odpowiedniego cisnienia w rezulatcie nie bylo wspomagania. Wymienilem pompe na drugą i niestety nic sie nie zmieniło. Okazało sie ze uszkodzilem przekładnie. Moje zdanie jest takie:

przekładnie listwowe w modelach E-36 I E-39 to ich słaby punkt, czesto sie zdarza ze je wymieniamy na nowe(uzywane)...

pozdrawiam

bartek

CARFIX BMW

Pełny serwis pogwarancyjny.Kodowanie i programowanie, indywidualizacja ustawień. Aktualizacja oprogramowania. Dostęp do serwera online(OSS),ASAP oraz Werkstatt information recherche (WIR). Cześci nowe - parts sales support (PASS) i używane do BMW.

Szczecin ul.Mieszka I 61a

Tel.692377209

Opublikowano

WITAM

za pare dni bende wiedział pompa poleciała do regeneracji wiesz u mnie wspomaganie zaczeo zanikac tylko na wolnych obrotach powyzej 1000 było wszystko ok jak by siadła maglownica to nie było by wogule wspomagania

POZDRAWIAM !!!
Opublikowano
witam

wczoraj pokreciłem sobie troche bączki swoim kombiakiem i stało sie na wolnych obrotach zanika mi wspomaganie......

Benia odpłaciła Ci pięknym za nadobne :mrgreen: :wink:

Sprawdziłeś poziom oleju :?: wymieniałeś go kiedyś :?: może masz tam poprostu syf a nie olej :?:

Opublikowano

i po regeneracji wszystko wiadomo uszkodzenui uległa bieznia i jakies wirniki w pompie po załozeniu wszystko ok warsztat naprawczy godny polecenia super kontakt darmowa wysyłka w dwie strony i pełna informacja o uszkodzeniach

pozdrawiam

POZDRAWIAM !!!
Opublikowano

zobaczymy ile ta pompa polata, ja osobiscie nie wierze w regeneracje, ktora polega na spilowaniu powierzchni łopatek i płaszczyzny po ktorej chodzą, ale zobaczymy. Zycze oczywiscie jak najlepiej i pozdrawiam serdecznie

bartek

CARFIX BMW

Pełny serwis pogwarancyjny.Kodowanie i programowanie, indywidualizacja ustawień. Aktualizacja oprogramowania. Dostęp do serwera online(OSS),ASAP oraz Werkstatt information recherche (WIR). Cześci nowe - parts sales support (PASS) i używane do BMW.

Szczecin ul.Mieszka I 61a

Tel.692377209

Opublikowano
FIRMA ELTEK ZE SŁUPSKA JEST PRODUCENTEM POMP I MAGLOWNIC SKADOWALI 350 ZŁ JEZELI CHODZI O PILOWANIE TO TU SIE POMYLIŁES SRODEK CAŁY JEST NOWY ZOSTAŁA STARA OBUDOWA WAŁEK I MOCOWANOE KOŁA NA PASEK
POZDRAWIAM !!!
Opublikowano
o firmie eltec sie nie wypowiadam od czasu jak krzykneli ode mnie prawie 1000 pln za regeneracje maglownicy ...... bez komentarza

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
EHEHEHEHEH NE WIEM ILE BIORA ZA MAGLOWNICE ZA POMPE WZIELI 350 ZŁ I TO JEST JAK DLA MNIE SMIESZNA CENA ZA PRAWIE NOWA POMPE PORÓWNUJAC JA DO CENY NOWEJ
POZDRAWIAM !!!
Opublikowano
I TEGO CO DAJE TE SMIESZNE OSTRZEZENIA CHYBA MA CHŁOP BARDZO MALO SAMOOCENE JAK SIE BAWI W TAKIE IDITYZMY

mam wrazenie, ze twoje dni sa juz policzone tutaj ;-)

ale moze sie myle ?

zh