Skocz do zawartości

X3 3.0d 0-210km/h

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hmm, do 100 jakoś idzie, ale powyżej 160 to już ściana...

Spodziewałem się znacznie lepszej dynamiki prawdę mówiąc.

p.s. pozdrowienia z dawnego forum hondapl.org :)

Opublikowano

fizyki nie oszukasz...

szkoda, że nie było słychać "szumu" przy większych prędkosciach :mrgreen: nie zależnie od silnika takie auto daje "przyjemność" z jazdy do 130km/h lub zimą na dowolnej nie odśnieżonej drodze....

dotyczy to wszystkich "wysokich" aut z dużymi modnymi kołami, luserkami, prześwitem ~20cm i pionową szybą przednią, czyli wszystkie suvy świata...

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano
jak na "terenówkę" to i tak jest cacy ;) zawsze możesz ją "dłubnąć" programowo lub modułem... pozdr
Opublikowano

no wiem, że fizyka, opór powietrza itp. Kiedyś widziałem taki filmik z X5 i też był to 3.0d - sprawiała wrażenie znacznie mocniejszej właśnie przy dużych prędkościach.

No ale cóż, najwidoczniej tak musi być.

Opublikowano
x5 3.0d 235 koni jedzie 210km/h i stop ani "grama" więcej, jeździłem dwoma i w każdej było to samo...

Edytowane przez arnold

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Czyli dokładnie tyle samo co 2.0d? Blokada elektroniczna czy za duża masa?
Opublikowano
Czyli dokładnie tyle samo co 2.0d? Blokada elektroniczna czy za duża masa?

Podejrzewam że chodzi o wszystko, masa, moc i opór powietrza o którym pisał AO

Opublikowano
no wiem, że fizyka, opór powietrza itp. Kiedyś widziałem taki filmik z X5 i też był to 3.0d - sprawiała wrażenie znacznie mocniejszej właśnie przy dużych prędkościach.

No ale cóż, najwidoczniej tak musi być.

temat filmików z YT poruszaliśmy na forum e90, ludzie nagrywające te filmy często jeżdżą z górki, na małych kółkach itp. Później wrzucają filmik na YT i my się denerwujemy że nasze auto tak nie jedzie. Poniżej link do mojej e90 330xd 231km po module schnitzera na teoretyczne 265 koni a zmierzone 249km porównaj do swojej pozdr.

Opublikowano
  • Autor
x3 3.0d 235 koni jedzie 210km/h i stop ani "grama" więcej, jeździłem dwoma i w każdej było to samo...

Egzemplarz z filmu mial silnik 3.0d 258KM. Lewo co odebrany. Blokada by BMW. Trzeba zaplacic za zdjecie. W cenniku jest juz nawet opcja "840 Zwiększenie prędkości maksymalnej" za 236pln.

/DP

Opublikowano
6sekund do setki to super wynik jak na suva, fakt, ze powyzej juz tak ochoczo nie idzie, ale nie zapominajmy ze, to suv, a nie wyscigówka. Ja aktualnie mam e92, ale jezdzac po polskich drogach coraz bardziej przekonuje sie do tego typu aut, szczególnie korzystajac z bocznych drog ktorymi zdarza mi sie jezdzic. Ostatnio nie mialem szans z o polowe slabszym subaru szwagra :lol:
Opublikowano
kurcze mam E83 2.0d na gwarancji i na prostej bez spadów górek 220km/h leci bez wahania ostatnio nawet 230 poleciał chociaż się męczył bez szemrania.... na pewno to nie wynika z blokady gdyż Ja nic nie grzebałem na razie w silniku>>>> :norty:
Opublikowano
pisałem o x5 - już poprawiłem swój post.