Skocz do zawartości

Gdzie są filtry w E39?czy dobrze je umiejscowiłem?zdjęcie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem posiadaczem oczywiście szczęśliwym buni i od razu laickie pytanie-czy dobrze zaznaczyłem na rysunku filtr powietza i kabinmoe?czy moze jestem w błędzie?

http://img689.imageshack.us/img689/9228/nn807219b.jpg

Opublikowano
Wiesz kolego,umieścić filtry to umieściłes dobrze,aczkolwiek nie wiem czy ten temat jest umieszczony w dobrym miejscu i czy w ogóle potrzebny,no chyba że chciałeś pokazać silnik wymyty :wink: :norty: .Nie chce tego komentowac,pozostawiam to kolegom. :mrgreen:
Opublikowano

Przecież to jest logiczne. Filtry kabinowe są dwa,a powietrza jeden, więc nie trzeba wielkiej filozofii aby zgadnąć które to.

Pzdr

Opublikowano

Ja tez ostatnio umylem silniczek. Dimer w stosunku 1:6 i jazda. Ja zrobilem to z weza ogrodowego a strumien zraszajacy uzyskalem za pomoca kciuka :twisted:

Najpierw lekko zrosilem, potem dimer w atomizerze i na koncu splukalem. Oslonilem torebka foliowa "jednorazowka" alternator, powinienem ze chyba rozrusznik ale w 528 jest do niego trudny dostep wiec nie ruszualem. Silnik lekko cieply ok 30-40*, to pomaga odparowac resztokom wody z zakamarkow. Silnik wyglada ladnie, nie ma zaciekow, bialego osadu itp. Teraz mozna go na gieldzie z duma postawic :)