Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem ze sprzęgłem w swoim bmw, auto zostało poddane chip tuningowi 227km i 509Nm. Na początku fabryczne sprzęgło dawało radę. Po jakimś czasie zaczęło się ślizgać na 4 i 5 biegu przy gwałtownym dodaniu gazu w okolicach 2500 obr. Tak więc wymieniłem na kompletny nowy zestaw LUK (tarcza+docisk+łożysko), niewiele to pomogło bo dalej się ślizga podobnie jak przed wymianą. Co teraz radzicie może koło dwumasowe tez padło? Czy to koło do wersji przed liftem gdzies można kupić. A może założyć mocniejsze sprzęgło i dwumase od modelu po lifcie 204km, czy to będzie pasowało?
Opublikowano (edytowane)
Chipa robiłem w Białymstoku, a dokładnie w Tykocinie. Chłopak który mi to robił znany jest w naszym regionie, bo naprawdę się zna na rzeczy. Trzy razy hamował mi auto seria 197,5km i 427,9 Nm po chipie 227.5km i 519Nm. Dba oto aby nie przesadzić i nie zniszczyć turbiny, aby nie puszczał czarnych bąków. Przejechałem juz ponad 20000km i wszystko ok, tylko to sprzęgło, seria chyba jest za słaba, dlatego pytam na forum co z tym można zrobić. Jaka wkleić ten wykres? Edytowane przez marcin_kz
Opublikowano
ewentualnie skorygować program na ok. 450-470Nm... sprzęgło powinno to ogarnąć bez problemu.
Opublikowano
Panowie możecie podać namiar na tego radzikowskiego. Ile może to kosztować? A zmniejszać moment nie chce się bo jak sie nie śliźnie to ma zajebiste kopyto. A może sprzęgło od 3.0d 204km bedzie pasować toby pewnie dało radę, tylko ciekawe co będzie taniej?
Opublikowano
sprzęgło od 204 raczej nie, bo wtedy na 99% musiałbyś zmieniać też dwumasę a może i nawet skrzynie.
Opublikowano
a gdzie dokladnie robiles ten chip? to jest chyba w ksiezynie , tez slyszalem ze koles jest dobry i na bmw sie zna. Twoje bmw to touring z chrom listwami ?:)
Opublikowano
Tak, kombi zielona z chrom listwami na 17" feldze. A chip robiłem w tykocinie nie w kleosinie sory za pomyłke.
Opublikowano
Trzy razy hamował mi auto seria 197,5km i 427,9 Nm po chipie 227.5km i 519Nm.

Jeśli pomiar był zrobiony prawidłowo to miałeś bardzo mocną serię, duży bonus od fabryki. Po chipsowaniu też godny wynik. Nie wiem czy nie za godny. Ale niech się wypowiedzą spece :cool2:

Spotykałem się z przyrostami na poziomie 215/480. Wklej wykres, sam jestem ciekaw jak to wygląda.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano
Trzy razy hamował mi auto seria 197,5km i 427,9 Nm po chipie 227.5km i 519Nm.

Jeśli pomiar był zrobiony prawidłowo to miałeś bardzo mocną serię, duży bonus od fabryki. Po chipsowaniu też godny wynik. Nie wiem czy nie za godny. Ale niech się wypowiedzą spece :cool2:

Spotykałem się z przyrostami na poziomie 215/480. Wklej wykres, sam jestem ciekaw jak to wygląda.

normalny program bez szału można spokojnie zrobić na 225 KM oczywiście mowa o manualu , może niech trochę z momentu z dołu ściągnie i będzie ok ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

Co do mocy nie mam żadnych obiekcji. Moment wydawał mi się duży ale jak zaznaczyłem w poście

niech się wypowiedzą spece
: :cool2:

Zresztą pewnie ważniejsze jest jak nisko ten moment się pokazuje??

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

• 2 lata później...
Opublikowano
Chłopaki mój problem wyglada tak: sprzeglo zaczelo slizgac w 530d po chipie, tylko nie mam zadnych wydruków mapek ani innych dowodów co dokladnie w niej siedzi!!! Zaczelo slizgac po okolo 30000 do 40000 km od podciagniecia mocy!! pytanie czy po prostu sprzeglo skonczone wymienic komplet oczywiscie z kolem dwumasowym i bedzie wszystko ok czy bezpieczniej wrócic do tego co dala fabryka plus wymiana kompletu sprzegla i dwumasy?? dodam ze spory przebieg bo 300000 km z gory dzieki za podpowiedz!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ciężko doradzić bez wykresu, bo nie wiadomo co tam siedzi..ale skoro przejechałeś taki dystans to raczej zwykłe zużycie eksploatacyjne, więc wymień i śmigaj dalej.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Oddaj tarczę do regeneracji i poproś o porządną wzmocnioną okładzinę. Pamiętaj tylko, że spadnie komfort włączania sprzęgła.