Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Będąc ostatnio na imprezie BMW na polu golfowym (fajna sprawa) dowiedziałem się, że mają potwierdzony model 550d z możliwością napędu 4x4. To ma być taka wersja M tylko w dieslu z tego co mówił. Natomiast prawdziwa M ma być jednak tylko rwd.

Będzie się działo :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Czy OS_ mógłby się na ten temat wypowiedzieć?:) To chyba najpewniejsze źródło informacji.
Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano

Ciekawi mnie, jaki silnik miałoby mieć to auto? Bo chyba mocniejszego diesela niż ten w 535d, to BMW nie wkłada w inny model...

Reasumując, mógłby byc R6 i ok.400KM ??

Opublikowano

Pewnie kogoś troszkę poniosło, nie ma możliwości zamówienia takiego modelu. Nie ma też żadnej oficjanej informacji.

Prawdopodobnie będzie to silnik trzy litrowy, moc powyżej 350 KM i 650Nm i ma mieć rozwiązanie które nazywają tri-turbo. Na początku będzie napewno w X5 i X6.

Jak teraz podniesli moc 535d to 313 KM to nie jestem pewien czy tak szybko trafi do 5.

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

Opublikowano
Silnik ma się pojawić w 2012, moc 354KM. Na początek w X6 po lifcie (X6 xDrive 50d). Potem w 6 Gran Coupe i 750d, a następnie w całej gamie 5: X5, GT, no i wreszcie 550d F10.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
O tri-turbo dieslu wiadomo bylo juz od dawna, sam o tym z rok temu pisalem przy okazji f01 i wedlug owczesnej mojej wiedzy, tam silnik mial sie pojawic pierwszy.
Opublikowano
Jak tak dalej pójdzie, to za parę lat 550d będzie miał silnik 2-litrowy i cztery turbiny... po jednej na każdy cylinder :lol:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak tak dalej pójdzie, to za parę lat 550d będzie miał silnik 2-litrowy i cztery turbiny... po jednej na każdy cylinder :lol:

Tak dokladnie bedzie :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
ciakaw jestem HYBRID 5 ciekawe jaki silnik będzie poza elektrycznym, no ten M550xd się zapowiada bardzo interesująco
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Wszystko pięknie i cacy tylko ciekawy jestem ile taki piec na 3 turbinach wytrzyma przy normalnej eksploatacji 250000km? 300000km?
Opublikowano
Cały ten downsizing jest poprostu irytujący i psuje całą zabawę, IMO w 550d powinien siedzieć motor 3995cm3 i biturbo a nie taki "drut" na trzech turbinach. Jak już gdzieś wcześniej pisałem. Niedługo pojawi się info o nowym silniku 560d a w realu silnik 3.0L i Quadturbo. Tylko czekać jak wypalą z czymś takim. :roll:
"Demokracja: Mówisz co chcesz, robisz co ci każą" - Geoffrey Berry