Skocz do zawartości

Dziwny problem z tds-m

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich,kupiłem niedawno 525 tds z problemem technicznym,mianowicie,auto odpala i po sekundzie gaśnie i wtedy dalsze kręcenie niema sensu wyłącze zapłon i włącz to odpali na chwilę i gaśnie. tak kilka razy,czasami odpali bez problemu a czasami po kilku strzałach,niema znaczenia czy ciepły czy zimny,wymieniłem nastawnik bo pływała na obrotach ale ,problem z odpaleniem nie zniknął,czasami cały dzień jest ok a czsani pali po 2,3,strzałach ,poprzedniemu właścicielowi to nie przeszkadzało,ale ja chciałbym to naprawić.Proszę o pomoc.
Opublikowano
Wygląda na zapowietrzony . Ale dobrze by było wyjąć pompę ze zbiornika i wyczyścić smoka i co dwa lub trzy tankowania dolewać dodatek do czyszczenia wtrysków ja używam extremika. Taka kuracja w moim tdsku pomogła.
Opublikowano
  • Autor
Gdyby był zapowietrzony do to podczas ciągłego kręcenia by odpalił.Wystarczy wyłączyć zapłon i włączyć i wtedy odezwie się i gaśnie.
Opublikowano
Fakt po kręceniu by palił. To ja jedynie co mogę poradzić to czyszczenie układu paliwowego. Opisane przez ciebie objawy wyglądają jak by włączał się alarm anty porwaniowy . Może z tej strony go boli , że nie wyłącza się alarm (o ile używasz).Więcej nic mi nie przychodzi do głowy.
Opublikowano
albo jak jest to sprawdż mobilłajzer
Opublikowano
  • Autor
Panowie,chyba macie racje ,auto ma zainstalowany system anty napadowy,urwanie głowy wyje ,cuduje,może więc to on robi problem,a jeśli chodzi o immobilajzer to poprzedni włąściciel wyjął go z oryginalnego kluczyka i przełożył do typu scyzoryk .Powiedzmy żę to anty napad więć co z nim zrobić?
Opublikowano
Ja zadzwoniłem po lawetę przyjechał gościu wyłączył mi alarm zainkasował 30zł i po problemie. Jeżeli to mobilaizer to można dorobić klucz ale to podobno kosz około 300zł.