Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam tak z ciekawości wybieramy się na mazury,zastanawiałem się ile spali mi moja bunia na wolnych obrotach stojąc/1h.Zamierzam odpalić auto i nagłośnić grilla wiec była by odpalona kila godzin na grającym sprzęcie.Jakiego spalania się spodziewać- nie wyliczam się co do złotówki po prostu jestem ciekaw
Opublikowano
Witam tak z ciekawości wybieramy się na mazury,zastanawiałem się ile spali mi moja bunia na wolnych obrotach stojąc/1h.Zamierzam odpalić auto i nagłośnić grilla wiec była by odpalona kila godzin na grającym sprzęcie.Jakiego spalania się spodziewać- nie wyliczam się co do złotówki po prostu jestem ciekaw

Uwazaj aby ten grill bardzo drogi sie nie okazal

Po moich problemach z ukladem chlodzenia (juz wszystko jest ok od dluzszego czasu na szczescie), nie odwazylbym sie mojej furki odpalonej zostawic na tak dlugo, bez opieki. Ale jesli muzyka musi byc z auta hmm.. Twoj wybor

Pozdrawiam i milej zabawy..

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Uważam tak jak kol. wyżej.

Nie szkoda ci auta???????Kilka godzin na wolnych obrotach!!!!!!!!!!!

Taniej to na pewno będzie pośpiewać.Kup sobie o 0,7 więcej i wypij a będzie ci wszystko jedno.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Uważam tak jak kol. wyżej.

Nie szkoda ci auta???????Kilka godzin na wolnych obrotach!!!!!!!!!!!

Taniej to na pewno będzie pośpiewać.Kup sobie o 0,7 więcej i wypij a będzie ci wszystko jedno.

Dobrze to ująłeś cihy widzisz tobie też teksty wychodzą :mrgreen:

Uwazaj aby ten grill bardzo drogi sie nie okazal

Po moich problemach z ukladem chlodzenia (juz wszystko jest ok od dluzszego czasu na szczescie), nie odwazylbym sie mojej furki odpalonej zostawic na tak dlugo, bez opieki. Ale jesli muzyka musi byc z auta hmm.. Twoj wybor

Trzeba naprawde mieć dobrze w głowie,żeby dla durnej muzyki gnebić bu-bu,a tym bardziej tak ryzykować(%,bara-bara,tańce)i ugotowana.Lepiej to przeliczyć 6-7godz x 0.8l x 5.5zł=30zł lepiej znależc jakiegoś chętnego co bedzie PIAŁ 6godz za 30zł+50ml/h paliwa 40% -- bunia bezpieczna i nie bedzie durnego tematu na forum :lol: Mają niektórzy problemy i fantazje :norty:

Opublikowano
Jak taka imprezka to już wolał bym załatwić agregat i jakieś nagłośnienie. Sam puszczałem muzykę z auta ale co 5 minut zaglądałem na temperaturę itp tylko ze ja puszczałem z godzinkę (później się napi****liłem i nie chciało mi się latać do auta ale na kolejna imprezę na pewno załatwię mały agregacik i jakieś granie :)
Opublikowano

Ja mam 530i i na wolnych obrotach na rozgrzanym silniku pali ok 1.5l/h. Twój spali pewnie ze 3 setki mniej. A co ma się stać silnikowi jeśli będzie sobie mruczał nawet kilka h? Chyba że masz coś niesprawnego w układzie chłodzenia to tak ale wisko i wentylator elektryczny muszą dawać radę. Inaczej strach jeździć w korkach by było.

PS ma ktoś M54 i może sprawdzić mi pewną wartość na komputerze diagnostycznym?

"Jeżeli nie potrafisz czegoś prosto wyjaśnić - to znaczy, że niewystarczająco to rozumiesz"
Opublikowano
Ja też się zastanawiam co złego może się stać silnikowi chodzącemu na luzie. Ile razy coś robiłem w aucie, a ono sobie chodziło i wszystko jest ok. Nie widzę zupełnie tematu, jakieś głupoty wypisujecie.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano
po prostu koledzy się boją ze zagotuje mu się auto i on nawet nie zauważy tego ja w swoim aucie viso nie ufam bo jeszcze się nie popsuła i jej nie wymieniałem ale na razie chodzi idealnie ale kto wie czy akurat przez te parę h nie padnie i tutaj zonk (przezorny zawsze ubezpieczony)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wisko przy wolnych obrotach również kręci się wolno nie zapominajmy o tym i w sytuacji krytycznej nie schłodzi ,poza tym praca silnika na wolnych obrotach nie jest wskazana chociażby ze względu na ciśnienie oleju w silniku(małe).

Już widziałem stojąc w korku na zlot dziesiątki E30 i E 34 z podniesionymi maskami w przedniej części żeby więcej powietrza było(tam otwiera się odwrotnie).I dziesiątki całej reszty zarówno nowsze i starsze modele z kałużami płynu pod spodem.

Kolego ttrol jak coś robiłeś przy aucie to ile silnik pracował?Pół godziny czy godzinę???(na pewno max)

Zresztą "róbta co chceta"(J Owsiak).Jak dla mnie szkoda samochodu i za duże ryzyko.

PS.Kolego dani3011 widzę,że wstąpiłeś do BMW-KLUB POLSKA :cool2:

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
jesli w aucie wszystko dziala poprawnie to nie ma bata zeby cos sie stalo, niech se chodzi i gra, kiedys moj kolega jechal w trase sprawnym samochodem i mowil ze co 100 km zatrzymywal sie na chwile i gasil silnik po to zeby auto mu odpoczelo :mrgreen: spalanie powinno ci wyjsci ok 1-1,5l/h
GDYBY PAN BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH
Opublikowano
bardziej bym sie obawial ze ktorys z nastukanych kolegow zalapie wariata i zechce poszalec twoim autem, napoje zmieniajace swiadomosc i szybkie auto to nie jest dobra mieszanka
GDYBY PAN BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH
Opublikowano
Ja też się zastanawiam co złego może się stać silnikowi chodzącemu na luzie. Ile razy coś robiłem w aucie, a ono sobie chodziło i wszystko jest ok. Nie widzę zupełnie tematu, jakieś głupoty wypisujecie.

Zarówno ja jak i paru kolegów odradza ponieważ na grillu rózne rzeczy się robi a nie pilnuje samochodu(wskażników),jak stoisz w korku owszem grzeje sie tak samo ale siedzisz w niej i patrzysz w zęby.Złapie mu temp on nie zauwazy bo już w czubie wesoło i fontanna jak nic i rano on ma kaca i bunia ma kaca.Kolega CIHY525 dobrze nadmienił ze jak naprawiałes to nie całą noc,a podejrzewam że grill to nie 30min i pod kołderke.Takie bujanie silnika na wolnych,na dobre nie wychodzi buni,przecież to nie agregat(gdzie tam ciśnienie jakieś)Niech robi co chce autor,jak dla mnie może wyjcować i dwie noce

PS.Kolego dani3011 widzę,że wstąpiłeś do BMW-KLUB POLSKA :cool2:
-- CHIHY525 zapraszam będzie weselej(spoko jest)troche schodzi z tym,ale WARTO :lol: :cool2: